Nyhetsbrev från Klubbchefen 18  juli

_C8A3889 Gary Cosford_2015 jul_bra

Hej!
 Det är härligt att vi är framme i tävlingssäsongen till klubbens Ärilavecka! På något sätt känns det ändå som någon fattas just denna vecka. Christer Isaksson, mångårig medarbetare på kansliet och klubbens genom tiderna mest flitig tävlingsfunktionär, lämnade oss 8 juli. Vi hoppas att Christer får komma till ”Pärleportens GK” på andra sidan och spela bra golf i all framtid. Vi har för avsikt att under 2019 instifta en tävling till Christers minne under Ärilaveckan.

Det finns platser kvar i tävlingarna Sune Lindes Pokal på lördag som spelas på Ärila banan – missa inte detta. Missa inte heller Stadskamp på söndag – en match mellan Oxelösunds- och Nyköpingsbor. Oxelösundarna vill nog inte släppa äran att vara mästare från 2017! Vi tjuvstartade Ärilaveckan genom att flytta fram tävlingen Två Generationer till söndagen, där 60 lag startade.

Hela Ärilaveckan

 1. Olle Hörnfeldts minne – Cancergolfen – 95 st
 2. Irish Greensome – 62 lag
 3. Onsdagsgolfen – 148 anmälda
 4. ICA-Golfen
 5. Johnells bästboll
 6. Sune Lindes Pokal
 7. Stadskampen

Rökning på banan är förbjuden nu

Rökning på banan?
 Ingen har väl missat värmen och framför allt torkan som råder just nu. Just därför en uppmaning till alla golfare som röker. Lämna gärna cigaretterna hemma eller fimpa/aska i egen behållare eftersom det är så stort brandrisk i naturen just nu. Det minsta lilla kan sätta igång en brand, som skulle kunna bli förödande för oss! Tack för visad hänsyn!

Banorna

Vi har fått 23 mm regn sedan säsongstart som motsvarar ett par timmes nederbörd under en vanlig kväll i april/maj! Tack och lov har vi tillgång till vatten via SSAB’s industriledning som gör att vi hittills har kunnat hålla tees, fairway och greenerna i någorlunda normala skick. Många banor har extrem vattenbrist och får prioritera greener. Men eftersom torkan är extrem och det är brist på nederbörd är det extremt svårt att få en del vinterskador på greenerna att växa ihop. Vår normala skötselplan har anpassats efter torkan också. 

I skrivande stund har pumphuset på Västra banan fått problem. Vi har en elektriker på väg och hoppas det är ett elfel och inget som tar tid att laga eftersom hålen längst bort på västra är helt beroende av pumphuset!

En mycket uppskattad träffpunkt är den nya cafédelen.

Murres Golfkrog

Nino och Annie har fått otroligt mycket beröm och stöd från medlemmar under de första veckorna när det kom tillbaka hos oss. Vi uppskattar verkligen deras satsning att lämna en nystartad verksamhet någon annan stans för att återvända till Nyköpings GK! Det gäller att vi alla använder restaurangen och kioskerna så det blir bra för båda parter. Nino och Annie är med oss även under 2019!

Shop

Alan Harris Quality Outlet startar sin sommarrea nu med massor av erbjudande på klubbor, skor, bagar och kläder! Passa på innan alla heta produkter tar slut!

Caroline Rost Grinell är mentor till två nya golfare, Emil Brattelin och Ann-Lena Åslund.

Kom i gång golf och Redo4Golf

Det finns många nya golfare och det är majoritet med kvinnor som deltar i nybörjarkurserna! Ett stort tack till alla mentorer som har avsatt tid för alla våra nya golfare varje tisdag under säsongen. Tomas  Kihlman är ansvarig för Kom-Igång-Golfen och Gunnel  Thunström för kvinnoprojektet Redo4Golf.  På tisdagar spelar både män och kvinnor tillsammans. Däremellan är det många kvinnor som spelar med sina kvinnliga adepter. Ca 20 nya golfare per vecka har deltagit på tisdagar i denna viktiga verksamhet

Nya FredagsÖppet är nu spelträning

Vi har även utökat med spelträning under juli på fredagar för nya golfare med hcp 37-99. Då finns det möjlighet att spela Texas Scramble med en mentor på fredagkvällar under lättsamma former. De två första gångerna blev mycket uppskattade.
 Läs mer. (OBS! Fredagsöppet med gratis spel är nedlagt.)

Sörmlandsutbyte

Har du spelat Sörmlandsutbyte någon gång? Det är en överenskommelse mellan klubbarna lokalt då våra medlemmar kan spela tävling inkl. greenfee för 150 kr/pp!! Passa på under sommaren att spela på andra banor i Sörmland.i tävlingen finns också en order of merit. Läs mer.

Lagledare: Johan Thorell och Malin Landehag

Serielag Dam och Herr

Vi önskar våra serielag lycka till med veckans tävling. Damerna spelar i div 1 på Landeryds GK/Vesterby. Herrarna, spelar i div 2 på Jönåkers GK.

 • Damlaget: Alexandra Lennartsson, Anna Erixon, Felicia Forsberg, Malin Lundqvist. Karin Östlund Landehag. Kapten är Malin Landehag och assisterande kapten är Susanne Hörnfeldt.
 • Herrlaget: Philip Andersson, Oskar Gabrielsson, Arvid Rylander, Alfred Lidström, Hjalmar Fransson, Alexander Fernqvist. Kapten är Johan Thorell.

Vi får mycket beröm för vårt golfboende!

