DamerHerrarKlubbnyheterKlubbtävlingarSeniorer

Seniorgolfen – Säsongstart 7 maj

Hej alla 50+ golfare på Nyköpings GK!

Seniorgolfens tävlingskommitté inbjuder till Seniorgolf 2018 måndagar kl 09:00.

Seniorgolfen är en anrik Nyköpingstävling som spelats i många år. Tävlingen är öppen för alla 50+ medlemmar i Nyköping GK, damer och herrar (50 år och äldre).

Första Seniorgolf-tävlingen i år blir

• Måndag 7 maj med gemensam start kl. 09.00 på Västra banan.
  • Spelform poängbogey från tee 50 för alla deltagare.
  • Mat ingår efter spelet med lite information om årets program.
  • Nästa speldag är måndag 14 maj.

Seniorgolfen fortsätter med tävlingar alla måndagar t o m den 1 oktober 2018. Undantag måndag 16 juli under Ärilaveckan.

Seniortävling – Vi spelar i tre klasser

• Damklass, Herrar AB-klass och Herrar CD-klass.
  • Priser delas ut i varje klass efter varje tävling.
  • Antalet priser beror på antalet startande. Normalt 1-3 priser per klass.
  • Vi tävlar om Order of Merit med priser för bästa fem Seniortävlingar under säsongen.
    • En herrklass och en damklass.
    • Priserna är prischeckar som kan inlösas mot inköp i golfshopen eller måltid i golfrestaurangen.
    • Första priset i Order of Merit-tävlingen är också en pokal och ett vandringspris.

Anmälan till Seniorgolfen sker senast lördag före tävlingsdagen kl. 13.00. Anmälan via  www.Golf.se eller telefon till kansliet 0155-21 66 17.

Tävlingsprogrammet finns på Seniorgolfens anslagstavla i klubbhuset och på klubbens webbsida. Du som kanske aldrig har deltagit i seniorgolfen kan titta på dessa artiklar och länkar, som speglar lite av verksamheten.

Artikel från seniorgolfens upptaktstävling 2017

Seniorgolfens upptaktstävling 2017

Seniorkommittén – Vi vill bli fler!

Seniorkommittén svarar för planering av årets tävlingar och för granskning av tävlingsprotokoll och resultatredovisning för varje seniortävling. Kommittén har i nuläget två medlemmar, Björn Holmquist och Göran Wass. Vi vill gärna vara minst två till varav helst minst en dam. Med fyra i kommittén kan vi vara två som ansvarar för protokoll och resultat varannan måndag.

Vi i seniorkommittén vill gärna se fler som tävlar på måndagar i år. Antalet tävlingsstarter har minskat under de sista åren. Med fler spelare ökar antalet priser och vi möter fler golfvänner. I år hoppas vi att alla 50+ medlemmar spela minst en Seniorgolftävling! Vi hoppas på att få se fler för damer 50+!

Meddela via mail, SMS eller telefon om ni vill hjälpa till med protokollgranskning och resultatredovisning säsongen 2018.

Med bästa golfhälsningar Seniorkommittén

Björn Holmquist
bjorn.holmquist39@gmail.com

Göran Wass