Nyhetsbrev från Klubbchefen 19 mars 2019

_C8A3889 Gary Cosford_2015 jul_bra

Bästa medlemmar!

Välkommen till ett nytt golfår 2019!

Det börjar dra ihop sig till en spännande och härlig golfsäsong på Nyköpings GK. Vi hoppas att solen återvänder tillsammans med värmen under de kommande veckorna. Det vore härligt att kunna öppna i början av april om förutsättningar tillåter. 

Årsmöte tisdag 26 mars – Rosvalla
Välkommen till Nyköpings Gk:s årsmöte på Rosvalla tisdag 26 mars. Klubben bjuder på kaffe och smörgås från kl. 18.00 – årsmötet börjar kl. 18.30. Direkt efter golfklubbens årsmöte börjar Ärila Golf AB:s bolagsstämma. En webbversion av årsmöteshandlingar finns publicerade på klubbens hemsida. Vill du ha kompletta handlingar inklusive årsredovisningar kan de hämtas i klubbens reception fr o m tisdag 19/3.  
https://www.nykopingsgk.se/nyheter/

Årsavgifter 2019
Medlemmar som inte har betalt sina medlems-/årsavgifter spärras för bokning i Min Golf den 22/3. Har du frågor eller vill du justera ditt medlemskap kontakt oss omgående! 

Skåp 2019
Många medlemmar tycker att det är skönt att ha sin utrustning förvarad på golfklubben. Oavsett om du har begränsat med plats i bilen eller tycker om att cykla ut till klubben kan du hyra skåp hos oss.   

Har du ett skåp du inte längre använder? Kontakta oss för uppsägning och återlämna din säkerhetsbricka! Du som ännu inte betalat ditt skåp för säsongen – logga in på Min Golf och betala avgiften online direkt.

Juniorträning & familjeträning 2019
Vill dina barn/barnbarn börja spela eller lära sig mer om golfspelet? Anmälan till alla träningsgrupper för barn, ungdomar, familjer eller elit via vår hemsida har öppnat. I år erbjuds det fler träningstillfällen, med ett sommaruppehåll i juli. Utöver veckovis träningar finns det möjlighet att delta i sommarläger v 27, 28 och 31. Under sommarlovet erbjuds kostnadsfria träningar för juniormedlemmar varje tisdag förmiddag med spelträning på banan efter lunch. Läs mer; https://www.nykopingsgk.se/anmalan-till-juniortraningar/

Nybörjarkurser & övriga kurser
Hjälp oss att sprida glädje kring golfen genom att puffa för våra nybörjarkurser bland dina vänner, bekanta och arbetskollegor. Läs mer om tider för nybörjarkurser och andra avrostningskurser inför säsongstart på Malins hemsida: http://malinlandehag.se/

Vi välkomnar Alexandra Lennartsson som tränare!


Vår egen Alexandra Lennartsson som har spelat på touren i både Sverige och Sydafrika de senaste åren har tagit steget över till en ny roll som Assisterande Club Professional. Alexandra har påbörjat PGAs högre tränarutbildning och kommer att jobba på klubben tillsammans med Malin under 2019. Mer information om hennes utbud av kurser och utbildningar kommer framöver. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Alexandra och hon kommer att tillföra mycket engagemang och erfarenhet från touren till klubben.

Restaurang
Nino & Anni är igång med alla förberedelser för att öppna restaurangen framöver. Så fort vi kan öppna driving-rangen kommer restaurangen att öppna. Våra krögare hälsar alla medlemmar och gäster välkomna till en ny säsong.

Golfshop
Alan Harris öppnar shopen i början av april. Det blir Alans sista säsong på Nyköpings GK. Han ser fram emot att hjälpa alla med deras golfutrustningsbehov under 2019 med en kombination av säsongens nyheter och många spännande klipperbjudanden.

Tävlingar 2019
De flesta av klubbens tävlingar för 2019 är nu upplagda i Golfsystemet och är publicerade i Min Golf.  https://www.nykopingsgk.se/tavlingskalender/   

Under mars kompletterar vi med de sista detaljerna. Tävlingarna öppnar för anmälan en månad innan speldagen om inte annat anges. Några tävlingar under året kommer att ha tvingande betalning vid anmälan för att skapa smidigare incheckning, särskilt vid tävlingar med gemensam start.

Nya regler 2019
Det kan inte ha undgått många golfare att vi har nya golfregler fr o m 2019. Det finns mycket information på golf.se https://golf.se/for-spelaren/regler–handicap/regler/ eller i appen om nya golfreglerna som ni kan ladda ned. Det finns även en Regelpod som kan laddas ned om du vill lyssna.

Föredrar du att se rörligt innehåll kan du kolla på SGF:s YouTubekanal;
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKaPDBMLBJMJVeRVB_DnevYLg20FmnUkX 

Vill du köpa den nya regelboken? Den finns att köpa i klubbens reception för 39 kr.
Vi planerar att genomföra några regelsammankomster under slutet av april och början av maj för att gå igenom ändringarna i korthet och för att praktiskt visa hur de tillämpas på banorna. 

Utveckling på banorna
Under vintern har banpersonalen gjort en hel del förbättringsarbeten på banorna bl.a. en ny kulle bakom green 12 på Östra, breddning av landningsytorna på hål 14 Östra samt en ny väg bredvid tee 2 på Östra banan. Utöver det har alla maskiner genomgått service och uppfräschning av verkstaden är gjord. Under våren levereras ett antal nya maskiner.  

Under våren byggs det två nya stenbroar på Västra banan. Folke Bergström bekostar dessa vackra stenbroar som kommer att lyfta profilen på hål 15, 16 och 17 på Västra banan. Ett stort tack till Folke som naturligtvis kommer att bjudas in till en invigningsceremoni framöver när allt står klart.

Hålvärdar och hjälp på banorna
Magnus och banpersonalen önskar lite hjälp på banorna fronästa vecka (v. 13) och framåt.
Efter vintern finns en hel del grenar på spelfälten. Magnus vill gärna ha hjälp att kratta ihop alla grenar och kvistar från greener, bunkrar, fairways och övriga spelytor i högar. Personalen kommer sedan successivt att frakta bort högarna. På en del ställen där man röjt i slänterna behövs hjälp att släpa upp grenar och kvistar i skogen.
Tänk på att banorna fortfarande är väldigt blöta så kör inte ut med personbilar på spelytorna!

Kom ihåg att ta med egna krattor och verktyg och var rädd om händerna!
Vi tackar på förhand för Era insatser!

Greener 2019
Det har varit ganska gynnsamt under vintern även om greenerna låg under is en period kring januari. Värmen som kom för ca en månad sedan gjorde sitt för att befria gräset. Kylan därefter var däremot inte så bra men personalen har dressat greenerna för att skydda dem motfrystorka.

Det blir extra fokus på greenerna under 2019. En ny gödselstrategi införs för att 
kunna behovsanpassa bevattning och gödning av våra greener. Regelbundna mätningar av fuktnivåer införs för att ha extra koll på extra känsliga greener. Allt för att öka kvalitén och minimera stressen på gräset.Under våren levereras en ny greenklippare och en slipmaskin som också ska bidra till bästa förutsättningar för vår greenskötsel.

Gary Cosford,
Klubbchef


Redo4Golf – SGF filmade oss

SGF och Nyköpings GK är med i framkanten på jämställdhetsarbetet inom idrotten genom projekt Vision 50/50. Vi är en ”referensklubb som kommit långt”! Läs mer i vår artikel. Läs t ex om vårt  mentorprojekt för damer. Ställ upp som mentor för en medsyster! Vi har många damer som har ”fastnat” och inte nått hcp 54. De behöver lite hjälp! Hör av dig till kansliet. Titta på videon!

Välkommen nya medlemmar

Det finns en sida med information för att ge en samlad överblick av vad vi erbjuder på klubben. Vi hoppas du ska trivas riktigt bra! Hjärtligt välkommen! Klubbchef Gary Cosford

Tidigare nyhetsbrev finns samlade på denna länk.

Vi får mycket beröm för vårt golfboende!

Bokningen av våra hus för 2019 är i full gång. Läs mer om våra golfhus. Tipsa dina vänner som vill komma och spela! Eller via mail boende@nykopingsgk.se |Bildspel parhusen | Bildspel 2017-04-06

_C8A7282 Livingroom

Webbsidan

Nya regler kommer 2019. Behöver du fräscha upp regelkunskaperna?


Gräsroten – Gynna din golfklubb!

Registrera dig genom att trycka på knappen om Gräsroten!

2018 fick vi 4.874 kr via 75 st av våra medlemmar som valt Nyköpings GK som stödförening. Spelar du hos Svenska Spel? Genom att välja Nyköpings GK som din stödförening bidrar du till extra intäkter för oss! Läs mer.

actoricon_facebookFacebooksidor – Gilla, kommentera och dela gärna

Det är 2.088 som gillar vår Facebooksida och 2.031 som följer oss! Vill du få uppdaterad info om klubbens verksamhet GILLAR du oss och läser där! Gå också med i klubbens medlemsforum. Där finns dialog och alla nyheter först! F n är det 814 medlemmar som är med i gruppen.

Facebooksidor Facebookgrupper

Veckoaktiviteter

  • Måndag – 50-plus Golf – kl. 08.30 – 50 år och äldre
  • Måndag – Golfkompis
  • Tisdag – Kom-Igång-Golf kl 17
  • Onsdag – Herrgolfen – hela dagen
  • Torsdag – Damgolf – Lottad start  09:00. Fri start hela dagen med egen dampartner 9/18 hål. Gäller ej vid gemensam start.
  • Lördag – söndag – Klubbtävlingar

Matchspel

Vi har många matchspel i Sörmlandsserien och  Mellansvenska serien. Ta kontakt med resp lagkapten om du vill spela seriematchspel.

På klubben har vi dessa matchspel: Gubbcupen och Damernas matchspel. Anmälan kommer inför säsongen.

 

Foto: Tomas Kihlman