Nyhetsbrev från Klubbchefen 11 okt

_C8A3889 Gary Cosford_2015 jul_bra

Hej!
 Vi har en del underbara höstdagar att ta tillvara på vid golfbanorna närmaste tiden. Naturen kring våra golfbanor är så vacker under hösten! Golfsäsongen hoppas vi lever en stund till men nu återstår bara ett par tävlingar i agendan för året.

Det har varit minst sagt en annorlunda säsong, med en sen start, utmaningar kring restaurangverksamheten, som löste sig väl, en rekordtorka i mellansverige som satt spår på väldigt många golfanläggningar. Hos oss har vi kämpat för att hålla banorna gröna och fina. Trots det så ser vi möjligheter till förbättringar på många fronter och har redan påbörjat en del åtgärder i syfte att höja kvalitém på greenerna utifrån våra förutsättningar.

Öppet forum på Rosvalla 23 okt

Alla medlemmar är välkomna till ett öppet forum som äger rum på Rosvalla, Glaskonferensen vid entrén tisdag 23 oktober kl 18.30-20.00. Läs mer i inbjudan.

Syftet med mötet är att ge medlemmarna möjlighet att lyfta olika frågor till klubbledningen och styrelsen. För att skapa lite mer dynamik har vi anlitat Anders Hammarström, klubbrådgivaren på SGF, att vara moderator. Han har många års erfarenhet på golfanläggningar och att hjälpa andra klubbar i regionen med deras utvecklingsplaner.

Vi inleder kvällen med ett lägesrapport från Anders över golfsäsongen 2018. Vi hoppas många medlemmar tar chansen att komma med idéer, förslag och feedback kring vår verksamhet. Under hösten kommer klubbledningen med en ny verksamhetsplan för de kommande åren, som ni har möjlighet att påverka. Eftersom vi bjuder på fika behöver vi en föranmälan till klubbchef@nykopingsgk.se. Hjärtligt välkommen.

Höstårsmöte på Rosvalla

Notera gärna tisdag 27 november, kl 18, i din almanacka. Höstmötet med val av styrelseledamöter och budget för kommande period beslutas då. Vi är i samma lokal på Rosvalla, som Öppet Forum. Se Kallelse – Höstmote.

Restaurangen

Nino och Annie har gjort ett strålande arbete under 2018! Våra krögare är med oss även under 2019, men redan nu påbörjar vi arbetet efter nya krögare till säsongen 2020. En arbetsgrupp är tillsatt av styrelsen för att säkra vår viktiga restaurangverksamhet. 
Nino och Annie håller öppet för luncher mellan kl 11-15 tillsvidare. När banorna stängs  återkommer vi med mer information.

Shop

Alan Harris Quality Outlet stänger 29 oktober och han rear ut det mesta! Vid månadsskiftet drar Alan iväg till Thailand igen. Säsongen 2019 blir Alans sista säsong på klubben och en arbetsgrupp är tillsatt för att se över både shop och pro-frågan inför säsong 2020.

Banorna – Vildsvin – Elstängsel

En del av er har sett spår av vildsvin på våra banor! Vi har haft påhälsningar på både Östra och Västra banan senaste tiden. Inom kort kommer vi att testa ett elstaket från mitten av hål 14 på Östra fram till mitten av hål 16. Vi placerar den till höger om spelytorna för att stoppa vildsvinen. Det är en ”flyttbar lösning” som kan tas bort eller omplaceras vid behov. Staketet drivs av batterier.

Under hösten har banpersonalen en gedigen lista över förbättringsåtgärder. Vi har sparat in en del resurser i höst med rensning av vattendrag för att omprioritera resurserna till förbättringar på bevattning kring en del greener. Några nya slangar/spridare grävs ned och kompletteras med nya spridare för att öka täckningsgraden för bevattningen. Även befintliga greenspridare höjs på en del ställen för att optimera deras effekt. 

Arbeten med våra vägar på banan görs för att höja finish på anläggningen inför säsongstart 2019.

Några fairway bunkers uppgraderas under hösten också med delvis gjutning av Capillary Concrete, som vi har använt på en del bunkers tidigare. Det blir en prototyp som vi tror kan få bra effekt men minimera omkostnader för renoveringen. Vid framgång kan vi göra flera fairwaybunkers till samma lägre kostnad.

Så här vackert är det nu på banan!

Ideella insatser

Ett stort tack till alla ideella, som har ställt upp och hjälpt klubben under 2018! Oavsett om du har vattnet blommorna, varit hålvärd eller mentor till våra nya medlemmar har ni alla gjort en kanoninsats! Nu på söndag spelas Funktionärsgolfen, som är klubbens sätt att tacka alla engagerade. Vi ser fram emot att träffa er och bjuder på en trevlig avslutningstävling.

