Klubbnyheter

Månadsbrev mars 2021

Hej Golfvänner!

Tiden flyger iväg när man har kul och nu har jag varit på plats i en dryg månad. Vilken härlig anläggning ni är en del av! Verkligen något att vara stolt över. 

Det är mycket som behöver ses över inför säsongsstarten och rutiner ska skapas. Det har blivit många härliga samtal med Er medlemmar, medarbetare , samarbetspartners och gäster. Våra härliga medarbetare på klubben skapar tillsammans med våra “samarbetspartners” ett väldigt kompetent team som står reda att ta bästa hand om Er.

Mycket händer löpande på klubben och i månadsbreven/nyhetsbreven under säsongen kommer jag att fokusera på info från de olika delområdena på klubben samt även förmedla nyheter från styrelsen och kommittéer.

Öppning av våra banor

Jag har en tät kontakt med vår eminente banchef Paul m personal och tillsammans gör vi en bedömning. I dagsläget tittar vi på att öppna bägge banorna på skärtorsdagen 1 april

Städdag

Årets städdag är planerad till lördag den 27:e mars. Paul och undertecknad står redo att fördela ut utrustning och uppgifter. Vi samlas på torget utanför restaurangen och kansliet kl.10. Ingen föranmälan krävs men vi uppskattar att du som redan idag vet att du kan delta anmäler dig i kansliet på en lista där. Självklart blir det lite grillad korv, tilltugg och dryck i en Covid-19 säker miljö. Vi uppskattar om du tar med egen utrustning efter samtal med Paul. Varmt välkommen. 

Receptionen

I receptionen så kommer du även i år att mötas av samma härliga ansikten och som har ett enormt service tänk. Ingenting är omöjligt. Viktigt att du följer våra anvisningar i dessa Covid-19 tider och vi ber dig om lite extra hänsyn och tålamod om lite köbildning uppstår. Många har även upptäckt vår ” ontag terminal ” runt hörnet på kanslibyggnaden var det går fint att utföra de mesta. Tack på förhand.

Drivingrangen

Vi vet att du är sugen på att se bollen flyga utomhus så vi siktar på att öppna rangen så fort som möjligt och förhoppningsvis redan lördagen den 13:e mars. Våra nya 80 kompressions bollar kommer först runt den 1 maj. Rangen kommer sedan runt den 1 maj stängas temporärt för att ny asfalt ska läggas på området och vägen dit. Håll dig uppdaterad i våra sociala medier, på vår fina hemsida samt via kansliet.

Ett gott råd är att, som många redan upptäckt i klubben, registrera dig på vår Facebook sida, medlemsforum  samt Instagram så håller du dig ajour.

Tävlingar

Vi på kansliet, tillsammans  med TK, jobbar nu med det slutliga tävlingsprogrammet. Det kommer att bli ett digert utbud även i år och vi kommer  att satsa resurser på vårt 70 års jubileum och då primärt under Ärila-veckan i juli. Att vara med i allt från junior- till seniortävlingar skapar utöver att ”känna sig själv på pulsen” över dagsformen viktig klubbkänsla och sociala kontakter skapas. Hur Covid-19 utvecklas och sprider sig kan såklart få konsekvenser för bla tävlandet men vi följer tätt  SGF’s och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Banorna 

Som Paul redan förmedlat i vårt medlemsforum så har mycket förbättringar utförts löpande i vinter. Den nya dammen på hål 9 på västra ser verkligen fin ut. Våra banor har så långt klarat vintern bra. Vi kommer att jobba vidare med utveckling av våra banor mot klubbens vision att stärka sin ranking i Golfsverige. Ett arbete startas nu i första hand med våra bunkrar. Mer info kommer löpande.

Restaurangen (Mulligans)

Klubbens restaurang kommer snart att slå upp portarna. Våra samarbetspartners Mikael och David m personal ser framemot att serva dig på bästa sätt både i restaurangen och via kioskerna. Jag har hört att deras mat är exceptionellt god och det ser jag fram emot. De är  även öppna för alla olika förslag och om du har speciella önskemål som tex catering så tveka inte att kontakta dom direkt.

Shoppen/ PRO

Våra samarbetspartners, Patrick och Mikaela m personal, kommer även i år att ta hand om dig på bästa sätt. Avseende träning/ lektioner så finns ett brett utbud alltifrån knatteträning, för de minsta, till seniorträning i grupp och privat. Är du själv nybörjare i behov av ett ”grönt kort”eller känner du någon som vill börja spela så tveka inte att höra av dig till våra Pron. Den nya studion som byggdes 2020 är riktigt fin. I shoppen möts du av de ”hetaste” mjuk och hårdvarorna och de har verkligen ett fint utbud. De hälsar dig varmt välkommen redan idag.

Business Partners

Många kontaktar har skapats under en kort tid och det är imponerande hur många eldsjälar det även finns i klubben. En golfklubb är en väldigt bra plats att profilera sitt företag och för nätverkande samt friskvård. Många så viktiga framtida kontakter skapas. Är du intresserad av ett samarbete och vill vara en del av vårt nätverk så tveka inte att ta kontakt med undertecknad.

Kommittéer 

Tävlingskommiteen, under ledning av Blaise, organiserar och bemannar tävlingar. Han skriver: 

Tävlingskommitténs arbetet med tävlingskalender 2021, tillsammans med klubbchefen/ kansliet är snart klar. Det finns alltid ett behov av hjälp med klubbtävlingar. Det finns flera medlemmar som kommer att hjälpa till som funktionärer och tävlingsledare men det behövs fler för att inte belasta de som redan hjälper till och för att klubbtävlingar helt enkelt ska kunna genomföras”. Om du vill veta mer eller vill ställa upp som funktionär/tävlingsleare kontakta tävlingskommittés ordförande Blaise Watson tavling@nykopingsgk.se.

Parkeringen

Vår fina golfklubb ser in i framtiden och som en del i detta så tar klubben sitt miljöansvar och har i sin plan valt att satsa på el ladd stolpar för bilar genom företaget Charge Node. Det innebär att vi just nu, på den gamla husvagnsparkeringen, uppför 32 laddstolpar. Detta samarbete har även till viss del finansierats med stöd från Naturvårdsverket. Arbetet utförs delvis i egen regi med vår banpersonal. Vi ber dig ha lite tålamod med de arbetet som nu sker i en kortare period. Vi ska vara stolta och är nu en av få klubbar i Sverige med ett så brett utbud.

Golfvillorna

Jag har nu själv testat vårt fina boende på klubben. Vi är stolta över våra åtta fristående villor. Väldigt unikt att kunna bo ”en långputt” från både tee och klubbhus! Ett trevligt boende med bra kvalitet på allt från kuddar och madrasser till handdukar och linnen, samt möjlighet till självhushåll. Bekvämligheter som Smart-TV och WiFi samt en fin terrass med stolar och bord gör det extra prisvärt. Sprid gärna budskapet om detta till dina långväga gäster! Se tillgänglighet och boka direkt här på vår webbplats.

Avslutningsvis så är det viktigt att komma ihåg att Du som medlem och / eller samarbetspartner samt gäst är vår ambassadör och vi uppskattar om du sprider information om klubben i ditt nätverk och för dina vänner. Jag skulle även uppskatta om vi alla i klubben börjar att hälsa på varandra! Detta skapar ytterligare en känsla av klubb tillhörighet.

Min dörr står alltid på glänt för dig (som en av drygt 2500 medlemmar) och jag tar gärna del av både ris och ros som leder klubben in i framtiden.

Varmt välkomna till årets golfsäsong.

Vi ses på klubben
Per Segerström
VD/Klubbchef
0766005152