Golf4Free – Alla får prova gratis

Spela Golf eller Fotgolf

Golf ser lätt ut på TV! På vår kombinerade Golf/Fotgolfbana får alla som vill, prova att placera bollen i hål. Du spelar golf med vanlig golfboll eller tennisboll och puttar bollen i ett stort hål. Du spelar Fotgolf med fotboll och också den ska ner i hålet, som är anpassat för en fotboll. Det finns sex hål med tre utslagsplatser på varje hål, 30 m, 50 m och 70+ m. Stor och liten kan därmed tävla med varandra!

Golf4Free är en glad nyhet för alla som vill mjukstarta med golf. Alla som vill får spela GRATIS, utan krav på medlemsskap eller spelskicklighet. Detsamma gäller för fotgolfen med fotboll. Det går att låna golfutrustning i shopen. I receptionen går det också att låna fotbollar.

Ta med dig någon och testa något nytt!

Vi hoppas att vi genom att inte ta betalt för spel på denna bana öppnar dörren för alla som vill testa golf. Det gäller såväl ungdomar som nyblivna pensionärer och alla åldrar där emellan. Längst ner utmed vägen till Ryssbergen ligger Klöverns Golf/Fotgolfbana – gratis för alla! På skylten finns enkla anvisningar. Det krävs ingen anmälan och det är drop in. Under Gästabudsåret 2017 kommer vi att ha öppna organiserade aktiviteter här. Välkommen att spela!

Läs mer nedan vad klubbchef Gary Cosford säger om fotgolf. Det finns också en kort video från Svenska Golfförbundet.

_c8a7596-kul-variant-av-golf

Här hade vi besök av ett flicklag från Eneby Fotbollsklubb, Norrköping.

_C8A4561 Inspel eller skott

I samband med Rangens dag 2016 invigde vi Fotgolfbanan, tyvärr regnade det och banan ser inte så lockande ut. Men flicklaget från BIS i Nyköping spelade med liv och lust. Fotoreportage från invigningen.

2016-10-07-11-12-15-svart-golf

IVA-enheten på Nyköpings Lasarett hade en teambuildingdag där en aktivitet var att prova både golf och fotgolf under lättsamma former. Foto: Gunnel Thunström

2016-10-07-11-14-16-strutgolf

IVA valde att göra fotgolfen svårare i och med att spelaren fick ha en strut för ansiktet och spela via lagets anvisningar! Det går att göra många roliga aktiviteter hos oss med liten eller stor boll! Foto: Gunnel Thunström.

2016-06-16-skylt-kloverns-golf-fotgolfbana

Klubbchef Gary Cosford säger:

VD Gary Cosford

”Vi vill bredda golfen och nå målgrupper som normalt inte kommer till en golfbana eftersom de inte kan spela golf och inte vet hur det går till. Nu kan alla prova att sparka en boll i koppen och då är det inte långt bort att de också vill testa att använda en klubba och liten boll och prova ytterligare en sport på samma bana. Vill du inte spela fotgolf så spelar du vanlig golf och då går det helt enkelt fortare att få bollen i hål, eftersom det är större! Din yngsta knatte i familjen får också chansen att komma i kopp lite lättare! Det finns tre olika utslag på varje hål mellan 100 m och 30 m.

Att alla kan testa golf på vår range (övningsområde) vet i regel inte ickegolfare eftersom de kanske aldrig har besökt en golfbana. Fotgolf är också en perfekt aktivitet för en kick-off på företag. Börja med en middag i restaurangen och fortsätt med fotgolf tills det blir för mörkt! Vi har också FredagsÖppet 16-18 när vi låter dem som inte kan spela golf få testa på banan tillsammans med en handledare.  Det är gratis att spela både golf och fotgolf på korthålsbanan och det är också gratis att spela FredagsÖppet. Välkommen till Nyköpings GK och testa vårt utbud med golf, golfkurser, restaurang och Alan Harris shop Quality Golf Outlet. Nu har vi också boende på banan i nybyggda hus!”

Fotgolf

Det här är fotgolf från Svenska GolfförbundetVimeo.

Johan Kannerberg på Svenska Golfförbundet förklarar fotgolf och vad golfklubbar kan göra för att locka nya målgrupper till sin anläggning.

Kloverna_logo_smal