2012 Damernas Gästabud – ”Till minne av Ulla Bergström

Inför tävlingen 2012 instiftade familjen Bergström, maken Folke och sönerna Christer och Jan ett vandringspris ”Till minne av Ulla Bergström”.

2018 – 1, 2 och 3 plats i A-klass. Marie Landeblad, Jönåkers GK, fick ta emot silversmycke och vandringspris. Det var första gången en gäst vann priset. Artikel och resultat. Fotograf Tomas Kihlman


2017 Anna Erixon vann bästa brutto och fick ta emot silversmycke och vandringspriset av ett barnbarn till Ulla Bergström. Artikel och resultat.


Susanne Hörnfeldt med vinstsmycket.

2016 Susanne Hörnfeldt med vinstsmycket. Länk till tävlingsreportage.

Webbredaktören bad Susanne skriva lite själv om denna tävling och sina vinster:

”I lördags 18 juni var jag med på tävlingen ”Damernas Gästabud – Till minne av Ulla Bergström”. Trots vädret, jag har alltid ogillat att spela i regn, spelade jag min bästa golf på säkert 10-15 år. Jag gick 2 över par vilket innebar 68 netto och klassvinst. Att vinna just Gästabudet är väldigt roligt och speciellt. En tävling som ”alltid” funnits. Redan som knatte och junior hjälpte jag till med ”Gästabudet” eftersom mamma Christina i flera år var med och arrangerade tävlingen. Jag var med och mätte närmast hål under många år, började som 9-10-åring: ”Välkommen till hål 3, idag gäller närmast hål! Det är 122 meter till flaggen och svag motvind.” Det gällde att var uthållig, startfältet var flera timmar långt. När jag var lite äldre steg jag i graderna och fick sköta den manuella scoreboarden…. Som sagt väldigt många minnen och många gästande damer kom tillbaka år efter år.

Sedan 2012 spelas tävlingen till minne av Ulla Bergström och det finns sedan dess ett vandringspris som tillfaller den med lägst bruttoscore. Jag vann även detta pris i år och det betyder minst lika mycket. Även familjen Bergström har ”alltid” funnits. Jag hade förmånen att spela med Ulla cirka en månad innan hon gick bort 2011. Folke var med som chaufför och sekreterare. Ullas sjukdom märktes i våra samtal ibland men golfen….var fantastisk! Lika fin timing och bollkänsla som hon alltid hade haft och som jag sett sedan jag var knatte. Känns naturligtvis väldig hedrande att kunna försvara inteckningen i detta pris. Prisutdelare i år var Kerstin Åkvist och hon och hennes stora golffamilj har också ”alltid” funnits så det kändes så rätt när familjen Bergström hade dop i släkten detta år.

Slutligen tack för en trevlig tradition och tävling som jag hoppas fortsätter i många år…ja, ”alltid”… En tävling som inte kan göras utan arrangörer (damkommittén), sponsorer och framförallt tävlande damer!! Tack till er alla! Och även ett litet extra tack till mina spelkamrater i år, Mari Andersson och Annika Norberg.” Susanne Hörnfeldt

Susanne Hörnfeldt vann bruttopriset och fick ta emot silversmycket av ett barnbarn till Ulla Bergström.

Susanne Hörnfeldt vann bruttopriset och fick ta emot silversmycket av ett barnbarn till Ulla Bergström.


Vnnare av bruttopris - Alexandra Lennartsson

2014 Vinnare av bruttopris – Alexandra Lennartsson med vandringspris och smycke. Foto Gunnel Thunström. 2014 Länk till tävlingsreportage.


Bästa bruttoscore Anna Lundin 2012 och 2013

2013 Anna Lundin vann också detta år med bästa bruttoscore. 2013 Länk till tävlingsreportage.


Anna Lundin och Gary Cosford. Anna hade bästa brutto och fick ta emot vandringspriset för första gången

2012 Anna Lundin och prisutdelare klubbchef Gary Cosford. Anna hade bästa brutto och fick ta emot vandringspriset för första gången. Som eget minne fick hon ett halssmycke i silver. Foto Gunnel Thunström.  2012 Länk till tävlingsreportage.


Ulla Bergström

Ulla Bergström dog 2011. Hon hade spelat nästan alla ”Gästabud”. Bilden är tagen när Ulla Bergström gjort sin 4e HIO 2011. Ulla var född 1927 och avled 12 oktober 2011. Foto Gunnel Thunström

Tävlingen spelades första gången till hennes minne 2012. 74 damer deltog.

Kerstin Åqvist, bästa väninna med Ulla Bergström, höll ett fint och stämningsfullt tal till Ullas minne. Många av våra gäster mindes Ulla och hade kommit speciellt för att hedra henne genom att spela hennes tävling.

Klubbchef Gary Cosford höll också ett minnestal och han var också prisutdelare av vandringspriset, som familjen Bergström, make Folke och söner med familjer, hade instiftat till bästa dam.

Glasstatyetten är en orkidé, som kommer att förvaras på klubben. Som minne fick Anna ett halssmycke i silver, deisignat och tillverkat av guldsmed Boo Nilsson. Tävlingsledare var Marianne och Arne Johansson.

Sida med alla vandringspriser. Sammanställning Gunnel Thunström

Fotograf Tomas Kihlman

2012 Tävlingen instiftades av familjen Bergström

  1. 2012 – Anna Lundin
  2. 2013 – Anna Lundin
  3. 2014 – Alexandra Lennartsson
  4. 2015 – Susanne Hörnfeldt
  5. 2016 – Susanne Hörnfeldt

Vandringspris och smycke

Damernas gästabud startade 1979 och spelades för 33e gången 2012 när vandringspriset startade. Anna Lundin, Ågesta GK och Nyköpings GK, blev ”historisk” när hon vann Damernas Gästabud ”Till minne av Ulla Bergström” och får sitt namn graverat på vandringspriset. Anna hade 74 slag, SHCP 1. Ett hjärtligt tack till familjen Bergström, som låter tävlingen leva vidare i en ”högre division” med detta vackra vandringspris. Statuterna kommer att dokumenteras så att tävlingen spelas i den anda som familjen Bergström framförde inför denna första tävling.

Glasskulpturen har en graverad orkidé. Vandringspriset kommer att förvaras på klubben. Som minne fick Anna ett halssmycke i silver, deisignat och tillverkat av guldsmed Boo Nilsson. Han har även tillverkat plattorna på priset.

Halssmycket som går till den dam som har bästa brutto, Tillverkning och design guldsmed Boo Nilsson

Det här vackra halssmycket har designats och tillverkats av guldsmed Boo Nilsson på klubben.

Förlagan är glasskulpturen som är vandringspriset, som familjen Bergström instiftat till minne av Ulla Bergström. Orkidén är avbildad och graverad på smycket.

Den dam som har bästa bruttoscore vinner smycket och får en inteckning i vandringspriset, men det priset stannar på klubben.

1979 Damernas Gästabud startade

1979 var tävlingen en Nationell damdag. Det blev så stort intresse från bl a många klubbar i Stockholm. Ca 150 deltagare var mer än damerna klarade av att administrera.

Till Minne av Ulla Bergström startade