HIO / EagleJuniorerKlubbnyheterKlubbtävlingar

Teen Tour Future 18 augusti – SGFs tävling

Inspel dagen före tävlingen tee hål 1 Östra banan.

Teen Tour Future omgång 5 spelades på Nyköpings GK lördag 18 augusti.
Både pojkarna och flickorna spelade 36 hål på Östra banan. Från Nyköpings GK hade vi Arvid Rylander och Felicia Forsberg med i startfältet.

Efter alla regn som kom under fredag eftermiddag och natten till lördag var det stundtals funderingar på hur banan skulle klara sig. Banpersonalen gjorde en fantastisk insats inför första start  07.30 på lördagen genom att klippa greenerna, sätta pinnplaceringar och kratta alla bunkrar.

Arvid började lite tungt med +5 första 9 hålen men kom starkt tillbaka med -3 på sista 9 hålen för att notera 74 slag som var en delad 2:e plats. Felicia spelade sin första Future tävling efter sin vinst i den lägre nivån senast och gjorde en godkänd insats på första varvet på 83 slag.

Efter rond 2 var det jämnt i pojkklassen

Daniel Svärd från Viksjö GK och William Ekeroth från Landeryds GK delade på 150 slag. Ett särspel om seger och högre rankingpoäng på hål 1 följdes. Både var lite sneda från utslaget men bollarna var i spel och efter andra slaget hade Daniel den längsta birdieputten. Hans första putt var bra men lite aggressiv och den rullade 2,5 m förbi. Williams försök var i linje dock 1,5 m kort om hålet. Daniel satte sin retur och William missade. Därmed var segern klar för Daniel. Vår Arvid Rylander med 74 + 77 slutade på 3:e plats.

Saga Rehncrona. Foto: Blaise Watson

Flickklassen

I flickklassen blev det glädjerop mot slutet av rond 2 på hål 6 när Saga Rehncrona, Landeryds GK, lyckades att sätta sitt utslag. Hon tittade bort själv innan bollen gick i så det var hennes medspelare som fick uppmärksamma detta.

Segern i tävlingen gick till Amanda Hansson från Norrköping Söderköpings GK med 154 slag. Felicia Forsberg slutade på en 6e plats.

Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till under dagen som starters, flaggvakter och resultatansvariga. Klubben fick mycket beröm för banan av spelarna och föräldrar

Fotograf Tomas Kihlman följde tävlingen fram till ca kl 15.

Felicia Forsberg, Nyköpings GK

Arvid Rylander, Nyköpings GK

Arvid Rylander, Nyköpings GK, med föräldrarna i bakgrunden.