DamerKlubbnyheterKlubbtävlingarPro

Rose Bowl – Alan Harris tävling 24e gången

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Rose Bowl – Alan Harris tävling 24e gången

I ett fantastiskt sommarväder genomfördes Alan Harris tävling Rose Bowl för 24:e året i rad den 31 maj. 76 glada damer kom till start på Västra banan och spelade poängbogey med lite varierande resultat. Medan några presterar bra gör andra sin sämsta runda på länge. Och det är ju så det är med golf. Lite modifierat kan man säga som Alfons Åbergs farmor sa: ”Om man aldrig spelar dåligt är det svårt att vara glad när det går bra!”

Några som var glada var såklart våra vinnare!

1:a pris i A-klassen gick till Margaretha Olofsson, B-klassen vanns av Lisbeth Fjärstedt-Martinsson och vinnare i C-klassen blev Birgitta Eriksson, som för övrigt varit med alla 24 åren och till slut fick stå som vinnare i sin klass. Resultat 1-3  i de tre klasserna finns nedan.

Vandringspriset, den åtråvärda Rose Bowl, var det dock Lisbeth Fjärstedt-Martinsson som vann på flest poäng! Stort grattis till bra spel!

Det var även några tävlingar i tävlingen. Två av de tre vanns av Lisbeth Fjärstedt-Martinsson – närmast hål både på hål 1 och 4. Rakast drive på hål 12 vanns av Carina Eliasson Karlsson med imponerande 39 cm från repet.

Efter tävlingen bjöd Alan Harris, helt enligt traditionen iklädd smoking, på bubbel på sin veranda innan middag och prisutdelning. Sedan köptes det som vanligt lotter i hopp om att vinna något av Alans fina priser. Lycklig vinnare av ett järnset var i år Carina Sjöö.

Som traditionen kräver tackades Alan sedan med ”påse” och skönsång.

Nästa år fyller tävlingen 25 år och det blir den sista i Alans regi. Hans önskan redan nu är att vi då är över 100 damer i tävlingen. Sprid budskapet så ser vi till att uppfylla hans önskan 2019!

Tusen tack Alan Harris för en fantastisk dag!
Madeleine Andersson för damkommittén

A-klass

1 Margaretha  Olofsson Nyköpings Golfklubb A klass 26 38
2 Madeleine  Malinen Nyköpings Golfklubb A klass 24 36
3 Kerstin  Öhlén Viksjö Golfklubb A klass 26 35

B-klass

1 Lisbeth  Fjärstedt-Martinsson Nyköpings Golfklubb Klass B 27 40
2 Marianne  Lye Nyköpings Golfklubb Klass B 29 39
3 Inger  Fernqvist Nyköpings Golfklubb Klass B 28 36

C-klass

1 Birgitta  Eriksson Nyköpings Golfklubb Klass C 32 39
2 Annika  Reuter Nyköpings Golfklubb Klass C 35 38
3 Ulla  Birgersson Nyköpings Golfklubb Klass C 31 37

Läs om tävlingen bakåt i tiden.

Rose Bowl – Alan Harris vandringspris