Klubbnyheter

Ärilaveckan dag 6 – Stadskampen Nyköping vs Oxelösund 2019 – reportage

Stadskampen 2019

Spännande matchspel i Stadskampen, Nyköping vs Oxelösund

32 deltagare – 16 stycken från respektive ort kom till start vid årets Stadskamp mellan Nyköping och Oxelösund. Kampen avgörs genom fyra stycken fyrbollmatcher, två stycken foursomematcher och övriga fyra singelmatcher. Varje seger ger en poäng till laget och varje delad match en halvpoäng. 6½ poäng skulle visa sig räcka till en seger.

Nyköping i vit klädsel:

Inspel hål 17, stadskampen

Blaise Watson gjorde ett bra inspel på hål 17.

Boo Nilsson, lagkapten för Nyköpingslaget, hade valt vita tröjor till sitt lag. En del spelare var rutinerade matchspelare som Blaise Watson, regerande mästare i Sörmlands Sparbank matchtävlingen, och Tobbe Hallström. Övriga spelade matchspel kanske för första gången.

Det är just det som är tanken med ett lagspel, att träffa nya golfbekanta och lära sig nya spelformer. Allt för att ha trevligt!

Röda Oxelsösundare:

Anders ”Lunke” Lundgren, lagkapten för Oxelösundarna, och hans spelare var rödklädda för årets match. Även här fanns det några gamla rävar som Anders Söderberg och Lunke själv som har god vana av matchspel både i lag och individuellt.

Efter en hård kamp blev det en seger för Nyköping. Nyköping har nu vunnit två år i rad efter det att den första upplagan togs hem av Oxelösund.

Resultat:

Slutställning Nyköping 6 1/2 vs Oxelösund 3 1/2 (10 poäng total – 4 singelmatcher, 2 Foursome, 4 Bästboll)

Stadskampen Nyköping vs Oxelösund, 2019

Lag: Nyköping Lag: Oxelösund
Foursomematcher
Tobias Hallström, Blaise Watson 1/2 1/2 Peter Karlsson, Magnus Westman
Leif Halth, Jörgen Bennheden 1 Åke Sjöström, Peter Olsson
Bästbollmatcher
Gustav Åkvist, Albin Jonsson-Dahlberg 1/2 1/2 Anders Lundgren, Krister Lundell
Hans Enocson, Xiaoyan Melin 1/2 1/2 Eva Asthage, Tomas Björklund
Ulf Jansson, Boo Nilsson 1 Anders söderberg, Bertil Olsson
Anneli Axelsson, Örjan Persson 1/2 1/2 Hans Westin, Ann-Christine Samuelsson
Singelmatcher
Thomas E. Andersson 1/2 1/2 Linda Holmström
Björn Albing 1 Fredrik Hjelm
Stefan Melin 1 Jan Samuelsson
Jarmila Magusin 1 Conny Holmström

Slutresultat

Nyköpingslaget 6 1/2 3 1/2 Oxelösundslaget

Resultatlistorna:

Resultatlistor finns uppsatt i klubbhuset.

Viktig putt för Oxelösundslaget. Magnus Westman puttar och Peter Karlsson vaktar flaggan.

Tobias Hallström från Nyköpingslaget tar sig snyggt ur bunkern på hål 18.

Ett stort tack till tävlingsledarna Boo Nilsson och Anders Lundgren.
/Gary Cosford, Klubbchef

Foto: Johanna Karlsson

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel