Klubbnyheter

Nyk GK veckobrev 2020 07 31

Vilken vecka vi har haft!!!

Antal spelade rundor har slagit rekord, fullbokade stugor, parkeringen har varit överfull flera gånger under veckan och restaurangen slog lunchrekord i måndags. Herrgolfen spelades av 214 herrar och damernas Högsommarvals var nästan fulltecknad. 50+ och Kom-i-gång golfen spelades som vanligt och Patric och Henrik har haft juniorläger hela veckan. Tio småjuniorer har fått känna på livet som golfare.

Alla funktioner på hela anläggningen har satts på prov och ger oss i klubbledningen en del att fundera på. Är detta en Corona-effekt eller kommer det att hålla i sig även när vi får tillbaka möjligheten att resa utanför landets gränser igen?

Delar av styrelsen ska göra ett studiebesök på Landeryds GK och träffa deras klubbchef, Björn Sturehed. Tanken är att få inspiration och idéer för att utveckla vår egen anläggning.

Under veckan har vi beslutat att från och med nästa vecka stänga banan för spel från kl 5.00 innan herrgolfen på onsdagar. Då hinner banarbetarna komma iväg och göra sitt jobb ordentligt innan första start.

Vi har fått en del frågor om återbetalning av tävlingsavgiften för 50+golfen som avbröts på grund av åska. Det finns ett regelverk avseende återbetalning på grund av tävling som avbryts av tävlingsledningen men klubbledningen har i det här läget valt att göra ett avsteg och beslutat att avgiften återbetalas till deltagarna.

Rådslag banan har ändrat namn till Bankommittén. Kommitténs förslag på förändringar ska sammanställas skriftligen inför styrelsen som sedan fattar beslut.

Slutligen skickar banarbetarna med en hälsning till alla medlemmar och deras gäster – ”tee kulorna” är inga papperskorgar, där ska det bara finnas peg-rester.

Swinga lugnt!

Klubbledningen