Golfens Dag – Gratis prova på för alla

• Kom hela familjen!
  • Eller kom ensam!
  • Gratis!
  • Du får lära dig slå på rangen!
  • Ingen föranmälan.
  • Tid: 09.00 – 16.00.
  • Registrering sker på plats.
  • Alla blir bjudna på korv och dryck på rangen.
  • Knatteklubbor – 100 kr st i Pro Shop.

Pro Malin Landehag kurselever i år

Golfträning – Tre tider – Inga förkunskaper

Puttningstävling

Puttningstävling vid Golfens Dag 2017

Var med på en enkel puttningstävling och vinn pris. 20 kr/tre bollar. Du kan delta hur många gånger som helst. Behållningen går till vår insamling Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden.

Ät lunch och handla i shopen

Nyköpings Golfrestaurang, kansli och Pro Shop med kläder och all golfutrustning, har öppet hela dagen! Extrapris på knatteklubbor 100 kr/st!

Du som är nyfiken att börja

Golfens dag är ett perfekt tillfälle att besöka en golfklubb och testa idrotten som lockar nästan en halv miljon svenskar. Du kan testa att spela, njuta av naturen, ta del av golfklubbens aktiviteter och medlemserbjudanden. Du behöver inte ha någon egen utrustning – klubbor och bollar finns att låna.

Vi erbjuder våra NYA golfare fina program

Nybörjarkurser. Vi har också aktiviteter som stöttar NYA golfare efter kursen! Gratis Kom-Igång-Golf på tisdagar, spelträning vissa fredagar och mentorprogram för damer.

Du som redan spelar

Ta med dig vänner och familj som är nyfikna på golf. De får en rolig introduktion till vår fantastiska idrott och du har chansen att få nya spelkompisar.

PDF-fil – Golfens dag 2018

Vår nyhetsartikel 2017

Golfens Dag 20 maj – Rikstäckande aktivitet

En video som Golfnyttan i samhället spelade in 2017

Hatten av, eller hatten på, för Gunnel Thunström. Nyköpings GK har i henne inte bara en eldsjäl med engagemang i exempelvis Golfens Dag utan också en stjärna på digitala medier.

Publicerat av Roger Andersson den 20 maj 2017

_C8A8551Emma Sjodin och familj

Här passade hela familjen på att prova och spela när vi hade en familjekväll.

Klöverns Korthålsbana

Välkommen till Golfens Dag på Nyköpings Golfklubb lördag 26 maj, kl 9-16. På korthålsbanan är det alltid gratis att spela och idag finns det gratis utrustning att låna där och det finns golfvärdar på plats. Alla kan prova, både liten och stor. Det är drop in!

Golfvärdar på plats

Vi har golfvärdar som hjälper till att lotsa alla framåt på banan och som hjälper till praktiskt på olika sätt. Titta efter den här skylten utmed vägen mot Ryssbergen!

2016-06-16-skylt-kloverns-golf-fotgolfbana

Golf och Fotgolf

Korthålsbanan är alltid öppen och gratis för alla som vill spela eller testa. Det går att spela med golfklubba och liten boll eller spela med fotboll! Det finns 6 hål med tre olika utslag. 30 m, 50 m och 70+ m. Det finns utslag för alla åldrar!

Hålet är så stort att en fotboll går ner! Bilden är från invigningen 2016. Trots regn spelade alla med liv och lust.

2016-06-16-fotbollsgolf_c8a4565-halgorare

Golfens Dag – 26 maj, lördag kl 9-16

Svenska Golfförbundet har bjudit in till Golfens Dag. Det klart vi är med. Jönåkers GK och Kiladalens GK deltar också.

Drop in – Ingen föranmälan

Det är bara att komma. Hjärtligt välkommen!

2016-06-16-fotbollsgolf_c8a4582-4-boll

Rangen

Pro Malin Landehag har clinics (golfträning) på rangen kl 9, 10 och 11. Ingen föranmälan.

Vi kommer att ha prova på också på rangen hela dagen med fria bollar. Du kan alternera vad du vill göra och gå mellan korthålsbanan och rangen. Vi har utlåningsklubbor för dig som inte har egen utrustning.

2016-06-16-rangens-dag_c8a4528-fotbollskille

Golfklädsel

Lämplig klädsel är fritidskläder med lite kraftigare platta skor. Om det är regn eller har varit regn kan det vara blött i gräset. Tunna tygskor är olämpliga. Vindtät jacka/tröja är också ett tips! Det blåser nästan alltid på en golfbana och ibland regnar det!

Den här golfdamen fick instruktion av vår proffsspelare Alexandra Lennartsson 2017.

_C8A4172 Alexandra L visar

Gratis utrustning att låna

Det finns både klubbor, golfbollar och fotbollar att låna på plats på korthålsbanan.

Den som vill ta med egen utrustning gör naturligtvis det.

Restaurang

Restaurangen har öppet för den som vill äta lunch eller fika.

_C8A0121 ONYX Bara att dra till..

Vägbeskrivning

Klöverns korthålsbana ligger på vår anläggning. Parkera på parkeringsplatsen efter infarten till vänster på golfbanan. Det går inte att parkera vid korthålsbanan. Det är ca 300 meter att gå på vägen förbi klubbhuset.

Det vajar en blå flagga på en flaggstång. Där är det!

Välkommen lördag 26 maj, kl 9-16

_C8A0182 Singemo 17 med barn

Grillkväll

Grillmäsatare är vår Head Greenkeeper Magnus Koinberg och det var strykande åtgång på korven!

2016 – Grillmästare var vår Head Greenkeeper Magnus Koinberg och det var strykande åtgång på korven!

_C8A8562 Valkommen murenKloverna_logo_smal