Women´s Golf Day – 5 juni 2018 – En succé

”Women’s Golf Day is a one day event celebrating girls and women playing golf and learning the skills that last a lifetime.”

Vilken fantastisk dag det blev på klubben när 100 damer samlades för spel och träning på Women´s Golf Day som firades i 46 länder och nu också för första gången i Sverige! Klubbchefen hälsade välkommen och berättade om hur detta evenemang helt stämde in i klubbens arbete med Vision 50/50 som är ett jämställdhetsprojekt för att öka antalet kvinnliga golfare.

Gary Cosford hittade evenemanget på nätet under vintern och beslutade snabbt att vi skulle ha dagen hos oss på Nyköpings GK som första klubb i Sverige! Arbetet påbörjades att arrangera ett 4-timmarsevenemang kl 16-21, som skulle locka både befintliga golfare och att få kvinnor som var nyfikna på golf och att komma och prova. Vi utökade programmet till att också omfatta en mycket uppskattad måltid som avslutning!

Tack Madeleine Claeson, Art of Life, som hade en kort yogaövning innan spel och träning satte igång.

På morgonen den 5 juni var det 100 damer anmälda – 64 som skulle spela 4-lagscramble och resten som ville prova på och få träning av pro Malin Landehag och Alexandra Lennartsson, Golf Professional. De assisterades av en av våra duktiga juniorer Felicia Forsberg och som extra resurs ryckte klubbchef och f d pro Gary Cosford in!

Torget kryllade av damer som samlades på puttinggreen i sina resp bollar inför en scramble 9 hål på Östra banan plus de som skulle träna på range och puttinggreen.

När alla spelare kommit in var det samling i klubbhuset, som för dagen hade utökats med många extra bord och stolar för att rymma alla inomhus eftersom nordanvinden bestämde sig för att komma just den 5 juni!

Innan maten var det fotografering på 18e greenen Västra och då fick också alla deltagare var sin goodiebag. Murres bjöd, som vanligt på en utsökt buffé, jordgubbar och god kaka till kaffet. Därefter skedde prisutdelning och några kunde hämta fina vinster i gratislotteriet, som givmilda sponsorer bidragit med.

Vi tackar alla som kom och deltog och vi tackar också så hjärtligt för alla positiva reaktioner vi fick under dagen/kvällen och efteråt. Det blev en riktigt lyckad dag med många glada damer. Vi fortsätter att engagera alla damer i den facebookgrupp som vi skapade innan evenemanget. Gruppen är öppen för alla kvinnliga golfare för nätverkande.

Närmast hål

Här är det puttöning. Grattis till prickskyttarna Yvette Alkelind och Barbro Abrahamsson, som vann en fulltankad stor Mercedez en helg från Bilcenter! Bilen skymtar på bilden!

Vinnarna blev en tre boll där nybörjaren tyvärr inte kom. Gunilla Lindh, Kicki Gustfsson, Wäsby GK och Erna Nilsson spelade ett under par! Se resultatlista nedan.

Tack för en riktigt härlig dag med stort engagemang och stor glädje både bland spelare och alla 35 som tränade på både rangen och puttinggreen. Vi hade laddat upp med låneklubbor i mängd! Detta gör vi om nästa år var den samstämmiga slutsatsen efter den lyckade dagen. Tack också för alla ”tack” som hunnit komma till oss innan vi hann publicera denna artikel!

Gunnel Thunström, projektledare i samarbete med klubbchef Gary Cosford

Fotogalleri

2018-06-05 Womens Golf Day – Resultatlista som pdf-fil

Plac. Namn Klubb Klass SHCP Tot.res Särskilj
1 Kicki Gustafsson / Erna Nilsson / Gunilla Lindh Wäsby Golfklubb, Nyköpings Golfklubb Scramble 13 29
2 Barbro Abrahamsson / Lisbeth Ljungkvist / Carina Eliasson Carlsson / Catharina Larsson Nyköpings Golfklubb Scramble 14 31 SHCP
3 Caroline Rost-Grinell / Britt-Marie Lind / Margareta Jender Nyköpings Golfklubb Scramble 16 31

Hjärtligt tack till dagens Business Partners och prissponsorer:

Bakgrund och länkar

Länkar till klubbens damverksamhet*

Anm *: Eller blandad verksamhet för både damer/herrar.

#WomensGolfDay #WGD