Redo4Golf – SGFs filmteam dokumenterade

SGF – Svenska Golfförbundets syfte med filmen är att inspirera andra golfklubbar att delta i projektet Vision 50/50 och då få tillgång till Redo för golf-konceptet. Filmen kommer att visas på SGFs verksamhetssminarier som hålls runt om i Sverige till våren. Vi kommer att få en förhandskopia när den är klar.

Klubbchef Gary Cosford deltog som ersättare på ordförandekonferensen vid höstmötet i Eskilstuna och han hade då gjort en dragning kring Redo för golf, som väckte nyfikenhet. SGF blev så intresserade att de ville göra en film om oss och hur vi har arbetat med Redo4Golf, som är det namn vi använder. Här ger Gary klubbens syn på projektet och varför vi ansökte om att bli en av 45 pilotklubbar.

Malin Landehag redovisade tränarens syn och de filmade henne på rangen. Dagen före filmning var banan stängd på grund av regn och det finns inte en boll på rangen!

Sedan kompletterade de med Amanda Nordelies erfarenheter som idrottskonsulent på Sörmlandsidrotten och en av deltagarna i Vision 50/50-arbetet och som ny in i golfen.

De ville också ha lite röster från de andra fotbollstjejerna kring deras förväntningar inför och upplevelse av golfen och hur de såg på Redo4Golf-konceptet.

Givetvis ville filmaren också ha lite action med träning och här gick Malin igenom den svåra chippkonsten. Flickorna var inte riktigt beredda på kylan och det syns att de fryser!

Eftersom jag har varit mentor för flickorna filmade de också en sekvens med mig. Filmen spelades in på eftermiddagen den 12 oktober och vi lyckades fixa fram bra väder under själva inspelningen. Susanne Persson, SGFs Kommunikationschef, intervjuade.

Den tänkta mentorronden fick ställas in på grund av blåst och regn! Den 16 oktober klarade två till av flickorna hcp 54. Nu är det bara en kvar. Deras utbildning startade i början av september.

Specialprojekt med fotbollstjejer

Amanda Nordlie, som arbetar som idrottskonsulent på Sörmlandsidotten fick som uppgift att vara samordnare för alla länets golfklubbar. Hon var inte golfare! Klubbchefen insåg direkt att hon behövde få utbildning och han erbjöd Amanda att bjuda in några kompisar så att de blev en pilotgrupp som fick testa den nya utbildningen ”Redo för Golf” som klubbens tränare genomgått. Eftersom Amanda är fotbollstjej bjöd hon in tre andra fotbollstjejer i sin egen ålder. Två hade små barn. Gruppen har fått ett ”specialerbjudande” mot att de ska ge återkoppling till klubben.

Annat relaterat till nybörjare och prova-på-golf

Vårt nya läckra boende på banan

Boka boende! Via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel