Golfnyttan i samhälletJuniorerKlubbnyheter

Skolklass från Vittraskolan på besök

Skolklass från Vittraskolan på besök

Felicia Forsberg i mitten, tillsammans med några klasskamrater som testade golf på Klöverns korthålsbana på Nyköpings GK.

I måndags 7 maj hade vår juniorelitspelare Felicia Forsberg, bjudit in sin klass och idrottslärare Tony från Vittraskolan till en ”prova-på-dag” på klubben. Felicia ville gärna dela med sig av sitt stora intresse golf som hon nu satsar på. Det samlades ett gäng ungdomar i 15-årsåldern (ca 20 st) på torget i väntan på instruktioner. Pro Malin Landehag och vårt golfproffs Alexandra Lennartsson tog hand om klassen.

Alla fick låna en klubba och de fick bollar på rangen! De spelade på både rangen och på Klöverns Korthålsbana, som är öppen för alla. Där krävs inga förkunskaper och det är gratis för alla att spela där. Ta den chansen om du vill prova golf.

Nedan finns ett härligt bildcollage där alla spelade med stor inlevelse. Felicia berättade att de alla tyckte det hade varit jätteroligt att få testa golf och att de flesta skulle vilja testa igen. Den chansen kommer redan 26 maj då det är Golfens Dag. Läs mer nedan.

Felicia visar hur det går till att chippa i hål med en klubba och en golfboll. Det är inte lika lätt som det ser ut när någon, som är så skicklig som Felicia, gör det.

Hålen på Klöverns korthålsbana är så stora att det också går att använda en fotboll och sparka bollen i hål. Den nya grenen heter Footgolf och det finns t  o m SM-tävlingar i Footgolf.

Välkommen att testa golf igen på Nyköpings GK

Välkommen till Nyköpings GK att testa golf igen! Klöverns korthålsbana är alltid öppen och det är gratis och utrustning finns att låna. Nästa stora öppna arrangemang är den 26 maj när det är Golfens Dag 9 – 16. Då har vi många gratisaktiviteter för både små och stora. Läs mer om dagen.