BananKlubbnyheter

Banpersonalen och deras vårarbete

Banpersonalen har fullt vårbestyr innan öppning. I de bunkrar det går skjuter personalen sand och krattar fint. Det måste börjas i tid om de ska hinna med de 146 bunkrarna innan premiären 1 maj. Nu ligger krattor ute i alla bunkrar. De ska användas av hålvärdarna när de rensar brutna kvistar och klippt sly, som finns längs hålen. Personalen har spritt gödning på fairway, vältat några av greenerna och röjt sly längs banorna. Rangen ska torka upp och mattan ska ruggas innan vi öppnar!
Artikelbilden ovan.  Från vänster längst fram Jonny Blenlid, som varit på klubben i 30 år 31 mars. Bakom står Anders König, Magnus Koinberg greenkeeper, som har haft 25-årsjubileum på klubben. Bakom honom Pelle Andersson, Micke Andersson och framför till höger Paul Danielsson.

Gödning på fairway. Det bara smattrade i jackan när jag tog den här bilden. De små kornen sprids i hög hastighet.

Magnus Koinberg vältar 18e green på Västra.

Anställda

Magnus Koinberg – Head Greenkeeper
Pelle Andersson – Ass. Head Greenkeeper
Paul Danielsson – Ass Head Greenkepper