DamerGolfkampenGolfnyttan i samhälletHerrarKlubbnyheter

Golfkampens vinstresa till Frankrike

By 12 oktober 2018 No Comments

Golfkampens vinstresa till Frankrike

I våras fick jag, Anders Lundgren, en glad påringning från Gunnel Thunström *.  Vinnaren i förra årets Golfkampen, Kerstin Åkvist, hade inte möjlighet att utnyttja sitt pris, så frågan gick till mig. Läs mer om Vinstresa till DocDor.

Det gällde en resa till södra Frankrike för 2 personer, 3 nätter, 2 golfrundor med middag och vinprovning på ett ställe som heter D’oc D’or. Jag tackade ja och fick med mig min gamle vän Hans-Ivar Hägg.

Ryanair flyger till Beziérs, men vi bestämde oss för att bila trots att c:a 450 mil skulle avverkas. Vi ville göra stopp efter vägen och utforska vinutbudet och få med oss lite vin hem. Sagt och gjort, vi bokade in oss smidigt hos Therese på D’oc D’or.

Vi startade resan den 15 september och övernattade i Moseldalen, närmare bestämt i en jättecharmig stad vid namn Bernkastel-Kues. På de branta sluttningarna ner mot floden växte vinet och den gamla staden hade allt som man förväntar sig – trånga gränder, mysiga restauranger i gammal miljö. Här hittade vi dessutom ett utmärkt rödvin till bra pris, som lastades in i bilen. Nästa dag fortsatte vi i rask takt söderut. Efter en lång etapp närmare på c:a 100 mil, så var vi nära målet en dag före utsatt tid. Vi tänkte att det var lika bra att köra ända fram till D’oc D’or, ett telefonsamtal till Therese och vi var välkomna. www.docdor-languedoc.com. (Fortsätt genom att läsa filen nedan där det finns mer text och många bilder).

Vinstresan

Läs mer om resan i bifogade PDF-fil. Text och bild av Anders Lundgren.
Golfkampen – Frankrikeresa till D´oc D´or av Anders Lundgren.

Värdparet Théresè och Ronald. T h entrén inomhus.

 


* Gunnel Thunström var projektledare för Golfkampen, som startade 2016.  2018 har viss insamling skett till Golfkampen – Ett slag för Cancerfonden, men vi hade ingen separat tävling. Läs mer om Golfkampen.

 

INFÖR SÄSONGEN 2021!
Logga in på MinGolf och uppdatera dina kontaktuppgifter.
Vill du göra någon förändring av ditt Medlemskap hör av dig till klubben vi E-post till kansli@nykopingsgk.se senast den 15/12-2020.