Härlig glädje på Golfens Dag 26 maj

Det kryllade av folk på klubben när det var Golfens Dag,  som firades samtidigt på nästan alla golfklubbar på initiativ av Svenska Golfförbundet.

Vi hade samma dag också en stortävling med löpande start på båda banorna. De var extra glada eftersom det var fria rangebollar hela dagen. Kl 9 slog vi upp portarna för Golfens Dag på torget framför vår reception. Vi hade information om all vår verksamhet. Golfens Dag är också en rekryteringsdag och chans att få visa upp vad vi gör för alla som kanske aldrig besökt en golfklubb.

På rangen var det musik hela dagen och beachflaggorna från oss och många av våra partners, som var delaktiga i dagen, vajade i solskenet. Det var en underbar sommardag! Det var flera som turades om att vara grillmästare på rangen i och med att vi bjöd alla på korv och dryck där.

Vår pro Malin Landehag, hade tillsammans med Alexandra Lennartsson, golfprofessional, clinic varje heltimme för alla, som ville testa. De fortsatte sedan vidare till Flens GK där projektet ”Fler tjejer till golfen i Sörmland” hade en aktivitet på eftermiddagen. Då tog några av våra elitspelare Oskar Gabrielsson och Arvid Rylander m fl över på rangen.

Biståndsverksamhet

Många tog tillfället i akt att försöka få bollen i hål vid vår puttningstävling för Golfkampen. Två lyckades, Christine Edenborg (bilden) och Adam Hjorting. Mats Hjerp var 7 cm ifrån och dessa tre blev dagens pristagare.

Golfkampens insamling till Cancerfonden under dagen inbringade 12 400 kr.

Golfkampen sålde också ett lotteri till förmån för Cancerfonden. De tre vinnarna vann greenfeebiljetter till andra banor. Dessa aktiviteter inbringade totalt 12 400 kr. Vi tackar alla som bidrog. Den som har rosa lott nr 31 har vinst att hämta i receptionen.

Restaurangen serverade en härlig kall buffé 11-16 till alla spelare och andra som var på klubben. Det är Buzis som levererar maten t o m 30 maj och de har fått mycket beröm från lunch- och boendegäster. 31 maj har vi damtävlingen Rose Bowl med catering av lunch och middag. 1 juni kommer våra krögare Anniola och Nino tillbaka.

Börjar spela golf hos oss!

Nu hoppas vi att många av de som testade också ska anmäla sig till någon av våra nybörjarkurser, som Malin Landehag har på helgerna.  8 timmar – 4 timmar lördag resp söndag. I år har vi ett utvecklat mentor- och adeptprogram, Redo4Golf, som förhoppningsvis ska underlätta för nya golfare att snabbare bli färdiga och få sitt gröna kort. Det projektet är nu också integrerat i klubbens Kom-Igång-Golf på tisdagkvällar.

I år var det andra året som det var en Gemensam Dag via SGF. Vi har tidigare under många år haft Rangens Dag med ungefär samma koncept.

Välkommen som medlem till oss på Nyköpings GK, klubben där det alltid händer mycket för alla! Tack också till alla våra BusinessPartners, utan er skulle vi inte kunna driva vår stora verksamhet. #GOLFENSDAG

En glass blev belöningen för alla som tog med en fotboll till Klöverns korthålsbana och testade fotgolf. Det var många små, främst pojkar och deras pappor som testade!

Under dagen hade vi också en Äkta make/Sambotävling med ca 120 deltagare

Söderbergs Gästabud ÄM/sambo 2018