Gäster – Golfboende – Medlemsspel

Trots utmaningar med en sen start och torka har vi nästan uppnått våra mål avseende greenfee!

  • Antal gäster jämfört med 2017 per sista september var -6%, men intäkterna har stigit med ca 350 tkr och ligger nästan på kronan enligt vår budget för 2018.
  • Medlemsspel har ökat mycket under hösten och ligger på -3% jämfört med samma period från 2017.
  • Golfboendet har fungerat väl. Till sista september har vi ökat med ca 10% jämfört med 2017 i antal uthyrningar, greenfee och omsättning.

Vision 50/50

Nyköpings GK har arbetat med en styrgrupp och referensgrupp med SGF’s jämställdhetsprocess under drygt ett år. Det har varit väldigt givande att lära sig nya kunskaper, granska vår anläggning utifrån ett nytt perspektiv. Framledes finns en del åtgärder som blir en naturlig del av klubbens utvecklingsarbete. Redan nu ser vi en ökning med 2 % kvinnliga medlemmar jämfört med 2017! Vision 50/50.

Medlemskap och årsavgifter 2019

Inom kort kommer information till alla angående föreslagna medlemskap inför 2019. Många har möjlighet att via sin arbetsgivare få en del av årsavgiften betald inom ramen för friskvårdsavdraget. På grund av detta återgår vi till individuella fakturor för att enklare kunna skapa rätt underlag för friskvårdsavdrag. Vi är tacksamma om du kan se över dina adressuppgifter i MinGolf så informationen och fakturor hamnar rätt.

Ha en skön golfhöst!

Gary Cosford, Klubbchef


Redo4Golf – SGF filmade oss

SGF och Nyköpings GK är med i framkanten på jämställdhetsarbetet inom idrotten genom projekt Vision 50/50. Vi är en ”referensklubb som kommit långt”! Läs mer i vår artikel. Läs t ex om vårt nya mentorprojekt för damer. Ställ upp som mentor för en medsyster! Vi har många damer som har ”fastnat” och inte nått hcp 54. De behöver lite hjälp! Hör av dig till kansliet. Titta på videon!

Välkommen nya medlemmar

Det finns en sida med information för att ge en samlad överblick av vad vi erbjuder på klubben. Vi hoppas du ska trivas riktigt bra! Hjärtligt välkommen! Klubbchef Gary Cosford

Tidigare nyhetsbrev finns samlade på denna länk.

Vi får mycket beröm för vårt golfboende!

Bokningen av våra hus för 2019 har redan börjat. Läs mer om våra golfhus. Tipsa dina vänner som vill komma och spela! Eller via mail boende@nykopingsgk.se |Bildspel parhusen | Bildspel 2017-04-06

_C8A7282 Livingroom

Webbsidan – 2017 skrev vi drygt 300 nyhetsartiklar

Nya regler kommer 2019. Behöver du fräscha upp regelkunskaperna?


Gräsroten – Gynna din golfklubb!

Registrera dig genom att trycka på knappen om Gräsroten!

2017 fick vi 4.066 kr via våra medlemmar som valt Nyköpings GK som stödförening. Spelar du hos Svenska Spel? Genom att välja Nyköpings GK som din stödförening bidrar du till extra intäkter för oss! Läs mer.

actoricon_facebookFacebooksidor – Gilla, kommentera och dela gärna

Det är 2.088 som gillar vår Facebooksida och 2.030 som följer oss! Vill du få uppdaterad info om klubbens verksamhet GILLAR du oss och läser där! Gå också med i klubbens medlemsforum. Där finns dialog och alla nyheter först! F n är det 808 medlemmar som är med i gruppen.

Facebooksidor Facebookgrupper

Veckoaktiviteter

  • Måndag – Seniorgolf kl 9 – 50 år och äldre
  • Måndag – Golfkompis
  • Tisdag – Kom-Igång-Golf kl 17
  • Onsdag – Herrgolfen – hela dagen
  • Torsdag – Damgolf – Lottad start  09:00. Fri start hela dagen med egen dampartner 9/18 hål. Gäller ej vid gemensam start.
  • Lördag – söndag – Tävlingar

Matchspel

Vi har många matchspel i Sörmlandsserien och  Mellansvenska serien. Ta kontakt med resp lagkapten om du vill spela seriematchspel.

På klubben har vi dessa matchspel: Gubbcupen och Damernas matchspel. Anmälan kommer inför säsongen.

Foto: Tomas Kihlman


INFÖR SÄSONGEN 2021!
Logga in på MinGolf och uppdatera dina kontaktuppgifter.
Vill du göra någon förändring av ditt Medlemskap hör av dig till klubben vi E-post till kansli@nykopingsgk.se senast den 15/12-2020.