BananKlubbnyheter

Idag 27 oktober går Kjell hem!

Under Kjells tid hos oss, de senaste fyra  åren, har Kjell hunnit att renovera nästa samtliga byggnader hos oss, som var i behov av en uppfräschning. Från början kände vi honom som ”målar-Kjell” men det blev mycket mer än målning.

Utöver målning har han målmedvetet arbetat med underhåll och förbättringar på anläggningen. Kjell har varit en mycket uppskattad medarbetare och klubben har ordnat ett presentkort så han kan spela lite golf i Skottland framöver.

Vi önskar honom lycka till framöver under pensioneringen, men naturligtvis hoppas vi får se honom på banan under 2018 mellan alla resor!

Gary Cosford

Intervju med Kjell om tiden på klubben

Kjell hade garage till sin arbetsbil vid ettans tee på Östra.

Hur kom det sig att du kom till oss hösten 2014?

• Jag trillade ner från en målarbock och hamnade på axeln. Jag opererades och fick veta att jag inte kunde fortsätta arbeta som målare. Eftersom jag var medlem på klubben tänkte jag på att Gary kanske behövde hjälp och så blev det!

Vad har varit roligast med jobbet hos oss?

• Som medlem och golfspelare var det vissa saker på banan som jag hade tänkt på att det borde åtgärdas.
  • En viktig uppgift har varit att hålla efter alla broräcken på banan över bäcken på Västra. Där har jag målat och rustat flera gånger.
  • Broräcket på ettan östra behövde en totalrenovering, som nu är gjord, men det är ständigt underhåll.
  • Jag har fått kontakt med väldigt många medlemmar, som själva tagit initiativ och pratat och varit trevliga och de har också tipsat om olika saker som behövt fixas till.

Uppdrag

• På parkeringen har jag har byggt parkeringsstopp på övre planet och första parkeringen och jag har målat alla trafiklinjer.
  • Det är ett enomt slitage överallt med så mycket folk som vi har på anläggningen, med över 2 000 medlemmar och nu också alla gäster i husen och övriga gäster.
  • Jag har målat och bytt fönster på shoplängan och renoverat alla omklädningsrum och svarat för hela uppfräschningen av hela klubbhuset i samband med nya krögare.

Har du kommit på några smarta lösningar?

• Det har hela tiden varit problem med gummipeggarna på rangen. Jag fixade ett band på alla avdelarna. Dessvärre höll inte gummipeggarna särskilt länge så de försvann. Vi fick tips om en ”specialpeg” men den fungerade inte heller tillfredsställande någon längre tid.
  • Jag fixade en egen smart och enkel lösning genom att ta två plastpeggar med räfflor som jag knöt ihop med ett elastiskt skosnöre. Jag lade ena änden under avdelaren, ”tobleronen” som vi kallar dessa trekantiga avdelare, och den andra peggade jag i mattan. Den lösningen fungerade utmärkt och jag tipsade många om att göra sin egen ”specialpeg”.

Lite allmänt

• Jag har ställt ut närmast hålskyltarna på herrgolfen. Det var fint att åka på banan i min arbetsbil vid 6.30-tiden. Annars var jag inte så mycket på banan och arbetade. De flesta uppdragen har varit runt klubbhuset.
  • I och med att jag var skadad när jag kom till klubben blev det inte mycket golfspel. Det är först i år som jag har hunnit spela mycket golf, ca 75 runder. Det har också berott på att jag bara har arbetat 3 dagar i veckan 2016 och 2017 och därmed fått tid för mer golf.
  • Jag vill berömma webbsidan. Där finns massor av information som jag inte visste fanns förrän jag sökte, t ex om 3-Stadskampen, dit jag blev inbjuden att spela. Här hittade jag historien om Stadskampen.
  • Och om Nyköpingskannan, som jag också spelade i år. Det var intressant att läsa historien bakom Kannan.

Kjell du är nu en frisk pensionär! Vad ska du göra nu?

• Jag ska göra allt som jag inte hunnit med! Sjösätta båten t ex och umgås mer med de två barnbarnen.
  • I början av året besökte Monika och jag Sydafrika via vänner och bodde öster om Kapstaden i Stellenbosch. Det var härligt väder och fina golfbanor så det kan bli en repris när det passar.

Det har varit riktigt trivsamt att arbeta här och få träffa alla medlemmar. Jag blev avtackad och bjuden på middag i fredags kväll med kanslipersonalen och prona. Jag kommer säkert att sakna alla men jag fortsätter som medlem och kommer säkert att kolla lite då och då vad som kanske behöver göras!

Hejdå, jag kommer verkligen att sakna all trevliga arbetskamrater och medlemmar när jag nu slutar idag! Vem vet, det kanske blir något gästspel där en pensel behövs! Kjell.

Gunnel Thunström

Vårt nya läckra boende på banan

Boka boende! Via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel