DamerHerrarJuniorerKlubbnyheterKlubbtävlingar

Ärilaveckan dag 7 – Stadskamp Nyköping vs Oxelösund

Det röda lagets kapten, Anders Lundgren, Oxelösund, testar en bunker!

Denna morgon var vädret något svalare, tack för det! Prick klockan 08:00 drog vi igång med två foursomematcher, två bästbollsmatcher och 12 singelmatcher, alltså stod 16 poäng på spel.

I år har vi haft svårt att få ihop ett startfält, men till slut gick det tack vare stora insatser av många som hjälpte till att hitta spelare, ett speciellt tack till Jan Merelius. Greenerna var förstås nyklippta och banan i bra skick.

När hälften av spelarna hade kommit i mål, stod det och vägde. Vi Oxelösundare hoppades förstås på en upprepning från förra året, men våra för hoppningar grusades ordentligt när de sista bollarna kom in. Bara Nyköpingsvinster där! När allt räknades ihop kunde vi konstatera att Nyköping vunnit med 10-6, grattis!

Efter tävlingen intogs en god lunch i restaurangen, fotograferingen skedde ”som vanligt” vid övningsgreenen där vandringspriset överlämnades till Nyköpings kapten Boo Nilsson.

Det vita laget från Nyköping, med kapten Boo Nilsson, vann över det röda laget från Oxelösund (artikelbild).

Tävlingen spelades i Ryder-Cup-format – 16 poäng fördelades

• 1 poäng – vinst
  • 0 poäng – förlust
  • 0,5 poäng – delad match
  • 4 foursome
  • 4 bästbollar
  • 12 singlar.

Stadskampen 2018 – Matchresultat – Excelfil

Några tankar kring det svaga intresset i år

• Förbättring i GIT så att spelaren vid anmälan kan ange önskemål om vilken spelform deltagaren helst vill delta i.
  • Startavgiften var 220 kr kr inkl lunch i år. Det är inget prisbord. Del av startavgiften går till Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden.
  • Stadskampen får en egen webbsida med information.
  • Värmen och att många spelare redan spelat flera tävlingar under Ärilaveckan gjorde kanske att de prioriterade en vilodag.

40 deltagare

Nio damer och 31 herrar deltog i dagens matchspel varav bara två juniorer, syskonen Amanda och Alexander Fernqvist, som spelade foursome. Nio spelare saknas tyvärr på gruppfotot i och med att de gick ut tidigt och inte hade tillfälle att komma tillbaka till  fotograferingen. Lagkaptenerna tackade alla som ställde upp och hälsade välkommen till 2019!

• Anders Lundgren, kapten för Oxelösund, röda laget
  • Boo Nilsson, kapten för Nyköping, vita laget.

Dammatchen 09.10 var den enda som avgjordes på hål 18 då den delades mellan Eva Asthage och Margareta Pettersson. Vita lagets Gunnel Thunström vann över röda lagets Madeleine Malinen på hål 16. Tack för härlig och jämn kamp!

När gruppbilden av de två lagen togs var det dessa spelare som var kvar. De som startade tidigt hade tyvärr åkt hem och saknas. 40 spelare deltog och spelade foursome, bästboll och singlar.

Det vita laget vann och det röda laget och här överlämnade  kapten Anders Lundgren vandringspriset till årets vinnare från Nyköping, där kapten Boo Nilsson nu kommer att gravera in Nyköping, som vinnare 2018.

Anders spelade bästboll med Jan Malinen och de vann över det vita lagets kapten Boo Nilsson och Ulf Jansson, Nyköping.

Boo Nilsson, lagkapten för det vita laget från Nyköping.

Lagkaptenerna spelade var sin bästboll. Vita laget Boo Nilsson spelade med Anders Eriksson. Röda laget Anders Lundgren spelade med Jan Malinen.

Här blev det en pluggad boll som knappt syntes! Ulf Janson från det vita laget hjälper till att hitta bollen.

… men med stor kraft och mycket sand lyckades Åke Sjöström få loss bollen!

Robert Axelsson spelade  bästboll i lag med Örjan Persson.

Det vita laget och äkta makarna Ingrid och Mats Näsholm vann sin foursome mot Johan Svärd och Nils-Erik Duseng nedan.

Lasse Hyvönen, röda laget och Ingvar Öhman, vita laget, som vann sin singel.

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb