DamerKlubbnyheterRedo4Golf

Damupptakt på NK-Villan 12 april

Damupptakt på NK-Villan 12 april 2018

Torsdagen den 12 april hade Nyköpings damer sitt årliga upptaktsmöte som i år skedde på NK-villan. Kvällen inleddes med att Skavlan, alias Susanne Hörnfeldt, intervjuade Magnus Koinberg och Pelle Andersson. På frågan om vad de gör under vintern så fick vi veta att det bl.a. är mycket underhåll av den stora maskinparken. Just nu är fokus på att få banan i topptrim till säsongsöppning den 1 maj.

Magnus och Pelle var mer talföra än vanligt och gjorde en väldigt trevlig presentation av banpersonalens arbete och vad det kommer att innebära att vara hålvärd. Hål 3 på Ö presenterades som damernas gemensamma hål.

Susanne hade skickat frågorna till Magnus innan mötet så han och Pelle skulle hinna tänka till om de hade några bra svar. Och det hade de. Susanne undrade slutligen om det hänt något värt att berätta under alla år de jobbat och Pelle berättade en dråplig historia.

Susanne var en mycket bra värdinna för kvällen. Kul, vältalig och påläst.

Damerna är hålvärd för hål 3 Östra

Med nytt hålvärdssystem har ”Damerna” fått sig tilldelat hål 3 på Östra banan. Det blir bästa hålet! Det är önskvärt är att vi lagar minst två nedslagmärken förutom vårt eget samt att vi alltid krattar både efter våra egna fotspår och ifall någon annan eventuellt glömt så tar vi det också.

Gäst – Amanda Nordlie, Sörmlands Idrottsförbund

Efter att vi intagit en italiensk buffé gick vi vidare i programmet. Amanda Nordlie från Sörmland Idrottsförbund var vår nästa gäst och hon berättade om sitt äventyr tillsammans med kollegan Kerim Sehovic som OS- ambassadör i Pyeongchang. I ord och bild fick vi inblick i verksamheten de bedrev under tre händelserika veckor i Sweden Arena. Det var en mötesplats i SOK:s regi där ambassadörerna mötte de aktiva olympierna, sponsorerna, media m.m. Kung Carl Gustav kom på besök till arenan eller som Amanda uttryckte det ”hon fick hänga med kungen”.

Dessutom hann de se några av tävlingarna. Vid skidskytte och längdåkning kostade biljetterna ca 150 kr. Populära grenar bland sydkoreanerna, såsom curling och konståkning, var redan fullbokade och hade ett betydligt högre pris. Ett starkt bestående minne för Amanda var prisutdelningen när Stina Nilsson tog emot sin guldmedalj i sprinten.

Amanda berättade också om sitt samarbete med Nyköpings GK kring vision 50/50 och klubbens värdegrund. I och med detta så startade hon också med att ta grönt kort tillsammans med tre fotbollstjejer (se anm*). Alla var aktiva idrottare med vinnarinstinkt så skulle väl det vara en snabb affär! Men de insåg att detta inte var en enkel sport. Nåväl nu hoppas vi få se dessa tjejer på banan framöver.

Matchspel och seriespel

Ewa Rylander informerade om årets match- och seriespel. Hon uppmuntrade fler att vara med i dessa spel och också att vara med och tävla mer på klubben. Ewa är ansvarig för Sörmlandsserien Dam (20+). Gunnel Thunström svarar för D60 lag 1 och Mona Karlsson för D60 lag 2. Gunnel är också ansvarig för damernas matchspel på klubben. Det behövs många fler spelare som vill vara med! Kvällen avslutades med prisutdelning för lotteriet till hemliga resan.

Kommittén för Hemliga resan informerade. Elisabeth Brunelius, Carina Sjöö, Monika Eklund.

Birgitta Eriksson vann den årliga resan till Trysil med spel på den fina golfbanan i fjällnatur. ”The winner takes it all”. Hon hade tur på lotteriet med fler vinster under kvällen!

Välkommen att delta i damernas torsdagar

52 damer mötte upp denna kväll så nu hoppas vi få se er och många fler på torsdagarna framöver. Första tävlingen är den 6 maj med Scramble och efterföljande mannekänguppvisning från Galanteriet Mode, som drivs av vår medlem Mia Hervin. Varmt välkommen med din anmälan till den tävlingen, där alla kan vara med oavsett spelskicklighet!

Damkommittén genom Ann-Christine Samuelsson

Damkommittén 2018

Från vänster Susanne Hörnfeldt, Wivianne Alm, Fia Lundgren, Ann-Christine Samuelsson och Ditte Lundstedt-Persson. Saknas: Bodil Olauson och Madeleine Andersson

Inbjudan Ladies Fashion Golf – Galanteriet Mode söndag 6 maj 2018