Nyhetsbrev från Klubbchefen 23 november

_C8A3889 Gary Cosford_2015 jul_bra

Hej!
 Det är härligt att känna att allt handlar om golfsäsongen 2019 just nu hos oss!

 Banpersonalen arbetar febrilt med förbättringsåtgärder på banorna, kanslipersonalen har varit på flera utbildningar och kurser och vi tar dagligen emot förfrågningar om golfgrupper till 2019.

Banorna

Fokus ute på banorna är i första hand att ge mycket kärlek till våra greener och se till att gräset är så skadefritt som möjligt innan vintern slår till ordentligt. Det är viktigt att gräset får bästa möjliga förutsättningar att övervintra så vi kan börja med fina greener 2019.

 Banpersonalen och jag har gått igenom vår banutvecklingsplan på Västra, som gjordes för ett år sedan. Vi har markerat alla förbättringar som har gjorts och uppdaterat handlingsplanen för 2019. Hela banpersonalen har gjort en genomgång av Östra banan över svagheter och förbättringsförslag, som också har sammanställts med planerade åtgärder för 2019. Under kommande månader ska en mer djupgående kartläggning göras av samtliga greener och sektioner av varje green, som blir ett underlag för val mellan olika strategier inför 2019 avseende bevattning, gödsling och skötsel. Vi tar fram en ny Course Policy för internt och externt bruk, som ska förklara vilka skötselåtgärder som görs, varför, när och hur.

Banförbättringar

Några tydliga förbättringar har genomförts de senaste veckorna. Läs Paul Danielsons bildinlägg i medlemsforumet. Bl a nya kullar bakom green 12 Östra, montering av marksten innan bron mellan green 1 och tee 2 Östra, ny bilväg och flytt av tee hål 2 Östra (bild), gallring i skogen hål 14 Östra samt uppfyllnad vid landningsområden höger och vänster om fairway.

Vildsvin

Som ni har läst om tidigare har vi haft en del problem med vildsvin under hösten. Ett nytt flyttbart elstaket är installerat mellan hål 14 Östra längs fairway och green. Staketet fortsätter längs hål 15 Östra t o m fairway på hål 16 Östra.

Utbildning

Magnus Koinberg, Pelle Andersson och jag har tillsammans varit på en arbetsmiljöutbildning tillsammans med SGF, Grönaarbetsgivarna (vår branschorganisation) och övriga funktionärer från anläggningar i Stockholm/Mälardalen.

Anläggning

Inom kort påbörjar vi en kartläggning av våra fastigheter. Allt för att se vilka åtgärder vi bör prioritera. Många av våra hus är nu över 40 år gamla och underhållet kostar allt mer, samtidigt som kraven ständigt ökar på kapacitet och funktion.

Vårt golfboende är delvis uthyrt just nu till några entreprenörer som bygger en fastighet i närområdet. Vi är mycket tacksamma om du kan ha det i åtanke om ni har tillfälligt besök och har brist på sängplatser, eller om ni har externa entreprenörer hos er på jobbet, som söker boende under några veckor/månader.

Service och Admin
istration

Du har nyligen fått en faktura avseende årsavgifter för 2019. Namnet på en del medlemskapstyper har ändrats, några nya har kommit till och det har blivit lite prisjusteringar, som ska täcka kostnadsökningar på en del viktiga områden. Junioravgifterna  är oförändrade.

 Vill du byta medlemskap hör du av dig till kansliet – helst via mail –  kansli@nykopingsgk.se eller via telefon 0155-21 66 17. Receptionen är öppen tis-tor kl 9-14. Medlemsavgiften förfaller sista november och resterande del, spelavgiften, förfaller sista januari. Här finns alla medlemskap sammanställda.

Marknad

Redan nu har vi ca 150 nätter bokade med våra golfboenden avseende 2019! 
Under 2018 är prognosen 725 nätter. Vi håller under de kommande veckorna på med en marknadsplan för 2019, som innehåller hur vi ska uppnå de uppsatta målen mer i detalj i den nya verksamhetsinriktningen. Ökningar planeras i; antal medlemmar, juniorer, kvinnliga medlemmar, Business Partners, boende- och greenfeegäster. I allra högsta grad är du som medlem delaktig i detta! Det är viktigt att vi är ambassadörer för vår klubb och gör allt vi kan för att kommunicera ut fördelarna med Nyköpings GK.

Passa på och köp Golfhäftet för 2019 hos oss på Nyköpings GK! Köper du två Golfhäften får du en extra gåva på köpet! Den perfekta julklappen eller present! Golfhäftet kostar 495 kr och gäller på flera hundra banor i Sverige och många banor i Spanien och fler länder.

Golf

Vår medlem Felicia Forsberg, Teen Tour 2018

Den preliminära tävlingsplaneringen för 2019 har varit klart sedan september, men under de senaste dagarna har vi fått ett första utkast från distriktet över samtliga SGFs tävlingar, som är tilldelade i Sörmland och på klubbarna lokalt. Just nu ser det ut som vi bli värd till en stor juniortävling, Teen Tour Elit i början av juni. 

I början av december har Sörmlands Golfdistrikt och samtliga klubbar en planeringskonferens där alla tävlingar fördelas inom distriktet. För din del inför julledighet bör vi ha ett utkast till tävlingsplanering för 2019. Då kan du kan boka in årets tävlingar, KM och Ärilaveckan m fl.

Vi vill tacka Johan Thorell vår assisterande tränare under 2018 för hans insatser hos oss. Johan var en mycket populär tränare bland alla ungdomar och han kommer säkert att utvecklas ännu mer framöver som golf professional. Inför 2019 hoppas vi snart kunna presentera en ny assisterande tränare till Malin Landehag.

Inför 2019 har vi beställt nya rangemattor. Vi har letat efter bästa möjliga lösning med högsta  kvalité. De nya rangemattorna är av högsta kvalité med dubbla sydda fibrer med både slitsar och hål för vanliga peggar och gummipeggar. Vi har tagit hänsyn till att det är viktigt med  stötdämpning. Det blir nu skönt att slå ifrån dessa ytor för att inte skapa problem för spelare med känsliga handleder och armbågar. Leverans sker under mars 2019.

Vann du en KM-titel 2018?

Välkommen till höstårsmötet på tisdag där vi delar ut din bagbricka! Sida med alla klubbmästare.

Vi delar också ut prischeckar till vinnarna i juniorbarometern 2018.

Höstårsmöte på Rosvalla

Välkommen tisdag 27 november, kl 18. Vi bjuder på kaffe och smörgås. Höstmötet har val av styrelseledamöter och budget för kommande period. Nyköpings GK Höstårsmöte dokument 2018 utan bilagor. Kompletta dokument kan hämtas i receptionen och kommer att finnas på mötet.

Gary Cosford, Klubbchef

Medlemsforum på Rosvalla 23 oktober

Medlemsmöte på Rosvalla


Redo4Golf – SGF filmade oss

SGF och Nyköpings GK är med i framkanten på jämställdhetsarbetet inom idrotten genom projekt Vision 50/50. Vi är en ”referensklubb som kommit långt”! Läs mer i vår artikel. Läs t ex om vårt  mentorprojekt för damer. Ställ upp som mentor för en medsyster! Vi har många damer som har ”fastnat” och inte nått hcp 54. De behöver lite hjälp! Hör av dig till kansliet. Titta på videon!

Välkommen nya medlemmar

Det finns en sida med information för att ge en samlad överblick av vad vi erbjuder på klubben. Vi hoppas du ska trivas riktigt bra! Hjärtligt välkommen! Klubbchef Gary Cosford

Tidigare nyhetsbrev finns samlade på denna länk.

Vi får mycket beröm för vårt golfboende!

Bokningen av våra hus för 2019 är i full gång. Läs mer om våra golfhus. Tipsa dina vänner som vill komma och spela!

_C8A7282 Livingroom

Webbsidan

Nya regler kommer 2019. Behöver du fräscha upp regelkunskaperna?


Gräsroten – Gynna din golfklubb!

Registrera dig genom att trycka på knappen om Gräsroten!

2018 fick vi 4.874 kr via 75 st av våra medlemmar som valt Nyköpings GK som stödförening. Spelar du hos Svenska Spel? Genom att välja Nyköpings GK som din stödförening bidrar du till extra intäkter för oss! Läs mer.

actoricon_facebookFacebooksidor – Gilla, kommentera och dela gärna

Det är 2.088 som gillar vår Facebooksida och 2.031 som följer oss! Vill du få uppdaterad info om klubbens verksamhet GILLAR du oss och läser där! Gå också med i klubbens medlemsforum. Där finns dialog och alla nyheter först! F n är det 814 medlemmar som är med i gruppen.

Facebooksidor Facebookgrupper

Veckoaktiviteter

  • Måndag – Seniorgolf kl 9 – 50 år och äldre
  • Måndag – Golfkompis
  • Tisdag – Kom-Igång-Golf kl 17
  • Onsdag – Herrgolfen – hela dagen
  • Torsdag – Damgolf – Lottad start  09:00. Fri start hela dagen med egen dampartner 9/18 hål. Gäller ej vid gemensam start.
  • Lördag – söndag – Tävlingar

Matchspel

Vi har många matchspel i Sörmlandsserien och  Mellansvenska serien. Ta kontakt med resp lagkapten om du vill spela seriematchspel.

På klubben har vi dessa matchspel: Gubbcupen och Damernas matchspel. Anmälan kommer inför säsongen.

 

Foto: Tomas Kihlman


Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb