DamerKlubbnyheterRedo4GolfUtbildning

Mentorprojektet Redo4Golf – Tjejträff

På förmiddagen på Mors dag samlades ett 20-tal mentorer/adepter i restaurangen till en upptakt med fika och information om hur vi arbetar för att få med fler kvinnor till golfen.

Det har visat sig att de flesta som nu går kurs för Malin är flickor/kvinnor och det har också visat sig på tisdagarnas Kom-Igång-Golf där det nästan är bara kvinnor. De är mycket träningsvilliga och kommer tillbaka vecka efter vecka. Kom-Igång-Golfen är nu så gott som fullbokad varje vecka.

Malin Landehag berättade om tankarna bakom Redo4Golf och hur det började med ett projekt i höstas där vi snabbutbildade fyra fotbollsflickor och de fick många intensiva mentorronder. De har nu fått sina klubbhandicap eller lägre. Vi har startat en grupp på facebook för alla som är med i projektet. Välkommen till gruppen!

Efter fikat hade Malin och Alexandra Lennartsson ställt iordning stationer på puttingreenen. Malin höll i chippträningen med olika klubbor och Alexandra lärde ut värdefulla puttips med en rolig övning.

Därefter blev det en avslutande timma på rangen med det långa spelet och alla adepter fick igång sitt spel riktigt bra. De fick de där tipsen som behövs för att få fram en utveckling i sitt spel. Alla mentorerna var med och tittade på och lärde sig på så sätt hur de kan hjälpa sina adepter på banan.

Tisdag 5 juni – Women´s Golf Day – Spel/träning mat och nätverkande

Efter aktiviteten så anmälde sig nästan alla till att vara med på Women´s Golf Day, 5 juni. Den dagen utgår kom-igång-golfen och deltagarna ”tränar” istället på banan genom att spela scramble med en mentor/golfare, som leder bollen. På kvällen blir det mat och prat och nätverkande.

Bjud in dina väninnor som inte spelar golf till 5 juni!

Den 5e juni vill vi också locka hit många kvinnor som ännu inte har börjat med golf. De kommer att få träning i ca 2 timmar med Malin Landehag och Alexandra Lennartsson. Utrustning och bollar finns att låna, så ingen behöver hindras att komma. Som avslutning på dagen blir det en sommarbuffé i restaurangen m m.  Hela aktiviteten kostar 200 kr oavsett om du spelar eller tränar och mat ingår. Hjärtligt välkommen till Sveriges första Women´s Golf Day, som sker hos oss på Nyköpings GK. Läs mer om hela programmet i eventet som vi har lagt upp på facebook. Dela och bjud in dina väninnor.

Vi har också lagt upp en grupp för Women´s Golf Day där alla kvinnor kan vara med. I gruppen fortsätter vi att nätverk med varandra om ditten och datten!

Kommande aktiviteter med pro Malin Landehag

Läs om klubbens jämställdhetsarbete – Titta på filmen!

INFÖR SÄSONGEN 2021!
Logga in på MinGolf och uppdatera dina kontaktuppgifter.
Vill du göra någon förändring av ditt Medlemskap hör av dig till klubben vi E-post till kansli@nykopingsgk.se senast den 15/12-2020.