Klubbnyheter

Ärilaveckan dag 3 – Christers tävling 2019 – reportage

Stenbro västra banan.

Christer Isakssons tävling

På onsdagen spelades Christer Isakssons tävling, en scramble partävling. Tävlingen fylldes snabbt och hela 88 par kom till start. Vädret var bättre den här dagen, och bortsett från en kort regnskur på förmiddag var det perfekta spelförhållanden. Västra banan var i fint skick och det var något spelarna tog tillvara på.

Tidigt kom våra ”elitpojkar” Arvid Rylander och Hjalmar Fransson in med 65 slag brutto (netto 62) som blev något att bita i. Men det räckte inte… Det kom in flera resultat på 61 netto bland annat från Lars Henricsson och Anna Karlsberg (Lasses dotter) samt från Ari Lipponen som tillsammans med Martin Renfors senare kom i mål även dom med netto 61 slag.

Trots det trodde alla som väntade att tävlingen var klar, detta eftersom Rolf Åkvist som tillsammans med sonen William gjorde bogey på slutet. Men det skulle visa sig deras resultat ändå räckte till netto 59 slag (64 slag brutto)!! Otroligt!

Två glada spelare

Hjalmar Franson och Arvid Rylander var båda nöjda med dagens spel.

Spelare HIO

Christian Söderström stod för dagens HIO

Tävling i tävlingen:

Närmast hål tävlingar fanns på samtliga korthål, och Christian Söderström började ronden med en HIO på hål 1 Västra!!

Övriga pristagare på närmast hål

Hål 1: Christian Söderström (HIO)
Hål 4: Adam Sandström (36 cm)
Hål 7: Daniel Berg (4,25 m)
Hål 13: Christian Söderström (30 cm)

Resultat:

Ta del av kompletta resultatlistor här

Resultatlistor finns även uppsatt i klubbhuset.

William Åkvist & Pappa Rolf Åkvist

En klass (12 lag priser)

1. Lag William Åkvist & Rolf Åkvist – 59 netto
2. Lag Magnus Carlsson & Joakim Rosenberg – 61 netto
3. Lag Ari Lipponen & Martin Renfors – 61 netto
4. Lag Lars Henricsson & Anna Karlsberg – 61 netto
5. Lag Arvid Rylander & Hjalmar Franson – 62 netto
6. Lag Peter Berggren & Anders Jansén- 62 netto
7. Lag Hampus Hulting & Markus Berg – 63 netto
8. Lag Christian Söderström & Thomas Hörnfeldt – 63 netto
9. Lag Christer Olin & Joakim Årstrand – 64 netto
10. Lag Max Thor & Victor Herrlin – 64 netto
11. Lag Adam Harlin & Jonathan Harlin – 64 netto
12. Lag Rasmus Eriksson & Alfred Lidström – 64 netto

Hänt i kulisserna:

• 65 slag brutto av Arvid Rylander och Hjalmar Fransson följdes upp av familjen Åkvists 64 brutto!
  • Christian Söderström – HIO med första slag på hål 1 Västra och 30 cm ifrån i linje på hål 13!!
  • Segrarna Familjen Åkvist tackade Familjen Isaksson och klubben för tävlingen.

Prisutdelningen:

Fru och dotter Isaksson

Susanne Rosenqvist, Christers dotter, tillsammans med och Gitte Isaksson, Christers fru.

Gitte Isaksson (Christers fru) och (dottern Susanne) deltog vid prisutdelningen tillsammans med klubbens ordförande Holger Namér och Klubbchef Gary Cosford.

Sponsor till dagens tävlingar var Nyköpings Golfklubb med hjälp av Familjen Isaksson, ICA Maxi Nyköping och ICA Kvantum Oxelösund.

Kuriosa om Christers tävling:

Christer Isaksson jobbade i många år på klubben som kanslist och tävlingsansvarig. Han gjorde en enorm insats för klubben och var kanske den största anledningen till att klubben lagt fokus på tävlingsgolf. Christer var intresserade av golfreglerna och var en av Sveriges experter på Golfsystemet. Han lade ned otroligt med tid under sin anställning men även efter han gick i pension. Passionen för golfspel och viljan att hjälpa alla golfare har varit hans främsta kännetecken. Han spelade en hel del själv, särskilt på Herrgolfen på onsdagar med sina kompisar. Utan Christer, hade dagens Herrgolf inte varit så framgångsrik och populär som den är.

Efter hans bortgång kände klubben att det skulle vara passande att instifta en ny tävling till hans minne. Christers fru Gitte och dottern Susanne tyckte också om idén och därför blev det en tävling under Ärilaveckan. Vi har för avsikt att skaffa ett vandringspris och att under Ärilaveckan ha det som tradition att spela en tävling till Christers minne.

Actionbilder från tävlingen:

Utslag hål 16, västra banan.

Paul Danielsson slår ut på hål 16, Västra banan.

Utslag hål 12 västra banan.

Utslag hål 12 Västra banan.

Utslag hål 12 västra banan

Utslag från hål 12 Västra banan.

Utslag hål 12 västra banan

Utslag från hål 12, Västra banan.

Person hukad vid green

Rolf Åkvist studerar puttinglinjen.

Ett stort tack till alla som hjälpt till med tävlingen.
/Gary Cosford, Klubbchef

Foto: Gary Cosford/Jan Merelius

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel