Golfnyttan i samhälletJuniorerKlubbnyheterPress

Pressrelease – Arvid Rylander till Congaree Golf Club i USA

Arvid Rylander från Nyköpings Golfklubb har blivit antagen till ett mycket speciellt golfevent i USA i juni 2018.

Congaree Golf Club är en Billionaires Golf Club i södra USA. Toppkvalitén på anläggningen motsvaras inte av någon anläggning som finns i Sverige! Klubben har en stark välgörenhetsinriktning då medlemmar i klubben hjälper ungdomar med ”life skills” och kontakter för att skapa en bättre framtid.

Varje år genomförs ett läger med namnet ”Congaree Global Golf Initiative” då några utvalda ungdomar från alla världsdelar blir inbjudna till klubben. Under en vecka får alla deltagare hjälp med resa, uppehälle, utrustning, teknik, träning och via nätverksträffar möjlighet till en framtidsutbildning i USA på college.

Arvid Rylander är en av Nyköpings mest lovande ungdomsgolfare. Han spelar på både klubb-, region- och riksnivå i sin åldersklass och har kommit till riksfinalen i sin åldersklass tre år i rad.

Hur kom du med i detta Arvid?

”Genom en kontakt på Nyköpings GK fick vi veta om detta på Congaree Golf Club, men jag trodde inte jag skulle bli uttagen. Jag fick rekommendationer från vår klubbchef och Francis Mola, vars brorson är Director of Operations på båda Congaree och Diamond Creek golfklubbar. Lägret har varit hans skötebarn på Congaree. Oj, vad glad jag blev när jag fick besked för någon vecka sedan!”

Gary Cosford, klubbchef på Nyköpings GK säger: ”Vi är väldigt stolta att en av våra ungdomar ska representera både Nyköpings GK och Sverige på Congaree’s Global Golf Initiative. Arvid kommer att få bästa tänkbara förutsättningar för en framtidssatsning på både studier och golf i USA.”

Congaree – A South Carolina Golf Club with a Mission

Kontaktpersoner:
Arvid Rylander 070-714 50 99
Gary Cosford 070-556 26 63

Högupplösta bilder finns på Nyköpings Golfklubb, Fotograf Tomas Kihlman.