Klubbnyheter

Inbjudan – Två generationer 2019

Anmälan till Två generationer är öppen.

Välkommen att anmäla er till en av klubbens kanske mest anrika tävlingar. Två generationer, tävlingen där föräldrar spelar med sina barn eller barnbarn. Nu med mindre än en vecka kvar, är det dryga 70-talet personer anmälda. Det är riktigt roligt och fortfarande finns tid kvar för fler att komma till start. Anmälningstiden löper ut på onsdag klockan 12.

Uppdatering beträffande anmälningsstatus: nu efter helgen har vi 68 lag anmälda, 136 startandes. Startfältet är i princip dubblerat på bara ett par dagar. Det är superkul, vilket intresse!

Tävlingen spelas som greensome med löpande start från klockan 8:00.
Nyköpings GK – Östra banan – söndag 14 juli.

På bilden ser vi 2018 års vinnare Mathias och Peter Lundqvist som fick sina namn ingraverade på vandringspriset.

Följ resultatrapporteringen här

Spelform: Greensome
Tävlingsbestämmelser: Minst en av spelarna ska vara medlem i Nyköpings GK. Släktskapet ska vara biologiskt eller barnet adopterat. Ett led kan vara överhoppat så att till exempel farfar kan spela med sondotter. Spelare med hcp 37 – 54 spelar på 36,0.
Övrig information: Tävlingen spelas på Östra banan. Löpande start från klockan 8:00.

Linus Hjerp som 2016 blev den yngste vinnaren genom tiderna, tillsammans med pappa Mats.

Startavgift: 100 kronor/person, tilläggsavgift för greenfeemedlemmar och greenfeegäster 400 kronor.
Tips: passa på att betala din startavgift i samband med att du gör din anmälan på Min Golf, så går incheckningen fortare. Tack på förhand.
Anmälan: Via Min Golf eller till kansliet på 0155-21 66 17
Sista anmälan: 2019-07-10 kl. 12:00
Startlista publiceras: 2019-07-10 kl. 18:00
Kontaktperson: Blaise Watson, tävlingsledare

• Endast par där båda spelarna har ETH finns med på resultatlista

Herrar. Spelare som under året fyller 75 år eller mer kan välja att spela från tee 49.
Pojkar. Upp till det år dom fyller 12 år kan välja att spela från tee 49.
Damer som under året fyller 70 år eller mer kan välja att spela från tee 43.
Flickor. Upp till det år dom fyller 12 år kan välja att spela från tee 43.
Obs. skall meddelas vid anmälan

Tävlingar i tävlingen

• Närmast hål

Så här spelas Två Generationer – Greensome:

Greensome är en rolig och social spelform som bygger på att två spelare bildar ett lag. Alla kan vara med och spela.
Spelet: Båda spelarna slår ut från varje tee och paret väljer sedan vilken boll de vill fortsätta spela med. Den som inte slog det valda slaget från tee spelar andra slaget och därefter fortsätter spelet på samma sätt som i foursome. Kom bara ihåg att spela i rätt ordning, vartannat slag, efter det att ni valt bästa boll. Eftersom man har två chanser på utslaget, brukar scorerna kunna bli riktigt låga.
Tävlingen är inte hcp-grundande.

Varmt välkomna.

Fotograf: Tomas Kihlman

Mer om: Två Generationer

Vårt nya läckra boende på banan