JuniorerKlubbnyheterKlubbtävlingarvandringspris

Kuhlmans Minne – Juniortävling – 45 år

I tisdags var det dags för juniortävlingen Kuhlmans Minne och det var 45-årsjubilém. Priset instiftades 1973 efter Gösta Kuhlmans bortgång av sonen Bo Kuhlman. Tävlingen spelas som slagtävling 18 hål för klubbens juniorer. Bästa nettoresultat får en inteckning i vandringspriset. I år var det 12 deltagare, varav fyra flickor!

Bo Kuhlman var på plats och delade ut vandringspriset till en ny lovande junior Linus Hjerp, som hade 74 slag. Felicia Forsberg, som spelade på dagens lägsta hcp 10 kom 6a. Emilia Engstrand blev 2a på 75 slag. Amandus Lundh kom 3a på 76 slag.

Vandringspriset är ständigt vandrande och ingen har hittills vunnit priset två gånger, berättade Bo Kuhlman. Anledningen till att priset startades av hans far Gösta, var att det fanns så få juniorer på 50-talet. Klubben startade 1951 och Bo började spela 1955. Några av pojkarna försökte gissa hur länge Bo hade spelat golf! Priset är ständigt vandrande och ingen har fått sitt namn graverat mer än en gång hittills (men det stämde inte, Emma Andersson vann 2013 och 2017)! Bo Kuhlman berättade att på hans tid fanns inga juniorer. Han började spela när han var 15 år och då låg banan i Ekensberg. Bo berättade att det skulle vara en juniortävling för pojkar och eftersom det inte fanns tillräckligt många fick en tjej rycka in som ”pojke”. Hon heter numer Gunilla ”Giggi” Kuhlman”, eftersom de gifte sig! Gunilla var med på prisutdelningen.

Bo nämnde också i sitt tal att han uppskattade den fina etiketten bland ungdomarna när de tackade varandra efter spel och att pojkarna tog av sina kepsar. Så också vid prisutdelningen och därmed all heder åt våra fina juniorgolfare!

Läs mer om Kuhlmans minne.

Resultatlista

Tävlingsledare var Tomas Kihlman, som också var fotograf när Bo Kuhlman delade ut priserna.

Plac. Namn Klubb Klass SHCP Tot.res Särskilj
1 Linus  Hjerp Nyköpings Golfklubb A klass 19 74