DamerHerrarKlubbnyheterKlubbtävlingarSeniorer

Seniorgolfen – Order of Merit – 2018

Seniorgolfen (50+) på måndagar har i år haft ett framgångsrikt år med ökande antal spelare. På måndagarna spelas också en Order of Merit för både damer och herrar där de fem bästa resultaten under säsongen räknas. Ytterligare en extra tävling i tävlingen är att Juniorbarometern ingår (klubbens äldsta tävling). Den kostar 10 kr i alla andra sammanhang när det är singeltävling/sällskapsspel.

Grattis Anna Lundin och Eje Larsson

Vinnare i dam resp herrklass i år blev:

1. Anna Lundin, 191 poäng –  Eje Larsson, 187 poäng
  2. Eva Hjelm, 187 poäng – Bo Jonsson, 184 poäng
  3. Gunilla Lindh, 181 poäng – Leif Halth, 184 poäng

Se fullständig resultatfil nedan (exel):

Bakgrunder till vandringsprisen

Ärila GK Oldboys Vandringspris – Herrar Order of Merit

Graverade silverplattor med år och namn finns i en kedja på den av Nils Bridal skänkta ”Willie Parks putter” som är vandringspriset. (Priset syns på artikelbilden).

Bakgrund: ”Vandringspriset tillfaller den herre som har den högsta sammanlagda poängen på de fem bästa resultaten. Puttern är tillverkad i den förste British Open-vinnarens verkstad någon gång i slutet på 1800-talet. Willie Park vann för övrigt British Open totalt fem gånger. Första gången 1860 och sista gången 1875.”

Damseniorernas vandringspris Order of Merit

2009 – Eva Dolk har instiftat och skänkt priset. Eva var i flera år engagerad i seniorkommittén och tyckte att också damerna skulle ha ett vandringspris när herrarna hade ett. Vinnaren får också en liten pokal som minne. Både den och vandringspriset graveras av Boo Nilsson.

Seniorgolfen – Avslutning 2018

Senioravslutning – Texas scramble 1 okt