Vi har som mål att sälja 700 nätter under 2018 och har hittills 570 nätter sålda. Antal greenfee via gästboendet beräknar vi till 2 100 och antal sålda just nu är 1840. Årets budget för golfboendegäster verkar inom räckhåll. Beträffande greenfee i övrigt ligger vi i linje med budget för 2018 avseende greenfee (snittklubb i Sverige ligger ca -10% lägre än förra året på grund av sen start och vädret). Läs mer om våra golfhus.

KM-tävlingar

Niclas Rigbrandt och Pierre Carlsson,148 slag.

KM i foursome har varit och vi kan återigen gratulera Niclas Rigbrand och Pierre Carlsson som vann också i år. Men de fick tufft motstånd av det nykomponerade laget Alexandra Lennartsson och Anna Lundin, som ledde över killarna ett tag i andra ronden, bl a genom att Anna gjorde en HIO. Men killarna kom igen och lyckades vinna!  Läs mer om tävlingen.

Ställ upp och spela KM 11-12 augusti

Också i år är det en handicapklass. Därmed hoppas vi att  ALLA vill ställa upp och delta. Damerna spelar från tee 49/50. 18+18.

Nytt för i år. Herrarna spelar östra-västra-västra från tee 64. 36+18. (Cut efter 36 hål i herrklassen.)

Notera att H30 och H40 samt D30 och D40 avgörs också under denna helg, likaså Junior-KM + Hcp-klass. Det är lördagsronderna som räknas. Vid anmälan anmäls du till samtliga kategorier som du kan tillhöra.  Du kan givetvis vara äldre än 40 år för att ställa upp!! Sammanställning över alla klubbmästare fr o m 1955.

KM ålderskategorier 50, 60, 70 och 80

Ålders-KM H50, H60, H70, H80, D50, D60 och D70 spelas första dagen lördag 2018-07-28. 36 hål fördelade på 2 dagar. Ställ upp och spela. 20 anmälda, varav endast 2 damer i D70! Det krävs fem spelare för att det ska bli en klass!

Ha en skön fortsatt sommar!
Gary Cosford

PS  Damkommittén hälsar och påminner om den trevliga skojtävlingen Högsommarvalsen 26 juli.

Fotograf Tomas Kihlman


Vision 50/50 – Verksamhetsutveckling

Projektet pågår och vi får beröm för vårt genomförande. Läs senaste artikeln. Där finns också en sammanställning över alla de videos som SGF tagit fram som är mycket sevärda! ”Hur har vi det med jämställdheten på klubben”? En film med röster från olika klubbar.

Redo4Golf – SGF filmade oss

SGF och Nyköpings GK är med i framkanten på jämställdhetsarbetet inom idrotten genom projekt Vision 50/50. Vi är en ”referensklubb som kommit långt”! Läs mer i vår artikel. Läs t ex om vårt nya mentorprojekt för damer. Ställ upp som mentor för en medsyster! Vi har många damer som har ”fastnat” och inte nått hcp 54. De behöver lite hjälp! Hör av dig till kansliet. eller Gunnel Thunström. Titta på videon!

Välkommen nya medlemmar

Det finns en sida med information för att ge en samlad överblick av vad vi erbjuder på klubben. Vi hoppas du ska trivas riktigt bra! Hjärtligt välkommen!

Klubbchef Gary Cosford

Tidigare nyhetsbrev finns samlade på denna länk.


Webbsidan – 2017 skrev vi drygt 300 nyhetsartiklar

Nya regler kommer 2019. Behöver du fräscha upp regelkunskaperna?

Bokningen av våra hus för 2018 pågår. Tipsa dina vänner som vill komma och spela!

_C8A7282 Livingroom


Gräsroten – Gynna din golfklubb!

Registrera dig genom att trycka på knappen om Gräsroten!

2017 fick vi 4.066 kr via våra medlemmar som valt Nyköpings GK som stödförening. Spelar du hos Svenska Spel? Genom att välja Nyköpings GK som din stödförening bidrar du till extra intäkter för oss! Läs mer.

actoricon_facebookFacebooksidor – Gilla, kommentera och dela gärna

Nu är vi 2.047 som gillar vår Facebooksida!! Vill du få uppdaterad info om klubbens verksamhet GILLAR du oss och läser där! Gå också med i klubbens medlemsforum. Där finns dialog och alla nyheter först!

Facebooksidor Facebookgrupper
gladjeskutt-karin-appelqvist

Glädjeskutt av Karin Appelqvist

Veckoaktiviteter

 • Måndag – Seniorgolf kl 9 – 50 år och äldre
 • Måndag – Golfkompis
 • Tisdag – Kom-Igång-Golf kl 17
 • Onsdag – Herrgolfen
 • Torsdag – Damgolf – Lottad start  09:00. Två bollar kl 16.00. Fri start hela dagen med egen dampartner 9/18 hål. Gäller ej vid gemensam start.
 • Fredag – FredagsÖppet kl 16.16.30-ca 18 – för nya medlemmar
 • Lördag – söndag – Tävlingar

Matchspel

Vi har många matchspel i Sörmlandsserien, Mellansvenska serien och Damernas matchspel på klubben. Ta kontakt med resp lagkapten om du vill spela.

Fotograf Tomas Kihlman

 


Vårt nya läckra boende på banan

Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen |Bildspel parhusen | Bildspel 2017-04-06

INFÖR SÄSONGEN 2021!
Logga in på MinGolf och uppdatera dina kontaktuppgifter.
Vill du göra någon förändring av ditt Medlemskap hör av dig till klubben vi E-post till kansli@nykopingsgk.se senast den 15/12-2020.