Gubbcupen – Matchspel

Grattis Åke Sjöström – Segrare i Gubbcupen 2018

Artikel om att Åke Sjöström vann över Jan Malinen 2018.

Jan Malinen skrev så här på klubbens medlemsforum på facebook: En värdig vinnare, jag låg under med 4 och kom ifatt, sen låg jag under med 2 och kom ifatt så när vi gick ut på 18 så var det lika, och där var Åke bäst. Jag hade aldrig under matchen ledningen, så stort grattis Åke. Och så gör vi som vi kom överens om, att vi hjälps åt med arrangemanget nästa år.”

Grattis Erik Sjöman – Segrare i Gubbcupen 2017

2017 – Totalt spelades 42 matcher med 28 deltagare i årets upplaga av gubbcupen. Tvåa blev Johnny Sundberg. På delad 3e plats kom Leif Halth och Kjell Lindh.

2018 – Gubbcupen – inbjudan, startlista och regler

I och med vinst i Gubbcupen 2017 är jag, Erik Sjöman, arrangör av 2017 års Gubbcup.

Halva startavgiften går till priser och halva till Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden – www.nykopingsgk.se/golfkampen.

Välkommen till Gubbcupen! Erik Sjöman – 073 – 027 20 85

1. Herrar H50 och äldre inbjuds att spela årets Gubbcup.
  2. Spelformen är matchspel över 18 hål från tee 55. (F d Blå tee). Spelare H75 och äldre kan välja tee 49/50.
  3. Hcp-gräns 36.
  4.  Anmälan sker på lista i klubbhuset eller till tävlingsledare
  5. Senaste anmälningstid är tisdag 14 maj kl. 18.00.
  6. Startavgift 100 kr. Betalas vid tillfälle direkt till tävlingsledare Erik Sjöman, eller via swish till 073 – 027 20 85 senast 30 maj.
  7. Lottat spelschema sätts upp i klubbhuset i slutet av vecka 18.
  8. Spelarna kommer själva överens om matchtid och vilken bana de ska spela på.
  9. Matcherna spelas senast det datum som står på spelschemat
  10. Om spelarna inte kan komma överens om att spela i rätt tid får någon lämna WO. Finns inget matchresultat angivet när senast datum passerats kommer tävlingsledaren att lotta segraren. Tävlingsledaren kan ge dispens upp till en vecka om spelarna ger acceptabla skäl till uteblivet spel.
  11. Båda spelarna är lika ansvariga att kalla motspelaren till sin match enligt spelschemat.
  12. Matchresultat noteras av spelare på matchschemat.
  13. Alla spelare som blir utslagna i sin första match får spela en ny matchcup kallad ”Extrachansen” där totalsegraren får chansen att komma in i huvudtävlingen igen.
  14. Gubbcupen ingår i seniorkommitténs verksamhet. Segraren erhåller bl a ett vandringspris. Priser utdelas också till finalister och semifinalister. Prisutdelningen sker vid senioravslutningen under hösten.
  15. I övrigt gäller Gubbcupens tävlingsbestämmelser

Lycka till!

Resultat 2017

2016 års info nedan:

Jörgen Bennheden vann Gubbcupen

Gubbcupens priser delas ut vid Seniorgolfens avslutning

Jan Andersson, t h, lämnar över vandringspriset till Jörgen Bennheden, som vann 2016 års Gubbcup. Därmed arrangerar han 2017 års matchspel i Gubbcupen.

Jan Andersson, TL 2015 t h, lämnar över vandringspriset till Jörgen Bennheden, som vann 2016 års Gubbcup. Därmed arrangerar Jörgen 2017 års matchspel i Gubbcupen.

Gubbcupen – Vinnare från 1992-2015

Resultat – Gubbcupen 2016

Tävlingsregler – Gubbcupen

1. Jörgen Bennheden
  2. Leif Persson
  3. Bo Carlsson/Nils-Erik Duseng

2016 – Gubbcupen – Tävlingsledare Jan Andersson

IMG_7386_Gubbcupen_Jan Andersson

Vinnare Jan Andersson. Priset delades ut i samband med Senioravslutningen 2015. Gubbcupen har levt en ganska undanskymd tillvaro och det är inte så många som har deltagit. I och med att Jan vann är det han som håller i Gubbcupen 2016. Vi lyfter upp den serien med separat info på den här sidan så att fler deltar 2016. Det var många som inte kände till att den fanns.

Gubbcupens priser delas ut vid Seniorgolfens avslutning 2015

1. Jan Andersson