DamerDamgolfenKlubbnyheter

Högsommarvalsen 2019 – reportage

Damernas Högsommarvalsen 2019

I torsdags spelade damerna ”Högsommarvalsen” för tredje året. Det är en tävling där golfen förstås är i fokus men även att ha både trevligt och roligt tillsammans. I tävlingen ingår många ovanliga inslag och utmaningar för deltagarna!! J Några inslag var ”favoriter i repris” men det finns alltid nya utmaningar. Tävlingen arrangeras av damkommittén och idéerna har inte varit en bristvara så vi lovar att vi återkommer kommande år. Efter tävlingen samlades vi i restaurangen för en god italiensk buffé och prisutdelning.

Utöver en individuell poängbogey så var det även en ”lagvals” i tretakt. Respektive boll utgjorde ett lag och på hål 1 räknades det bästa resultatet, på hål 2 räknades de två bästa resultaten och på hål 3 räknades alla resultat. Sedan börjar det om, hål 4 ett resultat, hål 5 två resultat och hål 6 tre resultat osv..

Poängbogeytävlingen innehöll som sagt en del utmaningar och vi spelade den Västra banan. En utmaning var att bedöma hur långt spelarnas utslag skull bli på hål 5. Damerna visade sig ha mycket god uppfattning om hur långt de slog. Två spelare gissade (visste?) på metern när hur långt utslaget skulle bli. En felmarginal om 4 procent resulterade i en 15:e plats!
Samtliga utmaningar redovisas nedan:

Hål 1              Närmast hål

Hål 2              Här fick spelarna dubblera sin poäng

Hål 4              Här var spelarna tvungna att besöka bunkern

Hål 5              Innan utslaget skulle spelarna meddela hur långt de trodde att utslaget skulle bli

Hål 7              Här fanns en flagga utplacerad kort om green och runt den en rockring.
Bollen var i hål när den stannade i rockringen

En provisorisk flagga placeras av Pelle. Frugan övervakar

Golfarnas dröm..två hål på samma green!

Hål 8              Enbart spel med järn 8:a och putter. Dagen till ära hade banpersonalen gjort dubbelt
hål, dvs en åtta (se bild nedan)

Hål 10            Här skulle spelarna kasta/rulla bollen en gång utan att det räknades

Gunilla Blom kastar ”ett slag” på 10:an

Hål 12            Här slog spelarna ut längst fram på herrtee, där många damer inte varit. När de puttat i fick de dra av ett slag

Hål 13            Spelarna slog ut från herrtee på hål 14

Hål 14            Här fick spelarna dubblera sin poäng

Hål 15            Här skulle spelarna välja ett slag som skulle spelas om utan att det räknades

Hål 17            Här var spelarna tvungna att putta med ”fel” putter, som låg vid green. Högerputtare fick en vänsterputter och vice versa

Hål 18            Spelades från ett provisoriskt tee vid 150-pinnen

Några av pristagarna från dagen;

Det segrande laget; Ewa Rylander, Karin Bergström och Lena Göterfelt

Dagens tre individuella segrare; Kerstin Erdhage, Margareta Pettersson och Carina Ekoff Östblom

Rätt bedömd utslagslängd; Madeleine Malinen och Annika Norberg

4. Margareta Pettersson, Christina Hörnfeldt, Ann-Christine Samuelsson

Närmast hål 1
Eva Roxentjärn

Närmast meddelad längd på utslag
Annika Norberg (0%)
Madeleine Malinen (0%)

Resultat var naturligtvis inte handicapgrundade…men spelformen var väldigt roligt ändå! Golf ska vara kul!

Damkommittén vill tacka alla damer för härlig inställning och engagemang och vi hoppas vi ses nästa år med, som sagt, nya upptåg!!!