DamerKlubbnyheterKlubbtävlingar

Inbjudan – Ladies Invitational

Inbjudan – Ladies Invitational – Söndag 19 aug

Anmälningsavgift 200 kr/spelare inklusive mat efter tävlingen. Samling vid Torget kl 08.15 för information. Om du saknar spelpartner, maila susanne.hornfeldt@klovern.se

Inbjudan Ladies Invitational 2018 – pdf

Fyrboll (bästboll) Poängbogey:

Två spelare bildar ett lag och båda spelarna spelar sina egna bollar och redovisar dessa på scorekortet. Den spelare som har bäst poängresultat på hålet blir lagets hålresultat. Kan du inte få poäng på hålet ta upp bollen och notera streck på scorekortet.

Bakgrund – Läs mer om tävlingen

Tävlingen Ladies Invitational startade 2011 av Christel Lennartsson, som då var DK-ordförande. Hon fick idén från Kungliga Drottningholms Golfklubb i Stockholm, som hade en sådan damtävling, som var mycket populär med många deltagare.

• Deltagarna bjuder in en gästande dam, som inte är medlem på klubben.
  • Gästen bjuds på greenfee.
  • Tävlingen spelas med shotgun och avslutas med prisutdelning och mat.
  • Lagtävling 2-mannalag, fyrboll bästboll 18 hål, poängbogey, en klass.
  • Spelarna får  tillgodoräkna sig 90 % av sitt spelhandicap avrundat till närmaste heltal.
  • Spelare med hcp 37-54 spelar på spelhcp 36.0.

Artikel från tävlingen 2017

Ladies Invitational söndag 20 aug

Artikelbild från tävlingen 2017 av vinnarna. Pernillla Bejner, Trosa GK och Pernilla Eriksson.