Green Eagles – Klubbens junior- och elitgolf

Green Eagles är samlingsnamnet för Nyköpings GKs  junior- och elitverksamhet. Green Eagles erbjuder både träning, gemenskap och tävlande för alla mellan 6 och 21 år.

Nybörjare – Se hit!

Känner du dig osäker hur du skall gå tillväga som förälder? Vill du eller ditt barn börja spela golf eller träna på Nyköpings Golfklubb? Kontakta juniorkommittén om du har några frågor.

Värdegrunder för Green Eagles

Här finns Nyköpings Golfklubbs riktlinjer för golfidrott för olika kategorier.

• Vi gillar varandra!
  • Vi uppträder artigt och korrekt på och utanför banan!
  • Vi är alla lika mycket värda!
  • Vi visar respekt mot kamrater och andra!
  • Vi hälsar på varandra!
  • Vi visar vänlighet och hjälpsamhet!
  • Vi ska ha roligt och trivas tillsammans!

Green Eagles Day – På sommarlovet

Vi anordnar Green Eagles Day varje vecka på tisdagar under sommarlovet.
Träning mellan 09.00-11.00 med våra pros. Max 16 deltagare p/tillfälle.
Anmälan görs på separat lista i klubbhuset. (Nytt för i år!)
Det är gratis att delta oavsett om du tränar i någon av våra träningsgrupper eller ej.
Efter lunchen är det tävling, 9 eller 18 hål. Det är frivilligt.

Golfskojläger – fyra sommarlovsdagar under v.26 + 1 extra läger v.28 (Fokus grönt kort)

Nytt upplägg för lägren 2022.
Kl. 09:00-10:50 -Vi kör intensiv träning för barn mellan 5-7 år. Vi kommer gå igenom grunder och målet kommer vara att kunna spela från 100 meter. Det kommer bli en del lek och och roliga övningar för att golf ska vara roligt. Vi följer golfäventyret för att underlätta spel och träning.

Kl.12:00-13:50 – Passar dig som är mellan 8 och 12 år och inte har spelat golf tidigare. Fokus kommer ligga på bollträff så ni kan gå ut på banan och spela från 100-150 meter. Vi följer golfäventyret och går igenom de steg som finns där för att kunna nå slutmålet på egen hand – Grönt kort.

Kl. 14:00-17:50 – Här kör vi med fokus på grönt kort. Den här gruppen passar dig som har varit med förut och har eller nästan har grönt kort. Vi kommer spela på banan alla dagar och ha träningar innan för att få ut så mycket som möjligt av tiden. Fokus kommer vara på att avancera golfspelet, träffa nya kompisar och ta grönt kort om man inte redan har det för då är det sänkning som gäller!

V.28 kl. 09:00-13:00 (Notera tiden!) Fokus grönt kort. Samma upplägg som gruppen ovan.

Maxantal i varje grupp är 8 st.

Tävlingar där Nyköpings GK deltar

• Junior Masters Invitational – JMI
  • Juniorserien Sörmland
  • Ungdomsserien – Sörmland
  • Teen Cup
  • Teen Tour
  • Team Sörmland
  • Junior SM Klubblag – JSM
  • Junior Masters Invitational

Spelaravtal 2022

Juniorer som tävlar för Nyköpings Golfklubb kan teckna ett spelaravtal med klubben för att få viss kostnadsersättning för sitt tävlande. Kontakta kansliet för mer information.

2018-07-03 – Green Eagles Day. Lovande flickjuniorer!

2018-07-03 – Golfskojs första läger

2018 maj – Mini Eagles

Anmälan till Juniorträningar

Träningsgrupper 2022

Mini Eagles

• Mini Eagles 1 6-8 år. I den här gruppen passar du om du inte har spelat så mycket golf och är mellan 6-8 år. Vi kommer följa golfäventyret där målet kommer vara att kunna gå ut på den stora banan med kunskap om hur spelet funkar och de olika slagen.
  • Mini Eagles 2 8-10 år utan kunskap. I den här gruppen passar du som är 8-10 år och inte har spelat mycket golf eller är nybörjare. Vi fokuserar på de viktiga delarna i spelet så du kan gå ut och spela på stora banan från från 150 meter.
  • Mini Eagles 3 8-10 år med kunskap. I den här gruppen passar du som har spelat en del golf och är mellan 8-10 år. Vi kommer gå djupare in i spelet och fokusera på att du ska kunna ta grönt kort under sommaren.
  • 15 st träningstillfällen – 23 april – 13 juni + 13 aug –
    26 sept
  • Pris: 1050 kr per person
  • Mini Eagles 1 tränar måndagar 17-18:00 (start 25 april)
  • Mini Eagles 2 tränar måndagar 18-19:00 (start 25 april)
  • Mini Eagles 3 tränar lördagar 09-10:00 (start 23 april)

Future Kids

• Future Kids 10 år och uppåt, äldre med kunskap. I den här gruppen passar du som är äldre än 10 år och är på god väg till ett grönt kort eller till och med har grönt kort. Vi kommer fokusera på mer detaljer och att du ska kunna utvecklas och bli en bättre golfare.
  • 15 st träningstillfällen – 23 april – 11 juni + 13 aug – 24 sept
  • Pris: 1050 kr per person
  • Future Kids tränar lördagar 10-11:00 (start 23 april)

Family Eagles

• För familjer som vill träna tillsammans. Minst en vuxen och ett barn.
  • 15 st träningstillfällen – 24 april – 12 juni + 14 aug – 18 sept
  • Pris: 1050 kr per person
  • Family Eagles tränar söndagar 15-16 (start 24 april)
  • Tränare Pro – Patric Otterström

Teen Tour Grupper 1 & 2

• Teen Tour 1 är för pojkar/flickor med handicap som spelar på banorna och har kommit igång med sina första steg i tävlingsgolf på hemmaplan eller på Teen Tour i distriktet.
  • Teen Tour 2 är för pojkar/flickor med handicap och lite ambitioner med sin golf och som på sikt vill tävla på Teen Tour och spela juniorserien.
  • 13 st träningstillfällen – 19 april – 7 juni + 23 aug – 20 sept
  • Pris: 1350 kr per person
  • Teen Tour 1 tränar tisdagar 17-18 (start 19 april)
  • Teen Tour 2 tränar onsdagar 17-18 (start 20 april)
  • Tränare Pro – Patric Otterström

Samtliga grupper har ett maxantal på 9st per grupp.