Nyhetsbrev från Klubbchefen 8 juli 2019

_C8A3889 Gary Cosford_2015 jul_bra

Bästa medlemmar!

Tack för alla gratulationer jag har fått avseende min födelsedag! Det känns trots allt, bra att “påbörja sista 9:an” med många härliga förutsättningar!! 

Restaurangen-klart med nya krögare säsong 2020!
Eftersom Nino & Anni tackar för sig efter säsongen 2019 har vi i klubbledningen jobbat målmedvetet under våren för att hitta en bra ersättare. Det är glädjande att kunna välkomna David Jonsson & Mickael Lund som våra nya krögare från säsong 2020! Många av Er kommer att känna igen paret som har drivit Busiz under flera år och som också ansvarar för maten i Oddfellow Huset i Nyköping.
Vi ser verkligen fram emot ett långt och gott samarbete.

Banorna 2019
Efter en hel del utmaningar med en kall vår och frostnätter enda fram till slutet av maj har konditionen på banorna blivit allt bättre.
En del gäster har sagt att det är de bästa banorna konditionsmässigt som de har spelat under 2019.
“Greenerna är de bästa de varit på Ärila på flera år!” är en citat från ett par medlemmar som deltog i SN Golfen nyligen.
Vi tackar för den positiva feedbacken, men jobbar ändå målmedveten för att höja kvalité på anläggningen ytterligare. Men vi behöver Er hjälp….

Det finns mycket uppslagna torv, dålig krattade bunkrar och en hel del nedslagsmärken som inte lagas av spelarna. Det gäller att vi alla hjälper till med bra banvård för att bibehålla våra fina fairways, greener och allt bättre bunkrar.

Det har varit väldigt torrt under våren och försommaren, det ställer höga krav på vår bevattningsanläggning. Normalt har vi en god tillgång till vatten via SSAB’s industrivattenledning, men under visa perioder kan det vara stopp pga. underhåll. Vi har en back-up, men det blir en kraftig nedsatt kapacitet. Som ni kanske har märket har bevattning har körts under tidig kväll och morgon för att kunna skydda banan för uttorkning. Vi beklagar detta eftersom det påverka spelet. Det verkar som klimatförändringar påverkar oss också med allt mer extrem torka och nederbörd. Därför blir det en prioritering att klubbens dränering- och bevattnings-system fungerar väl. Ett förslag finns att prioritera en utredning kring vår vattenförsörjning.

Broarna på Västra klara – Tack Folke Bergström!Nu är både stenbroarna klara på hål 15/16 Västra och hål 17 Västra. Vilket fantastiskt lyft det blev för Västra banan.
Ett jätte stort tack till Folke Bergström som har stått för omkostnaderna för broarna. Naturligtvis kommer vi inom kort att lyfta fram Folkes insats genom två fina skyltar på våra broar som uppmärksammar den fina gåvan. Nu Folke, är du i samma sällskap som Ben Hogan med en bro som är nämnd efter dig! (Hogans bridge på Augusta).

Magnus Koinberg lämnar oss
Magnus Koinberg vår banchef har sagt upp sig. Magnus har jobbat på Nyköpings Golfklubb i många år har gjort en strålande insats för anläggningens utveckling.
Vi blev lite överraskad med hans beslut, men samtidigt förstår det är en tuff utmaning att ansvara för en stor anläggning som Nyköpings GK. Han kommer att sluta under augusti. Vi önskar han lycka till med sina framtidsplaner.

Efter vi fick beskedet från Magnus att han skulle lämna oss, har styrelsen och klubbledningen diskuterat hans efterträdare. Paul Danielson som rekryterades till Nyköpings GK för ett par år sedan har arbetat som greenkeeper i 14 år och har motsvarande utbildning som Magnus (Högre Greenkeeper Utbildning) och ett antal vidareutbildningar. Efter samtal med Paul är vi överens att han tar över direkt som Head Greenkeeper. Paul kommer att få stöd av ett antal mentorer, SGF bankonsulent och Magnus kommer att finns tillhands vid behov.

Lägesrapport 2019
Vi har en del positiva nyheter kring medlemsspel och gästspel under 2019;
Medlemsspel 2019 jämfört med 2018 är upp med 13% (snittklubb i Sverige 4%).
Gästspel 2019 jämfört med 2018 är upp med 11% (snittklubb i Sverige -2%)

Utöver det, ser det positiv ut med beläggning på vår golfboende. Antal stugnätter för 2019 är ca 80% av totalen från 2018, men vi förutser en positiv utveckling avseende omsättning jämfört med 2018. Våra boendegäster är väldigt nöjda med helheten, boende, service, banorna och maten.

