Enklare att börja!

_C8A4172 Alexandra L visarFrån och med 2012 är det lättare att ta Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet. De gamla myterna kring golfen att golf är svårt, golf är dyrt och golf tar tid har suddats ut. Nu finns det plats på golfbanorna och vi är en klubb som välkomnar dig som är nybörjare och som sätter omhändertagande i centrum.

Hur blir det lättare?

Det blir lättare genom att du som spelare ska få en snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på. Att klubben kommer att anpassa utbildningen efter hur långt du har kommit i din egen färdighet för att få Grönt Kort. Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt.

_C8A4174 pro Malin visarVilket är första steget?

Du kontaktar oss och anmäler ditt intresse att börja spela golf. Vi föreslår en lämplig kurs eller upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort. Till höger ser du aktuella kursstarter. Klicka på knappen nedan för att läsa mer om nybörjarkurser.

Nybörjarkurser

När får jag Grönt Kort?

Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150-metersmarkeringen. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

Vad gäller när du fått Grönt Kort?

Då börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks ditt handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat.

Välkommen in i Golfens värld!

En kort introduktionfilm från Svensk Golf.