Klubbnyheter

Sommarhälsning

By 18 juni 2021 No Comments

Hej Golfvänner

Här kommer en liten sommarhälsning

Efter en historisk vår/försommar med å ena sidan extremt låg växtlighet och å andra sidan extremt hög växtlighet blandat med extrem nederbörd, som stängde banorna i 2 dagar, så börjar det mesta nu att komma på plats. Tycker vi ska vara riktigt nöjda med vår fina anläggning.

Det är alltid bra med en skötselplan och den följer vi.

Avseende våra bunkrar så sker just nu punktinsatser i flera nyckelbunkrar. Bunkerkanter skärs och vi fyller på med sand (den bruna) var det är bristfälligt. Den nya vita sanden kommer inom kort att utöver på hål 6 på östra även omringa green på hål 2 på västra.

Fairways och greener har fått extra resurser och är riktigt bra och väldigt uppskattade. Ruffarna, som varit ett problemområde genom sin frodighet, på grund av bland annat just tidigare nämnda väderförhållanden samt problem med leveranser av maskiner, börjar nu att följa plan likt tidigare. Det man i sammanhanget kanske glömmer är de ”lätta” ruffarna vi hade tidigt då växtligheten var dålig och som kanske fick oss golfare att chansa lite mer från tee vilket sedan blev en vana.

Bra jobbat av våra duktiga banmedarbetare och andra engagerade 🙂

Vi har många väldigt fina naturområden och dammar på vår anläggning och även ett aktivt fågel/djurliv som vi såklart tar en stor hänsyn till. Det är mycket viktigt att vi håller dammarna fina men samtidigt i symbios med naturen. Den första årliga vassklippningen är beställd till den 14 Juli.

På ämnet bana vill jag här passa på att rikta ett speciellt tack till fam. Bergström för er frikostighet och ert driv vilket nu resulterat i att ytterligare en fantastisk stenbro har kommit på plats. Inte många banor i Sverige kan mäta sig med klubbens alla broar och de ger också en bra målbild på i vilken nivå/riktning bland annat jag själv och paul vill att banorna ska utvecklas in i framtiden.

Fastighetskommittén ledd av KjellE har mött upp och både ”tjejer” och ”killar” har lagt ner ett stort arbete runt bland annat klubbhuset och det blev otroligt fint. Nu ska vi hålla den standarden. Vill du hjälpa till i detta härliga ”gäng” så hör av dig till mig så förmedlar jag vidare.

Om du hjälper till på ideell basis i klubben så är det beslutat att 4 timmars arbete ger en belöning med smörgås och kaffe. Pass på 6 timmar ger en lunch. MEN FRAMFÖR ALLT blir du en del av ett fantastiskt team på klubben som både ger fysiska och psykiska positiva upplevelser. Senaste studierna i ämnet golfspel och dess hälsokonsekvenser visar på, det alla vi som spelar golf aktivt redan visste, enastående positiva fördelar. Kontakta undertecknad så hittar vi tex rätt kommitté för just dig.

Damerna, seniorgolfen, herrgolfen och våra duktiga juniorer har alla kommit i gång med sina första tävlingar och många bra resultat, glada miner och goa skratt har hörts på anläggningen.

Regelfråga från TK:
Hål 7 Östra.
Det regnade igår. Din boll hamnar 5 meter framför green och du får lättnad för tillfälligt vatten. Vad gör du, droppar bollen eller placerar bollen? Se svar senare i mailet…

Senast på torsdag i nästa vecka så kommer bollarna att bytas ut på rangen. Vi har varit tvungna att klippa flera gånger på och runt rangen var det varit frodig ruff då andra gräsytor av naturliga orsaker varit prioriterade. 80/20 bollarna kommer att bli jättebra.

Kiosken på västra har nu fått ett tidlås och nuvarande öppettider är 0600-2200. Det är också en arm på dörren så den stänger sig själv. Låt dörren vara stängd så Ac’n fungerar. Östra kiosken får snarast möjligt samma lösning och även 2 toaletter. För alla er glass älskar så tänk på att stänga luckan till glassboxen annars kommer våra krögare överväga att sluta med glass då ingen vill köpa glassås ;).

Lördagens tävling Söderbergs Gästabud är som tidigare år väldigt populär och vi väntar många tillresta gäster. Denna tävling är nu stängd men för dig som vill tävla så missa inte att anmäla dig till midsommardansen den 26 juni och DM den 27 juni! Än finns det platser kvar. På ämnet tävlingar vill jag även framhålla vår eminenta tävlingskommitté och våra härliga tävlingsvärdar som bland annat sköter våra klubbtävlingar

Om vi blickar lite längre fram så boka redan nu in Ärila veckan (Jubileumsveckan) den 19-24 juli. Vi har roliga tävlingar hela veckan och ett varierande utbud. Anmälan till respektive tävling öppnar 30dagar innan speldag.

I Jubileumskommittén så har vi planerat in en 70års fest till fredagen den 23:e juli MEN vi avvaktar just nu ny information från FHM nationellt och regionalt som kommer den 1 juli. Den 2 Juli tar vi ett nytt beslut om att fortsätta med planeringen eller att tex flytta fram arrangemanget till hösten.

Den positiva medlemstillströmningen från 2020 fortsätter. Antal Greenfee gäster är också i en positiv trend. I golfhusen så har vi utöver nya gäster även väldigt många återkommande gäster vilket är ett gott betyg. Prata gärna med vänner och bekanta om vårt unika boende. Fullt utrustade kök, altan m bord och stolar samt med tillgång till grill och grilltillbehör från restaurangen, härliga sängar, och inte minst en pitch till tee på västra och en rullchip till tee på Östra. Mycket är redan bokat men platser finns för tex ditt kompisgäng.

Fler och fler samarbetspartners knyts till vår härliga anläggning som är den naturliga samlingsplatsen för kundmöten av alla dess slag i regionen. BP Golfen (Business partner golfen) är nu inbokad till den 3 September. Jag återkommer till alla berörda med en formell inbjudan.

Vårt miljötänk in i framtiden ska speglas både på och av golfbanorna samt på hela anläggningen och det är ett arbete som vi jobbar hårt med på kort och lång sikt. Vi vill bland annat söka nå en GEO-certifiering. Under våren så kom 36 Laddstationer på plats. Stort tack om ni använder dessa stationer och även sprider budskapet om att de finns.

Våra krögare m personal (Mulligans) är liksom våra Pron/golfshoppen mycket nöjda med säsongen så långt och missa inte att gynna dem. En god lunch, en golflektion/träning och att sedan unna sig något i golfshopen efterföljt av 18hål med vänner är för mig som golfnörd EN PERFEKT DAG.

Missa inte att gå med i klubbens sociala medier för uppdateringar, medlemsdiskussioner, nyheter och mycket annat. Och kom ihåg att undertecknads dörr alltid står på glänt för dina tankar om högt och lågt. Din röst som medlem är jätteviktig.

Svar på regelfrågan : droppa. Se definition onormala banförhållanden.

Trevlig sommar önskar vi dig från alla oss medarbetare på Nyköpings golfklubb.

Vi ses på klubben

Per Segerström m medarbetar
Klubbchef@nykopingsgk.se
0766005152