Golfshop
Sedan tidigare vet alla att Alan Harris lämnar oss efter säsong 2019 och flytta till Thailand.
Under våren och sommaren har vi i klubbledningen jobbat med en ersättare till Alan. Vi har träffat ett antal intressenter avseende shop/pro rollen på klubben som vi jobbar vidare med. Vår ambition är att vara klart med detta innan sommaren är slut.

Krediter i restaurangen eller shopen?
Eftersom både våra entreprenörer i restaurangen och shopen lämnar oss efter säsongen är det viktig att ni använda eventuella krediter ni har hos Alan eller Nino innan säsongen är slut.
Naturligtvis kommer Era prischeckar fungerar med vår nya krögare och shop innehavare under 2020.

Hålvärdar och hjälp på banorna
Gruppen Rådslag banan har jobbat tillsammans med personalen med att ta fram en utvecklingsplan för banorna. Som en del av detta arbetet vill vi se över vårt system med hålvärdar.
Susanne Hörnfeldt & Anders Lundgren (styrelsen/Rådslag banan) tar nu kontakt med alla tidigare hålvärdar och ser till att eventuella luckor fylls på nya namn. Vi har som ambition att bjuda in till en aktivitet i slutet av sommaren.

Säsong 2020 kommer vi att starta med en “städdag” för hålvärdar och andra medlemmar som vill hjälpa till så att banorna snabbt kommer i form.

Tävlingar 2019
Det är snart dags för klubbens Ärila Vecka!
Mellan måndag 15/7 – söndag 21/7 finns tävlingar av olika karaktär.
Läs mer Affisch Ärilaveckan 2019 (2)

Jag hoppas alla få en härlig semesterperiod i sommar! Kom ihåg att bjuda in vänner och bekantar till spela på Nyköpings GK!

Gary Cosford,
Klubbchef


Redo4Golf – SGF filmade oss

SGF och Nyköpings GK är med i framkanten på jämställdhetsarbetet inom idrotten genom projekt Vision 50/50. Vi är en “referensklubb som kommit långt”! Läs mer i vår artikel. Läs t ex om vårt  mentorprojekt för damer. Ställ upp som mentor för en medsyster! Vi har många damer som har “fastnat” och inte nått hcp 54. De behöver lite hjälp! Hör av dig till kansliet. Titta på videon!

Välkommen nya medlemmar

Det finns en sida med information för att ge en samlad överblick av vad vi erbjuder på klubben. Vi hoppas du ska trivas riktigt bra! Hjärtligt välkommen! Klubbchef Gary Cosford

Tidigare nyhetsbrev finns samlade på denna länk.

Vi får mycket beröm för vårt golfboende!

Bokningen av våra hus för 2019 är i full gång. Läs mer om våra golfhus. Tipsa dina vänner som vill komma och spela! Eller via mail boende@nykopingsgk.se |Bildspel parhusen | Bildspel 2017-04-06

_C8A7282 Livingroom

Webbsidan

Nya regler kommer 2019. Behöver du fräscha upp regelkunskaperna?


Gräsroten – Gynna din golfklubb!

Registrera dig genom att trycka på knappen om Gräsroten!

2018 fick vi 4.874 kr via 75 st av våra medlemmar som valt Nyköpings GK som stödförening. Spelar du hos Svenska Spel? Genom att välja Nyköpings GK som din stödförening bidrar du till extra intäkter för oss! Läs mer.

actoricon_facebookFacebooksidor – Gilla, kommentera och dela gärna

Det är 2.088 som gillar vår Facebooksida och 2.031 som följer oss! Vill du få uppdaterad info om klubbens verksamhet GILLAR du oss och läser där! Gå också med i klubbens medlemsforum. Där finns dialog och alla nyheter först! F n är det 814 medlemmar som är med i gruppen.

Facebooksidor Facebookgrupper

Veckoaktiviteter

  • Måndag – 50-plus Golf – kl. 08.30 – 50 år och äldre
  • Måndag – Golfkompis
  • Tisdag – Kom-Igång-Golf kl 17
  • Onsdag – Herrgolfen – hela dagen
  • Torsdag – Damgolf – Lottad start  09:00. Fri start hela dagen med egen dampartner 9/18 hål. Gäller ej vid gemensam start.
  • Lördag – söndag – Klubbtävlingar

Matchspel

Vi har många matchspel i Sörmlandsserien och  Mellansvenska serien. Ta kontakt med resp lagkapten om du vill spela seriematchspel.

På klubben har vi dessa matchspel: Gubbcupen och Damernas matchspel. Anmälan kommer inför säsongen.

 

Foto: Tomas Kihlman