Enklare att börja! – sidan är under uppdatering

Från och med 2020 är det lättare att ta Grönt Kort, golfens körkort. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet. De gamla myterna kring golfen att golf är svårt, golf är dyrt och golf tar tid har suddats ut. Nu finns det plats på golfbanorna och vi är en klubb som välkomnar dig som är nybörjare och som sätter omhändertagande i centrum.

Hur blir det lättare?

Under våren kan man registrera sig och få ett golf-id direkt! Genom att registrera dig här (vi väntar på länk)
får du tillgång till en ny digital online-utbildning. Här får du lära dig golftermer, regler & säkerhet m m så du känner dig trygg och trivs på golfanläggningen.

Vår anläggning är öppen för alla som vill prova på golf – du kan besöka golfshopen, låna klubbor och prova på vår driving range. Vill du ha hjälp är det bästa sättet att ta kontakt med oss i golfshopen och boka in dig på en kurs speciellt anpassat för spelare på väg in i golfen.

Här får du hjälp och får känna efter vad spelet går ut på. I utbildningen får du testa olika slagmoment inom golfen som puttning, chip/pitch, bunkerslag och långa slag. Du får även en vandring på banan, vilket hjälper dig med dina självstudier på nätet. Utbildningen är en intensivkurs under en heldag och  kostar 1 495 kr.

Väljer du ett introduktionsmedlemskap på Nyköpings GK (endast 500 kr) får du sedan provspela ute på banan med en mentor/fadder hur mycket du vill under 3 månader från teckningsdatum. När du har klarat av dina självstudier på nätet och spelat till en nivå som motsvarar ett handicap på 54 är du klar med ditt gröna kort!

Vilket är första steget?

Du kontaktar oss och anmäler ditt intresse för att börja spela golf. Vi föreslår en lämplig kurs eller lämpligt upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort. Läs mer och anmäl dig här

Har du frågor? Kontakta Patric Otterström 070-754 02 65 eller maila golfstore@sqacademy.se

Nybörjarkurser

När får jag Grönt Kort?

Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat av dina självstudier på nätet och fått ihop minst 18 poäng från tee 43 på banan.  När du har fått ditt gröna kort kan du uppgradera ditt medlemskap och börja boka och spela på banan utan mentor/fadder.
Kontakta gärna vår golftränare Patric i golfshopen även efter att du har fått Grönt Kort eftersom det finns möjligheter att utveckla ditt spel vidare med andra kurser.