KM – Hickory 2018

Årets KM i Hickory är över. Vi var 4 st som spelade torsdag em 30 augusti. Det var Jan Andersson, Henrik Lundborg, Per Maritz och Jonas Lundborg (artikelbilden). Vi hade tur med vädret, lite mulet och ca 17-18 grader. Precis när vi hålat ut på 18e började det regna lite smått.

I Christer Olins frånvaro fick Henrik ta favoritskapet. Henrik hade spelat bra tidigare under året och ansågs outstanding i gänget.

Spelet var lite upp och ner som brukligt är med hickoryklubbor. Efter 5 hål hade Henrik ryckt åt sig ledningen som väntat. Dock bara med 2 över Jan.

Per och Jonas hade en trögare start.

Efter 9 hål hade Henrik tappat lite av sitt säkra spel och tappat mot Jan och Jonas. Jan ledde nu med 5 slag före Henrik och Jonas var 3 slag före Henrik. Per fortsatte lite trögare. Efter den sedvanliga fikapausen efter nian började Henrik hitta sitt spel igen.

Jan stretade ändå emot bra och efter 14 hål var Jan fortfarande 5 slag före Henrik. Per började hitta lite av sitt normala spel och knappade in något. Dock inte tillräckligt mycket för att slåss om titeln. Jonas, som hade slagit en del mycket bra slag första nio, tappade helt sista 9 hålen, så kampen kom att stå mellan Henrik och Jan.

Efter 16 hål var Jan 3 före Henrik. Henrik slog ett bra utslag på 17e medan Jan kom lite till höger och fick bara spela fram sig. Henrik slog sedan en socket ner i vattnet och fick till slut 8 slag på hålet. Jan fick en 5a i. Då spelade sista hålet inte så stor roll! Sista 9 hålen spelade Per bäst medan Jan och Henrik hade samma score. Jan kom till slut 5 slag före Henrik och 7 sag före Per. Jonas kom därefter.

Jan vann således och får titulera sig klubbmästare i Hickory. Lite överraskande trots allt. Christer har skänkt ett snyggt vandringspris, som liknar det berömda Claret Jug. Det står nu i Jans bokhylla och ger vibbar till det stora mästerskap som bl a Stensson vunnit.

Vi diskuterade efteråt om det var bra med en vardagseftermiddag för spelet. Alla tyckte så, men det måste spelas tidigare så fler kan vara med.

Vid pennan en glad klubbmästare
Hälsning
Janne Andersson

Fotograf Tomas Kihlman följde spelet.

KM 2017 -5 deltagare

KM i Hickory – Fem deltagare