Klubbnyheter

Vinstresa till Portugal med 4YTravel

Hjärtligt TACK till Bo Gripevall 4YTravel, familjen Hörnfeldt och Nyköpings Golfklubb.

Vid tävlingen ”Olle Hörnfeldt minne” den 10 juli 2017 avslutades prisutdelningen med en lottdragning på scorekorten där vinsten var en resa till Portugal där vinnaren blev Jan Samuelsson!

Denna fantastiska vinst gällde för 2 personer med flyg till Faro, 4 nätter inklusive frukost på  5-***** Tivoli Marina Hotel i Vilamoura samt 3 rundor golf med transfer till och från banorna.

Vi förlängde resan med drygt 2 veckor och bodde först i Alvor, en liten fiskeby lite längre västerut på Algarvekusten. Där blandade vi golfspel på bra banor med strandpromenader och bad, vingårdsbesök samt utflykter både utefter kusten och upp i bergsbyarna. Algarve bjöd på ett härligt sommarväder med strålande sol och ca 20–25 grader varmt. Portugal trängtade efter regn så 2 dagar med häftiga skurar gjorde gott för naturen.

Den mer turisttäta byn Vilamoura blev vår nästa anhalt med boendet på Tivoli Marina, ett stort hotell med ypperlig service. Vårt rymliga rum med balkong på 8e våningen vätte mot hamnen med stora segelbåtar och lyxiga yachter samt många bra restauranger med varierad meny.

Golfspel i 3 dagar på Dom Pedrobanorna, Laguna, Pinhal och Millenium. Trevliga banor, var och en av dem med olika karaktär. Laguna var en öppen klurig bana med glashala greener och en hel del vattenhinder på sista nio hålen. Pinjetallar att spela över eller under och smala fairways karakteriserade den något kuperade och vackra Pinhal och banan utmanade oss rejält. Den tredje dagen spelade vi Millenium, en trevlig och omväxlande bana där första nio hålen omgärdades av de höga pinjetallarna medan de sista nio var lite öppnare med bredare fairways. Trots högt tryck var det mycket lugnt tempo på banorna och stundtals kändes det som om vi var alldeles ensamma.

Vårt intryck av Algarve och Portugal är mycket positivt med bra golfbanor, god mat och vin, mysiga fiskebyar och ett trevligt bemötande av portugiserna.

Jan och Ann-Christine Samuelsson

Länk till bildspel via facebook.

Bild på vinnarna: Fotograf Tomas Kihlman
Övriga bilder: Ann-Christine Samuelsson

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen |Bildspel parhusen | Bildspel 6 april