Klubbnyheter

Midsommardansen 2019

Pristagare Midsommardansen 2019

Midsommardansen avgjordes i utmanande vindbyar.

Så blev det då äntligen dags för årets Midsommardans, tävlingen som markerar sommarens ankomst. Det var dryga 40-talet lag som deltog i tävlingen där damen enligt tradition bjuder upp sin herre till spel. Många minns arrangemanget från tidigare år och delade med sig av minnen, när tävlingen även innebar dans. Kanske något att återinföra?

Årets startfält kunde njuta av sommarsolen, men fick samtidigt brottas med kraftiga vindbyar på Västra banan. Motvind på långa hål fem. Å andra sidan, medvind på väg tillbaka. Tävlingen spelas som greensome, spelarna slår varannan gång på bollen. Vissa bemästrade konsten att utnyttja tävlingsformen och andra, såsom undertecknad, var tacksam över att partnern tog vid när svingen svajade.

Midsommardansen, midsommarstång på green, miniatyrbild.

Midsommardansen 2019.

Efter avslutad tävling bjöd klubben på jordgubbar och vispgrädde. Stort tack till golfrestaurangen för att ni fixade.

Prisbordet hade satts samman av klubbens pro Alan Harris. Stort tack även till dig Alan.

Vinnare

Tone Persson tog tillsammans med Kurt Söderström hem förstapriset på 47 poäng. Vinnarna fick varsina somriga golf-outfit i pris.

Vinnarna midsommardansen 2019

Vinnare i Midsommardansen 2019, Tone Persson och Kurt Söderström, 47 poäng.

2:a-plats

Anna Lundin och Leif Halth blev tvåa med 42 poäng, och kammade hem nya vedgar till bagen.

Pristagarna andraplats Midsommardansen 2019

Anna Lundin och Leif Halth, 2:a plats, Midsommardansen 2019.

3:e-plats

Josefin Hedén och Lennart Hedén hamnade på tredje plats, också dom med 42 poäng. I pris fick dom lätta resegolfbagar.

Pristagarna tredejplats Midsommardansen 2019

Josefin Hedén och Lennart Hedén, 3:e plats, Midsommardansen 2019.

Pristagare

Placering Namn Klubb Totalpoäng
1 Tone Persson / Kurt Söderström Nyköpings GK 47 p
2 Anna Lundin / Leif Halth Nyköpings GK 42 p
3 Josefin Hedén / Lennart Hedén Nyköpings GK 42 p
4 Anette Klasson / Ingemar Öhman Nyköpings GK 41 p
5 Ann-Kristin Högstedt / Lars Henricsson Nyköpings GK 41 p
6 Karin Hedèn / Adam Sandström Nyköpings GK 41 p
7 Malin Åkvist / William Åkvist Nyköpings GK 40 p

Resultatlista

Midsommardansen 2019 – resultatlista

Resultatlistan finns även uppsatt i klubbhuset.

Hänt i kulisserna

• När man med full kraft slår ut från herrarnas tee på hål 16 och får in en klockren träff på damtees röda 55- teemarkering (istället för på fairway), så skickas bollen ofrivilligt iväg som en katapult och gör en boomerang-sväng tillbaka till fairway på hål 15.
  • Vad skulle vi göra utan våra hjältar? Tappar man hjulet på sin golfvagn så är våra klubbmedlemmar inte sena med att rycka in och hjälpa till. Gamla cykelproffs vet hur man gängar på ett hjul utan specialverktyg.
  • Våra Nyköpings-/Oxelösunds-killar är eftertraktade. Fråga bara vinnarbollen, där damen som efterlyste spelsällskap, fick så bra napp att dom tog hem förstapriset. Grattis!

Ett stort tack till alla som hjälpt till med tävlingen.
/Blaise Watson, Tävlingsledare

Foto: Johanna Karlsson

Sammanställning av bilder från tidigare år.

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel