Green Eagles – Klubbens junior- och elitgolf

Green Eagles är samlingsnamnet för Nyköpings GKs  junior- och elitverksamhet. Green Eagles erbjuder både träning, gemenskap och tävlande för alla mellan 7 och 21 år.

Nybörjare – Se hit!

Känner du dig osäker hur du skall gå tillväga som förälder? Vill du eller ditt barn börja spela golf eller träna på Nyköpings Golfklubb? Kontakta juniorkommittén om du har några frågor.

Värdegrunder för Green Eagles

Här finns Nyköpings Golfklubbs riktlinjer för golfidrott för olika kategorier.

• Vi gillar varandra!
  • Vi uppträder artigt och korrekt på och utanför banan!
  • Vi är alla lika mycket värda!
  • Vi visar respekt mot kamrater och andra!
  • Vi hälsar på varandra!
  • Vi visar vänlighet och hjälpsamhet!
  • Vi ska ha roligt och trivas tillsammans!

Green Eagles Day – På sommarlovet

Vi anordnar Green Eagles Day varje vecka på tisdagar under sommarlovet.
Träning mellan 09.00-11.00 med våra pros. Max 16 deltagare p/tillfälle.
Anmälan görs på separat lista i klubbhuset. (Nytt från 2022)
Det är gratis att delta oavsett om du tränar i någon av våra träningsgrupper eller ej.
Efter lunchen är det tävling, 9 eller 18 hål. Det är frivilligt.

Golfskojläger – fyra sommarlovsdagar under v.26 och v.28

Upplägg för lägren 2023.
V.26
Kl. 09:00-10:50 Måndag-onsdag -Vårt första läger är för våra minsta golfare i åldern 7-9 år. I detta läger följer vi golfäventyret för vår träning och övningar kopplade till det. Vi kommer också att spela på korthålsbanan och slutmålet kommer att vara att kunna spela från 100-meters banan på egen hand. Du ska också få träffa nya kompisar som du kan träna och spela med resten av sommaren.

Kl.12:00-14:50  Måndag – torsdag – Det andra lägret passar dig i åldern 10-14 år. Det är för dig som kommit igång med din golfträning och spel, men ännu inte tagit Grönt kort. Vi tränar teknik i alla golfens slag och gör förändringar som kommer att skapa rätt förutsättningar att på egen hand uppnå slutmålet- Grönt kort. Efter lägret kan du ansluta till klubbens Green Eagles Day-träning som är gratis på tisdagar under hela sommarlovet.

V.28
Kl. 09:00-13:00 Måndag – Torsdag – Detta läger är ett SPELLÄGER för dig med hcp. Du är 10-15 år och vill utveckla ditt golfspel ytterligare. Lägret passar dig som redan spelar och tävlar och har hcp. Vi kommer att spela på banan alla dagar. Träningarna och dess övningar under veckan är kopplade till spelet. Fokus kommer vara på att utveckla ditt golfspel, men också träffa nya kompisar som du sedan kan fortsätta att spela och tävla tillsammans med.
Med din anmälan till detta läger kommer ett frågeformulär från tränarna som du skall fylla i.

Maxantal i varje grupp är 9 st.

Tävlingar där Nyköpings GK deltar

• Junior Masters Invitational – JMI
  • Juniorserien Sörmland
  • Ungdomsserien – Sörmland
  • Teen Cup
  • Teen Tour
  • Team Sörmland
  • Junior SM Klubblag – JSM
  • Junior Masters Invitational

Spelaravtal 2023

Juniorer som tävlar för Nyköpings Golfklubb kan teckna ett spelaravtal med klubben för att få viss kostnadsersättning för sitt tävlande. Kontakta kansliet för mer information.

Anmälan till Juniorträningar

Träningsgrupper

Mini Eagles

• Mini Eagles 1 7-9 år. I den här gruppen deltar du som inte har spelat så mycket golf och är mellan 7-9 år. Vi kommer följa golfäventyret där målet kommer vara spela korthålsbanan från 100 meter.
  • Mini Eagles 2 9-11 år. I den här gruppen deltar du som är 9-11 år och har varit med i träning tidigare. Här fokuserar vi på grunderna i alla slag samt de viktigaste delarna i spelet så du kan gå ut och spela på stora banan från 150 meter.
  • 15 st träningstillfällen – 24 april – 12 juni + 14 aug – 25 sept
  • Pris: 1050 kr per person
  • Mini Eagles 1 tränar måndagar 17-18:00 (start 24 april)
  • Mini Eagles 2 tränar måndagar 18-19:00 (start 24 april)

Future Kids

• Future Kids 1 I den här gruppen deltar du som är 10-13 år och har varit med i träning tidigare, men ännu inte fått något handicap. Vi kommer dyka djupare in i spelet och fokusera på att du ska kunna ta Grönt kort under sommaren.
  • Futrue Kids 2 Detta är utvecklingsgruppen för dig som är 11 år och uppåt. Du har redan handicap och spelar samt tränar själv och har målet satt till Teen Tour-grupperna. Fokus kommer vara att att utveckla ditt golfspel på träningarna och dess övningar som är kopplade till spelet.
  • 15 st träningstillfällen – 27 april – 15 juni + 17 aug – 28 sept
  • Pris: 1050 kr per person
  • Future Kids 1 tränar torsdagar 17-18:00 (start 27 april)
  • Future Kids 2 tränar torsdagar 18-19:00 (start 27 april)

Family Eagles

• För familjer som vill träna tillsammans. Minst en vuxen och ett barn.
  • 15 st träningstillfällen – 23 april – 11 juni + 13 aug – 17 sept
  • Pris: 1050 kr per person
  • Family Eagles tränar söndagar 15-16 (start 23 april)
  • Tränare Pro – Patric Otterström

Teen Tour Grupper 1 & 2

• Teen Tour 1 är för pojkar/flickor med handicap som spelar på banan och har kommit igång med sina första steg i tävlingsgolf, på hemmaplan eller på Teen Tour i distriktet.
  • Teen Tour 2 är för pojkar/flickor med handicap och ambitioner att utveckla sin golf samt på sikt tävla på Teen Tour och spela juniorserien.
  • 13 st träningstillfällen – 18 april – 6 juni + 22 aug – 19 sept
  • Pris: 1350 kr per person
  • Teen Tour 1 tränar tisdagar 17-18 (start 18 april)
  • Teen Tour 2 tränar onsdagar 17-18 (start 19 april)
  • Tränare Pro – Patric Otterström

Samtliga grupper har ett maxantal på 8st per grupp.