Klubbnyheter

Ärilaveckan dag 4 – ICA Golfen 2019 – reportage

Prisutdelningen Ica-golfen

Fullt hus när ICA-golfens tävling gick av stapeln

Liksom tidigare år var det en tävling i tävlingen bara att lyckas med bedriften att komma med på ICA Golfen 2019 vid Nyköpings GK.
Våra ICA-handlare Mårten Tenne, ICA MAXI Nyköping, Mathias Ferqnvist, ICA Kvantum Oxelösund och Conny och Linda Holmström, ICA Supermarket Oppeby, höll information om tävlingen och alla dess deltävlingar inför starten. Lite på skoj sa man att kanske skulle det komma att bli aktuellt med kvaltävlingar framöver, för att komma med till den stora tävlingen. Vi lär få se, men det är en spännande tanke.

Hela 127 spelare kom till start och i år hölls tävlingen på Östra banan. Startfältet sattes igång med hjälp av lite fyrverkerier som tävlingsledarna Boo och Inga-Lill Nilsson avfyrade.

Stort engagemang från våra Ica-handlare

Liksom tidigare år är engagemanget stort från våra Ica-handlare. Utspridda runt hela banan hejades startfältet fram och man bjöd på kaffe, frukt, uppfriskande och läskande drycker, små godisbitar bara för att nämna några exempel.

Stort tack från alla oss deltagare. Den här uppslutningen hjälper absolut till att få fram dom fina resultaten under tävlingen.

Resultat:

Tävlingen spelades som slagtävling för A-klassen och som poängbogey för B- och C-klassen.

A-klass slagtävling (3 priser)

1. Per Näsholm 66 netto
2. Leif Halth 71 netto
3. Victor Herrlin 72 netto
Vinnare A-klassen, Ica-golfen

Vinnare i A-klassen, Per Näsholm håller tacktal under prisutdelningen.

B-klass poängbogey (3 priser)

1. Thomas Andersson 41 poäng
2. Jonathan Harlin 40  poäng
3. Anders Söderberg 39 poäng
Vinnare B-klassen, Ica-golfen

Vinnare i B-klassen Thomas Andersson.

C-klass poängbogey (3 priser)

1. Kerstin Lundell 37 poäng
2. Johanna Karlsson 37 poäng
3. Kerstin Erdhage 36 poäng
Vinnare C-klassen, Ica-golfen

Vinnare i C-klassen Kerstin Lundell.

Tävlingar i tävlingen:

Gissa exakta slaglängden, hål 1

Spelare och Ica-handlare vid tee 1

Vid hål 1 fick spelarna påfyllning av både vatten och frukt, samtidigt som dom skulle gissa längden på sina utslag.

• 1:a Ulla Brigersson
  • 2:a Wivianne Alm

Närmast hål, hål 6

Ett 40-tal spelare lyckades placera sitt utslag på green och fick därmed en prischeck till att lösa in en tårta.

• Peter Karlsson vann deltävlingen och kom närmast hål.

Rakaste drive, hål 13

• Herr: Richard Hofvander
  • Dam: Annette Nystedt-Karlsson

Prisutdelning:

Prisutdelning Ica-golfen deltagare

Efter tävlingen intogs gemensam lunch, som rundades av med den stora prisutdelningen.

Priser till alla. På prisutdelningen var det fullsatt när ICA-personalen delade ut fina priser till pristagarna. Dessutom fick alla 127 deltagarna en ICA-påse full med godsaker att ta med sig hem.

Resultatlistorna:
Ta del av kompletta resultatlistor här

Resultatlistor finns även uppsatt i klubbhuset.

Hänt i kulisserna:

HIO Leif Halt, Ica-golfen 2019

Leif Halt lyckades sätta en HIO på hål 3, Östra.

• Leif Halth gjorde HIO på hål 3 Östra
  • Jonathan Harlin spelade hem ytterligare en andraprisplats, på två dagar (både Christers tävling och ICA-golfen)
  • Vinnaren i A-klassen, Per Näsholm, vann för bara några dagar sen även Två generationer, då tillsammans med sin far Mats
Prisutdelning Ica-golfen 2019

Det var ingen som gick lottlös från dagens tävling. Matkassar delades ut till alla 127 spelare.

Stort tack till dagens tävlingsponsorer; ICA Maxi Nyköping, ICA Supermarket Oppeby och ICA Kvantum Oxelösund.

Ett stort tack även till alla som hjälpt till med tävlingen.
/Gary Cosford, Klubbchef

Foto: Jan Merelius och Blaise Watson

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel