God Jul och Gott Nytt År!

By 20 december 2017 Damer, Herrar, Klubbnyheter

God Jul och Gott Nytt År!

Bästa medlemmar!

Året 2017 kommer snart till sitt slut och jag vill önska er alla God Jul & Gott Nytt År! Passa på att umgås med familjen och vänner och njuta av lite ledighet.

2017 har varit ett framgångsrikt år

Året 2017 har varit ett framgångsrikt år för Nyköpings Golfklubb på många sätt. En ökning i både medlemsantalet och gästbesök är naturligtvis glädjande. Under hösten fick klubben priset ”Sveriges bästa golfklubbs hemsida” av tidningen Golfbladet och vi blev nominerade till MINO’s Guldnyckel 2017.

Jag gjorde en tillbakablick och tittade på alla nyhetsartiklar (320 st) som publicerades under 2017 och det är lätt att se hur stor vår verksamhet har blivit. Så många härliga stunder och glada ansikten tillsammans med en del utmaningar som vi har arbetat med med. Ta gärna själv en titt på sammanställningen: www.nykopingsgk.se/kategori/klubbnyheter/

Banorna har varit fina 2017

Trots en kall maj och juni och extremt torrt väder under sommaren har banorna varit mycket fina. Satsningen på ”klippluckor och banskötselluckor” har gett utdelning i form av bättre spelytor, en förbättrad arbetsmiljö och färre klagomål på skötsel under speltiderna. Våra nya medarbetare på banan och kansliet tillsammans med befintlig personal har gjort en härlig insats under året.

Rådslag banan har arbetat målmedvetet under året med en banutvecklingsplan. Åtgärderna på Västra banan är nu sammanställda och arbetet på Östra banan tar fart under våren. En nyhet under 2018 är att vi återigen inför ett hålvärdsystem för att försköna våra banor och ge möjlighet till engagerade medlemmar att delta.

Svenska Golfförbundet har uppmärksammats

Det är mycket roligt att SGF (Svenska Golfförbundet) nyligen fick en utmärkelse som Årets Specialidrottsförbund av RF. Juryns motivering :

• Genom Vision 50/50 har förbundet inlett sin ambitiösa jämställdhetsprocess. Svenska Golfförbundet ligger idag i framkant för att göra sin sport mer jämställd och får priset med förhoppningen om att fler förbund ska vilja gå samma väg.

Golfen är först bland alla idrottsförbund att implementera ett program för jämställdhet. Nyköpings GK är en av 42 klubbar i Sverige som arbetar med klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50.

Ordf Holger Namér fick ta emot ”checken” på höstårsmötet av projektledare Gunnel Thunström.

Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden

Golfkampen – Klubbens insamling till Cancerfonden under 2017 lyckades dra ihop 160 000 kr – 2016 samlade vi in 140 000 kr. Vi slutade på andra plats bland de 68 klubbar som deltog i tävlingen ”Ett slag”. Ett stort tack till alla som har deltagit i projektgruppen och alla partners och medlemmar som har hjälpt till med insamlingen eller med sina bidrag.

Tävlingsverksamheten

Tävlingsverksamhet har rullat på, dock med något färre deltagare än under 2016, mest på grund av en kylig start i maj och juni. Nyköpings GK ligger i topp bland Sveriges golfklubbar med antal tävlingsronder. Några nyheter som Damernas matchspel (80 deltagare) och Stadsmatchen mellan Oxelösund och Nyköping blev mycket uppskattade inslag i programmet. Ett jättestort tack till alla tävlingsdeltagare, tävlingsledare och sponsorer som gör detta möjligt!

Vår strategi inför 2018 är att öka tillgängligheten på populära speltider för medlemmar genom att ta bort en del tävlingar, men oroa dig inte! Klubbens populära och återkommande tävlingar ska finnas kvar och kommer säkert locka lika många deltagare. Loke Cup (Ryder Cup match vs Östergötland) spelas 15 sept 2018 i Östergötland på Vesterby. Vill du vara med och representera Sörmland? Kvalet för Nyköpings GK medlemmar blir under Sune Lindes tävling.

Redo4Golf

Ett fokusområde för oss att arbeta med är introduktion av nya golfare till sporten och klubben. Vi har goda förutsättningar med en anläggning relativ nära staden och fina träningsmöjligheter samt en korthålsbana välanpassad för nya golfare. Under hösten 2017 genomförda vi utbildningen Redo4Golf som på sikt kommer att ersätta dagens Grönt Kort- utbildningar. Vi fick lära oss av eleverna hur viktig en mentor är för att känna sig trygg på anläggningen och på banan. Vår ambition är att vidareutveckla vårt mentorskap för damer, herrar och familjer som vill spela golf under 2018. *)

Jag hoppas er längtan till golfsäsongen 2018 är stor och att det blir många sköna stunder under jul- och nyårsledigheten för er!

Hälsningar från oss alla på Nyköpings GK!
Styrelsen, VD, personalen och alla ideella ledare😊

Anm *: SGF filmade Redo4Golf hos oss i oktober och filmen kommer att släppas den 17 januari här på webbsidan!

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen |Bildspel parhusen | Bildspel 6 april