JuniorerKlubbnyheter

Juniorkommittémöte 26 februari

Måndag 26 februari hade junior- och elitkommittén sitt första planeringamöte för året. Gruppen diskuterade en del erfarenheter från 2017 och hur och vad vi ska lägga fokus på under 2018.

Malin Landehag berättade om Johan Thorell, klubbens nya tränare, som kommer att vara engagerad i klubbens junior- och elitutveckling. En närmare presentation av Johan kommer inom kort.

Malin och Johan håller på att planera årets träningsgrupper som utgår från ungefär lika många barn, ungdomar och elit som tidigare. Ett upptaktsmöte planeras till söndag 15 april. Ändring: Upptakten är 22 april kl. 14.00 för barn och föräldrar. Ambitionen är att publicera information på webben om grupperna och läger i början av mars.

I övrigt räknar klubben med lag i Ungdomsserien, Juniorserien, JSM Lag kval och SGF seriespel för herrrar och  damer. Ledare verkar finnas till alla serier. Ungdomsgolfen har bytt namn eftersom Skandia har lämnat SGF som sponsor – Teen Tour är det nya begreppet.
En satsning ska göras att få flera golfare och nya att använda Klöverns korthålsbanan. Vi har många yngre juniorer och nya golfare som behöver komma igång. En tanke är att ha fasta tider på korthålsbanan med ledare så familjer och nya juniorer kan få stöd. Även att satsa på friluftsdagar för lokala skolor.

Klubben vill ha flera utbildade ledare till juniorverksamhet. Tomas Kihlman, som kommer att arbeta på klubben i år, har anmält sig till SöGDF’s utbildning 22 april. Flera ledare ska erbjudas plats på utbildningen och några av våra äldre juniorer.

Ett nytt spelaravtal tas fram av klubbchef Gary och Ewa Rylander tillsammans med motkrav över vilka tävlingar och ideella uppgifter som spelare ska göra för klubben.  En kalender över samtliga tävlingar och övriga ideella uppdrag ska tas fram av ovan för att underlätta bemanning och planering för föräldrar.

Nästa möte är planerat till måndag 26 mars kl 18.00 på klubben.

Gary Cosford
Klubbchef