DamerHerrarHIO / EagleJuniorerKlubbnyheterKlubbtävlingar

HIO efter 53 år – Grattis Anders Lundgren

”Efter 53 års golfspelande trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva en HIO. Golfkarriären känns lite ”halv” när esset saknas. Visst hade jag varit nära några gånger och gjort Eagle både på par 4:or och 5:or, men att skriva en etta på scorekortet är svårslaget. Så plötsligt hände det!

I tisdags var det Irish Greensome och Yvette Alkelind, jag själv och Janne Merelius och Tina Eriksson, på kansliet gick i första bollen kl. 08:00 på Västra banan. Flaggan stod längst bort i högerhörnet, m.a.o. en mardröm att slå för långt eller för kort ner till höger. En 9:a skulle bli lagom hoppades jag. Sagt och gjort, jag slog först och träffade mitt i bladet, bollen landade i uppförsbacken på den lilla knölen mitt på green, stoppades upp lagom och rullade i en perfekt båge rakt ner i hålet!

Det blev tjo och tjim, kramar och krigsdans ett bra tag. Härligt! Det var svårt att koncentrera sig på resten av rundan, förlåt Yvette. Det blev förstås bubbel på 19:e och jag och mina goa spelkamrater njöt av stunden.”

Anders Lundgren