Klubbnyheter

Nyk GK veckobrev 2020 07 24

Ärilaveckan drog som vanligt mycket folk. Ca 450 starter på fem tävlingsdagar. Stämningen var på topp och vi har fått många positiva kommentarer trots att vi inte har kunnat ha gemensam samling och prisutdelning efter tävlingarna. Restaurangens supergoda hamburgare var väldigt uppskattade. Det är extra roligt att så många yngre spelare har hittat till tävlingsveckan. Tack också till Johan Lindén för alla fina foton från tävlingarna, de kommer att publiceras efter hand.

Till helgen är det dags för Ålders KM med ett 40-tal deltagare. Alla klasser spelar 36 hål. Västra banan på lördag och Östra banan på söndag.

Vi har tecknat ett avtal med Sista 9. Det ger spelare möjlighet att starta på 10:e hålet när någon bara vill spela de första nio hålen. Vi återkommer med mer information när vi har allt på plats.

Så har vi det där med säkerheten på rangen igen. Vi förhandlar med en leverantör av stolpar och nät och kommer att påbörja arbetet med att göra rangen så säker som det bara går för spelare på ettan Östra och arton Västra. Det kommer att bli kostsamt men säkerheten är viktig. Jobbet kommer att utföras så snart det går utan att störa spelet. Under tiden vädjar jag till er alla att vi hjälps åt att säga till om vi ser någon på rangen som står och matar långa slag utan att tänka på konsekvenserna.  Vi får flera incidentrapporter till receptionen varje vecka. Här följer ett citat från en spelare som tydligt visar på problemet:

En annan farlig situation såg jag igår kväll, lördag 4 juli kl. 17:30, när var jag på rangen. En grupp ungdomer i 16-17-års åldern slog sina bollar som i ” Happy Gilmore”- filmen, det vill säga att springa 4-5 meter mot bollen och slå den på språng. Ännu värre var att en pappa till en av ungdomarna hejade på. Bollarna flög huller om buller samtidigt som fyrbollarna kom tätt på 18:e fairway.”

Ha det så bra och spela smart och säkert!

Receptionen