Klubbnyheter

Nyhetsbrev torsdag 21 november

By 21 november 2019 No Comments

Nyhetsbrev torsdag 21 november

Hej!

November är en spännande månad på en golfklubb! Det är en kombination av att avsluta det året som har varit och att skapa förbättringar och förutsättningar för framgångar under 2020!

Utveckling på banorna


Banpersonalen jobbar målmedvetna med förbättringar som finns kartlagda från vår arbetsgrupp Rådslag banan. Efter att banorna stängdes har det varit mycket jobb för vår personal och grävmaskin med att ta bort gamla stubbar, förbättra dräneringar och även med flytt av en del tee-boxar. Mycket ska göras innan sista snömögelbekämpningen som ska ut innan första snön. Allt detta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för golfsäsongen 2020.

Förutsättningar för framgång under 2020 skapas nu

Bakom kulisserna har vi i ledningen utvärderat säsongen 2019 som har varit bra på många sätt. På höstmötet i veckan delade vi med oss kring en del siffror och uppföljning av våra mål från vår verksamhetsinriktning. Vår ekonomisk prognos för 2019 är enligt budget för både golfklubben och Ärila Golf AB.

På mötet beslutade medlemmarna om nya årsavgifter för 2019.
https://www.nykopingsgk.se/wp-content/uploads/2019/11/arsavgifter-2020-nyk-gk-beslutad.pdf

Önskar du att ändra medlemskategori inför 2020 – hör gärna av dig till oss i receptionen under våra öppettider (tis-tors kl. 9-15).

Inga pappersfakturor 2020

Årets nyhet blir att årsavgiften ska betalas via MinGolf. Under december återkommer vi med mer information om hur exakt detta ska gå till.  Avgiften för betalning förfaller sista januari. Möjlighet finns till att dela upp årsavgiften på lite olika sätt. Betalar man via MinGolf så kan man även skriva ut ett kvitto själv som underlag för friskvårdsavdrag hos sin arbetsgivare.

Viktig är att alla medlemmar loggar in på MinGolf och uppdatera sina kontaktuppgifter; adress, e-post, telefon-nr, mm inför 2020.

Årets julklapp?

Magic Golf Card är ett komplement till ditt medlemskap, dvs inget rabattkort. Ett kort innebär att du får spela fritt alla dagar i veckan två gånger per bana på de klubbar som är med i samarbetet.  Det kostar inget extra att spela oavsett hur många rundor du spelar på kortet.  Idag är 20 banor med i samarbetet, från Mellansverige till södra Skåne, där du kan spela fritt två gånger per bana. Magic Golf Card har en målsättning att komma upp till minst 30 banor (dvs 60 möjliga ronder) till 2020 års säsong. Klubben har nu förlängt avtalet med Magic Golf Card, som förutom att klubben kommer att få in mer greenfee-intäkter också innebär en förmånlig rabatt för alla våra medlemmar som köper kortet. En perfekt julklapp för hela familjen eller till dina vänner.
Fram till 31 december 2019 kostar kortet 1 995 kronor för våra medlemmar. (Ordinarie pris på kortets hemsida är 2 495 kronor)

Nyheten i år är att kortet går att köpa direkt på klubben. Kontakta receptionen.
Vill du ha dessa förmåner i ditt medlemskap – växla upp till ”Lifestyle medlemskap” inför 2020!

Klubbmästare 2019


De härliga Klubbmästare-bagbrickorna delades ut på höstmötet i tisdags.
För ni som inte kunde vara med på mötet – Era brickor kan hämtas ut hos receptionen.
https://www.nykopingsgk.se/klubbmastare/

Juniorbarometern 2019


Pristagarna i juniorbarometern fick hämta ut sina prischeckar på höstmötet också. För ni som inte var på plats finns checkar att hämta i receptionen.
https://www.nykopingsgk.se/juniorbarometer-resultat/

Grattis till vår Business Partner ICA Maxi Nyköping – Guldnyckel på MinoGalan!

Vi gratulerar Mårten Tenne med personal på ICA Maxi Nyköping som tog hem årets Guldnyckel på Minogalan i höst!

Renovering av Golfshopen och nybyggd golfstudio på driving-rangen!

Under december ska vi börja med en uppfräschning av vår golfbutik. I samarbete med Patric & Micaela Otterström ska lokalen fräschas upp och omvandlas till en Golfstore Flaggship butik! Under 2020 kommer ni att ha ett utökat sortiment i butiken med alla stora varumärken och möjlighet med ”Custom-fitting” av alla golfutrustningar i vår nybyggda golfstudio på rangen. Mer information och erbjudande kommer framöver till Er från vår ny pro-team.

Golfboende på klubben – hur går det?

Vi har fullt – ända fram till april! Vi har många företagsgäster just nu som hyr under vårt ”long stay koncept” under lågsäsong. Utöver det har vi redan fått många golfbokningar för 2020.

Nytt handicapsystem 2020

Ni har kanske läst om det nya världshandicapsystem som blir aktuell från 1 mars 2020?
Läs mer om detta via länken nedan. Största skillnaden är att ditt handicap baseras på ett snitt av de bästa 8 resultaten från de senaste 20 ronderna. Mer information kommer till Er via Svensk Golf och via MinGolf under 2020.
https://golf.se/for-spelaren/regler–handicap/varldshandicapsystemet/

Svensk Golf 2020

Som en del i SGF’s nya mediestrategi kommer tidningen Svenska Golf inte längre ingår kostnadsfritt till alla medlemmar efter maj 2020. SGF kommer att producera nya publikationer till Er och information i digital form. För golfare som önskar Svensk Golf därefter finns det möjlighet att boka din prenumeration till ett förmånligt pris genom att klicka på följande länk
https://www.nykopingsgk.se/svensk-golf-erbjudande-2020/

Utbildning ger nya insikter

Jag själv (Gary) ger mig iväg i helgen till St. Andrews i Skottland för del 3 av min Europeiska Club Management-utbildning. Fokus denna gång är på Golf Operations. Det blir många föreläsningar från R&A, besök på Gleneagles och en tuff examen att se fram emot nästa fredag.

Tack till Folke Bergström!

Bron mellan hål 15-16 Västra banan

På höstmötet i tisdags fick Folke Bergström en stor applåd av alla närvarande och klubbledningen för sin vänlighet och omtanke eftersom han ensam har bekostat klubbens nya stenbroar som bygges under 2019.

Nästa nyhetsbrev kommer i december!

Med vänliga hälsningar
Gary Cosford-Klubbchef