Klubbnyheter

Två generationer 2019 – reportage

Rekordstort startfält när Två generationer avgjordes.

En härlig blandning av golfare i alla åldrar mötte upp för att delta i årets upplaga av Två generationer. Tävlingen hade lockat till sig 134 startande som kunde njuta av dagen som i år bjöd på lite mer lagom sommarvärme och fina förutsättningar på banan för bra golfspel. 67 par slöt därmed upp till tävlingen som instiftades 1961 av Gösta Kuhlman, där föräldrar spelar med sina barn eller barnbarn.

Tävlingen spelades på Östra banan och tävlingsformen var greensome, där spelarna slår varannan gång på bollen. Höga scorer var att vänta, och efter dagens slut var det mycket jämt på toppen med tre par som lyckats nå upp till 44 poäng, tre par med 43 poäng och sex par med 41 poäng. Lägst handicap och särskiljning avgjorde.

Prisbordet hade satts samman av klubbens pro Alan Harris. Stort tack till dig Alan. Vandringspriset, den fina silverbucklan med alla inskriptioner som gjorts av guldsmederna på TeBoon fanns också den på plats. Bucklan graveras fortfarande av vår duktiga guldsmed Boo Nilsson.

Resultat, Två generationer 2019

Vinnare

Far och son Mats och Per Näsholm tog tillsammans hem Vandringspriset med 44 poäng. Vinnarna fick även varsina somriga golf-outfit i pris.

Vinnare av Två generationer 2019

Vinnare av Två generationer 2019, Mats och Per Näsholm, 44 poäng.

2:a-plats

Thomas och Gustav Boström blev tvåa, också dom med 44 poäng. Dom fick nya wedgar till bagen.

Andrapristagarna Två generationer 2019

Thomas och Gustav Boström, 2:a plats, Två generationer 2019.

3:e-plats

Johan och Erik Lindén hamnade på tredje plats, även dom med 44 poäng. I pris fick dom snygga regnjackor i lättviktsmaterial.

Tredjepristagarna Två generationer 2019

Johan och Erik Lindén, 3:e plats, Två generationer 2019.

Pristagare

Placering Namn Klubb Totalpoäng
1 Mats Näsholm / Per Näsholm Nyköpings GK 44 p
2 Thomas Boström / Gustav Bosröm Nyköpings GK 44 p
3 Johan Lindén / Erik Lindén Nyköpings GK 44 p
4 Johan Svärd / Ludwig Svärd Nyköpings GK 43 p
5 Emilia Engstrand / Peter Engstrand Nyköpings GK 43 p
6 Hans Gränsmark / Calle Gränsmark Nyköpings GK 43 p
7 Krister Andersson / Erica Andersson Nyköpings GK 41 p
8 Andreas Lindh / Thomas Lindh Nyköpings GK 41 p
9 Joakim Lundberg / Mikael Lundberg Nyköpings GK / Haninge GK 41 p

Resultatlista

Två generationer 2019 – resultatlista

Resultatlistan finns även uppsatt i klubbhuset.

Snygg sving av junior

En av alla duktiga juniorer som fanns på plats den här dagen.

Hänt i kulisserna

• En av juniorerna konstaterar krasst att anledningen till att dom hamnar utanför prispallen var att ”pappa slog bort fem bollar” under tävlingen. Vi hoppas pappan vässar formen inför nästa år och önskar lycka till.
  • Hade vi haft en priskategori för bäst klädsel, så skulle priset oavkortat gå till Jönåkersmedlemmen som stolt bar upp även Nyköpings GK’s klubbfärger, dagen till ära.
  • Resultatrapportering kunde i år även följas live på TV-skärmen ute vid klubbhuset. För att hålla spänningen uppe doldes resultaten för dom sista tre hålen till en början, men sen blev spänningen för stor och hela resultatet släpptes upp.

Tävling i tävlingen

Närmast hål, på hål 6, kom Mats Olsson. 205 cm från flaggan.

Vi tackar familjen Kuhlman som under tävlingsdagen fanns på plats och hejade fram hela startfältet. Extra roligt att 4:e generationen Ida Kuhlman även i år fanns med i startfältet.

Junior i klubbkläder Två generationer 2019

Andreas Palmblad från Jönåkers GK var en av alla duktiga deltagare i årets upplaga av Två generationer.

Detagare puttningsposé Två generationer 2019

Anna Holm fokuserar för att sätta putten. Två generationer 2019

Deltagare Två generationer 1:a tee

Sista gänget för dagen, redo att slå ut. Två generationer 2019

Ett stort tack till alla som hjälpt till med tävlingen.
/Blaise Watson, Tävlingsledare

Foto: Johan Lindén och Johanna Karlsson

Sammanställning från tidigare år.

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel