Nyhetsbrev från Klubbchefen 25 januari

_C8A3889 Gary Cosford_2015 jul_bra

Hej!

Välkommen till ett nytt golfår 2019!

Jag hoppas att alla medlemmar och partners har haft en fin jul- & nyårsledighet och att alla längtar till nyklippta greener och härliga golfdagar på banorna framöver?

Nya golfreglerna
Det blir spännande förändringar och en hel del nytt med tanke på att detta innebär de största ändringarna i golfreglerna på över 40 år! Syftet med dessa ändringar är att förenkla, skapa bättre förutsättningar för snabbare spel och ta bort en del ologiska bestraffningar för saker man som spelare inte orsakar själv. Många av er har säkert redan läst nyheterna och sett en del av filmerna som finns tillgängliga för golfarna. Vill du läsa mer om nya golfreglerna; Läs mer här

Vattenhinder och sidovattenhinder ersätts av pliktområden så det blir en del nya begrepp vi får lära oss. Du kan även putta på green med flaggan i framöver. Ni har kanske sett de nya droppningsreglerna på TV – nu från knähöjd, ej axelhöjd som tidigare.


Vi är tre stycken på klubben som har fått utbildning via Sörmlands Golfdistrikt om de nya reglerna. Tanken är att några till från tävlingskommittén ska gå utbildningen i mars. I övrigt har första regelböckerna landat på klubben. Medlemmar kan köpa dessa för 39 kr st. Kansliet är normalt öppet tisdag – torsdag 9-14 t o m 31 mars.


Vill du ladda ned en app om nya golfregler finns den kostnadsfritt på Appstore eller Google Play.

Klubben kommer att erbjuda medlemmar ett antal tillfällen att delta i en regelutbildning i anslutning till säsongstarten. Det blir en träff teoretiskt och en mer praktiskt ute på banan. Följ hemsidan och medlemsforum för mer information under februari.

Årsrevision
Under januari har många spelare fått ett reviderat handicap (höjning eller sänkning).  En automatisk revision sker årligen enligt EGA & SGFs handicapregler.

Spelavgifter 2019
Kom ihåg att betala spelavgiften som förfaller 31 januari 2019!

 

Årsmöte & Bolagsstämma
Notera gärna datum för Nyköpings GK’s årsmöte och bolagsstämma i Ärila Golf AB – tisdag 26 mars från kl.18.00. Bolagsstämman genomförs direkt i anslutning till klubbens årsmöte. Plats – Rosvalla. Kallelse publiceras i början av februari.

Club Management Development program – steg 2
Under v.6 åker jag till Skottland för steg 2 utbildning hos CMAE. Kursen genomförs på Stirling Universitet och jag kommer vara en av ca 25 deltagare som har ledande befattningar inom branschen från hela Europa. Det är fantastiska dagar när man får det senaste inom forskning och kompetensutveckling inom golfmanagement. Nätverket är ovärderligt! Varje vecka avslutas med examen så kunskapskraven är höga! Jag återkommer i ett kommande nyhetsbrev med mer information.

Gary Cosford,
Klubbchef


Redo4Golf – SGF filmade oss

SGF och Nyköpings GK är med i framkanten på jämställdhetsarbetet inom idrotten genom projekt Vision 50/50. Vi är en “referensklubb som kommit långt”! Läs mer i vår artikel. Läs t ex om vårt  mentorprojekt för damer. Ställ upp som mentor för en medsyster! Vi har många damer som har “fastnat” och inte nått hcp 54. De behöver lite hjälp! Hör av dig till kansliet. Titta på videon!

Välkommen nya medlemmar

Det finns en sida med information för att ge en samlad överblick av vad vi erbjuder på klubben. Vi hoppas du ska trivas riktigt bra! Hjärtligt välkommen! Klubbchef Gary Cosford

Tidigare nyhetsbrev finns samlade på denna länk.

Vi får mycket beröm för vårt golfboende!

Bokningen av våra hus för 2019 är i full gång. Läs mer om våra golfhus. Tipsa dina vänner som vill komma och spela! Eller via mail boende@nykopingsgk.se |Bildspel parhusen | Bildspel 2017-04-06

_C8A7282 Livingroom

Webbsidan

Nya regler kommer 2019. Behöver du fräscha upp regelkunskaperna?


Gräsroten – Gynna din golfklubb!

Registrera dig genom att trycka på knappen om Gräsroten!

2018 fick vi 4.874 kr via 75 st av våra medlemmar som valt Nyköpings GK som stödförening. Spelar du hos Svenska Spel? Genom att välja Nyköpings GK som din stödförening bidrar du till extra intäkter för oss! Läs mer.

actoricon_facebookFacebooksidor – Gilla, kommentera och dela gärna

Det är 2.088 som gillar vår Facebooksida och 2.031 som följer oss! Vill du få uppdaterad info om klubbens verksamhet GILLAR du oss och läser där! Gå också med i klubbens medlemsforum. Där finns dialog och alla nyheter först! F n är det 814 medlemmar som är med i gruppen.

Facebooksidor Facebookgrupper

Veckoaktiviteter

  • Måndag – Seniorgolf kl 9 – 50 år och äldre
  • Måndag – Golfkompis
  • Tisdag – Kom-Igång-Golf kl 17
  • Onsdag – Herrgolfen – hela dagen
  • Torsdag – Damgolf – Lottad start  09:00. Fri start hela dagen med egen dampartner 9/18 hål. Gäller ej vid gemensam start.
  • Lördag – söndag – Tävlingar

Matchspel

Vi har många matchspel i Sörmlandsserien och  Mellansvenska serien. Ta kontakt med resp lagkapten om du vill spela seriematchspel.

På klubben har vi dessa matchspel: Gubbcupen och Damernas matchspel. Anmälan kommer inför säsongen.