Juniorbarometern – en av klubbens äldsta tävlingar

Vad är Juniorbarometern?

Det är en tävling som håller på hela säsongen. Du kan spela när du vill och med vem du vill. Det är ett utmärkt sätt att motivera dig ute på banan och öka koncentrationen när du spelar en sällskapsrunda. Du kan spela juniorbarometern under en klubbtävling om du vill, t.ex. på herrgolfen på onsdagar och damgolfen på torsdagar. Du räknar dina 5 bästa poängbogeyresultat under hela säsongen.

Till att börja med registrerar du 5 resultat och sedan byter du successivt ut de sämre resultaten mot de bättre.

För att delta betalar du 10 kr i receptionen innan du påbörjar golfrundan. Du får då ett löpnummer som du skriver på scorekortet. Om du har färre än 5 resultat eller har gjort en förbättring, så lämnar du scorekortet i brevlådan i klubbhuset vid resultattavlorna efter avslutad runda.

De aktuella resultatet rapporteras löpande och finns att läsa på anslagstavlan i klubbhuset.

Behållningen går till juniorverksamheten. Fina priser utlovas. Även om du inte hamnar på prisplats, så lottas det ut priser och vi delar också ut pris för flest köpta kort.

Anders Lundgren och Jörgen Bennheden sköter resultatrapporteringen.

Regler för Juniorbarometern

• Spelformen är poängbogey

• Lämna in dina fem första resultat och därefter bara när du förbättrar ditt sämsta resultat

• Resultatet lämnas in senast dagen efter att kortet är köpt

• På scorekortet ska finnas: 1) Namn och hcp 2) Bruttoscore och poäng på varje hål 3) Signatur av spelare och markör

• Om ronden är spelad i samband med annan tävling, så räcker det med totalpoängen och tävlingens namn, samt signatur av spelare

• Resultatet är handicapgrundande. Det innebär att spelaren själv ska registrera resultatet i GIT som en tävlingsrond om rundan inte spelats i samband med en annan tävling.

Priser

• Av den totala summan för köpta kort går 50 % till juniorkommittén och resterande 50 % till priser

• Ett pris á 200 kronor delas ut för mest köpta kort i respektive damklass och herrklass. Antal köpta kort räknas ut från anmälningslistorna

• Fem priser á 150 kronor lottas ut. Lottdragningen sker från anmälningslistornas nummer. Ju fler gånger en spelare anmält sig desto större chans alltså att vinna pris på lottdragningen

• Fem priser delas ut till damer respektive herrar för de fem bästa sammanlagda resultaten i varje klass

• Totala prissumman till bästa herrar och bästa damer fördelas procentuellt på antal sålda kort mellan damer och herrar

• Efter avdrag från prissumman av mest köpta kort och lottdragning på kortnummer är fördelningen av resterande prissumma 40 %, 25 %, 20 %, 10 % och 5 % i dam resp. herrklass

• Vid lika sammanlagt resultat gäller bästa rond, sen näst bästa, osv. Är alla fem ronder lika delas placeringen.