Golf4Free – Alla får prova gratis

Spela Golf eller Fotgolf

Golf ser lätt ut på TV! På vår kombinerade Golf/Fotgolfbana får alla som vill, prova att placera bollen i hål. Du spelar golf med vanlig golfboll eller tennisboll och puttar bollen i ett stort hål. Du spelar Fotgolf med fotboll och också den ska ner i hålet, som är anpassat för en fotboll. Det finns sex hål med tre utslagsplatser på varje hål, 30 m, 50 m och 70+ m. Stor och liten kan därmed tävla med varandra! Golf4Free är en glad nyhet för alla som vill mjukstarta med golf. Alla som vill får spela GRATIS, utan krav på medlemskap eller spelskicklighet. Detsamma gäller för fotgolfen med fotboll. Det går att låna golfutrustning i shoppen. I receptionen går det att låna fotbollar.

Ta med dig någon och testa något nytt!

Vi hoppas att vi genom att inte ta betalt för spel på denna bana öppnar dörren för alla som vill testa golf. Det gäller såväl ungdomar som nyblivna pensionärer och alla åldrar där emellan. Längst ner utmed vägen till Ryssbergen ligger Klöverns Golf/Fotgolfbana – gratis för alla! På skylten finns enkla anvisningar. Det krävs ingen anmälan och det är drop in. Välkommen att spela!

_c8a7596-kul-variant-av-golf

Här hade vi besök av ett flicklag från Eneby Fotbollsklubb, Norrköping.

_C8A4561 Inspel eller skott

2016-10-07-11-14-16-strutgolf

IVA valde att göra fotgolfen svårare i och med att spelaren fick ha en strut för ansiktet och spela via lagets anvisningar! Det går att göra många roliga aktiviteter hos oss med liten eller stor boll!

2016-06-16-skylt-kloverns-golf-fotgolfbana

Klubbchefen säger:

“Vi vill bredda golfen och nå målgrupper som normalt inte kommer till en golfbana eftersom de inte kan spela golf och inte vet hur det går till. Nu kan alla prova att sparka en boll i koppen och då är det inte långt bort att de också vill testa att använda en klubba och liten boll och prova ytterligare en sport på samma bana. Vill du inte spela fotgolf så spelar du vanlig golf och då går det helt enkelt fortare att få bollen i hål, eftersom det är större! Din yngsta knatte i familjen får också chansen att komma i kopp lite lättare! Det finns tre olika utslag på varje hål mellan 100 m och 30 m.

Fotgolf

Johan Kannerberg på Svenska Golfförbundet förklarar fotgolf och vad golfklubbar kan göra för att locka nya målgrupper till sin anläggning.

Kloverna_logo_smal