Klubbnyheter

Ärilaveckan dag 2 – Sune Lindes Pokal 2019 – reportage

Vinnarna i Sune Lindes Pokal 2019

Sune Lindes Pokal

Det var dags för den årliga tävlingen till minne av Sune Linde, klubbens välkända golfbanearkitekt som lämnade oss för några år sedan. Nyhet för året var att tävlingen spelades på Ärilabanan under själva Ärilaveckan, något som var mycket uppskattat av deltagarna. För många deltagare var det ”a trip down Memory Lane” dvs dags att väcka alla gamla minnen från tiderna när medlemmar alltid spelade banan i den sträckningen.

Banan som var i väldigt fint skick med snabba och jämna greener kan ha bidragit till en del mycket fina resultat. 72 stycken spelare kom till start i tre klasser. Dessutom tävlades om närmast hål på Östra slingans hål 10 (hål 1 Västra).

A-klass
1. Arvid Rylander 41 poäng (70 slag brutto) – segrare av Pokalen
2. Jan Lindh 40 poäng
3. Magnus Wessman 38 poäng
4. Jesper Hagberg 37 poäng
5. Josefin Hedén 37 poäng
B-klass
1. Arne Alexandersson 40 poäng
2. Bo Kuhlman 40 poäng
3. Kurt Söderström 37 poäng
4. Hans Enocson 37 poäng
5. Raine Harju 36 poäng
C-klass
1. Adam Sandström 39 poäng
2. Björn Holmquist 36 poäng

Resultatlistorna:

Ta del av kompletta resultatlistor här

Resultatlistor finns även uppsatt i klubbhuset.

Bästa brutto och Bästa poäng

Arvid Rylander spelade fantastisk golf med -3 brutto efter 12 hål och visade vägen på gamla Ärilabanan. Han spelade bra på sista hålen och kom in med 70 slag brutto (41 poäng) som var dagens bästa resultat, och därmed blir hans namn ingraverat i bucklan för all framtid.

Vinnarna i Sune Lindes Pokal 2019

Segrarna i Sune Lindes Pokal 2019, från vänster:
Adam Sandström, Arvid Rylander och Arne Alexandersson.

Yngste deltagare – närmast hål!

Folke Norrlander, tävlingens yngste deltagare, spelade med Arvid (ovan) och måste ha blivit inspirerad av den fina golfen… Med 34 cm var han närmast hål på 10:an. Folke vann ett presentkort på The Kitchen på 500 kronor!

Vinnare närmast hål Sune Lindes Pokal 2019

Folke Norrlander, vinnare av Närmast hål – Sune Lindes Pokal 2019.

Hänt i kulisserna

• Arvid Rylanders visade att han var på gång under golfhelgen, med sina 70 slag brutto och en kanonrunda dagen innan.
  • Adam Sandström var förra årets segrare på Sune Lindes Pokal – en bra dag på 39 p räckte nästan till, men inte riktigt.
  • Sammanlagd ålder på segrare och andrapristagare i B-klassen var 159 år!

Ett stort tack till alla som hjälpt till med tävlingen.
/Anders Lundgren, Tävlingsledare

Foto: Agneta Forsling-Jansson

Sammanställning från tidigare år.

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel