Kom-igång-golf – Tisdagar

Avslutningstävling Kom-i-Gång-Golf spelades 19 sep 2017. Här är gänget som spelade. Nyhetsartikel. Fotograf Tomas Kihlman

Kom-igång-golf spelas varje tisdag på Östra banan.

Anmäl dig på lista i klubbhuset. Alla som har gått grönt-kort-kurs kan delta och alla andra som vill nå 36 och få fart på sin golf. Tänk på att tisdagarna ger dig speltillfälle och att du ska försöka träna så mycket du kan mellan gångerna.

Delta i Kom-Igång-Golfen – 9 hål

• Boka starttid på en lista vid anslagstavlan. Listor finns för flera veckor. Tider 17.00-18.30.
  • Gäller dig som är 13 år och äldre
  • Boka senast söndag kl 17.00
  • Det är kostnadsfritt att delta.

Handledare i Kom-Igång-Golfen – 9 hål

• Kom igång golf- 25 april – 19 sep 2017
  • Tider 17.00-18.15.
  • En handledare skriver upp sig på bemanningslistan och kollar vartefter det finns bokningar från deltagare.
  • Handledaren väljer själv om man spelar eller inte. Handledaren peppar och berättar om etikett och regler. Ej teknik.

Ansvarig: Jan Merelius – 070-538 17 23

Scorekort vid Kom-Igång-Golf

• Nya golfare skriver antal slag på ett blankt scorekort och fyller i namn
  • Spelare som har hcp 54 kan hämta scorekort via kansliet där antal slag framgår från förvald tee.
  • Scorekortet lämnas in efter ronden till den som är ansvarig för kvällen eller till kansliet.
  • Regelfrågor och genomgång av scorekortet och att räkna poäng sker efter ronden.
  • Ev samling i restaurangen med frivillig fika.

På väg mot Grönt Kort

Så här går det till för spelare utan handicap

1. Spela från 150 m eller tee 49/50.
  2. Elev ska klara ett av alternativen vid spel över 9 hål:
    – 18 poäng eller mer vid ett tillfälle eller- 14-17 poäng vid två tillfällen.
  3. Elev genomför golfrundan med spelare med officiellt handicap.

När spelare har fått Grönt Kort

1. Spelaren ska då uppgradera sitt medlemskap. Se nedan.
  2. Spelare med Grönt Kort får spela på banan utan handledare.
  3. Spelare med Grönt Kort kan endast sänka sin hcp i sällskap med en som har officiellt handicap 36 eller lägre.
  4. Grundläggande golfregler_Christina Hörnfeldt

Vid spel från 150 m – Antal slag/Poäng

Den som har hcp 54 eller lägre ser antal slag på det utskrivna scorekoret.

• 7 slag – 0 poäng
  • 6 slag – 1 poäng
  • 5 slag – 2 poäng
  • 4 slag – 3 poäng
  • 3 slag – 4 poäng
  • 2 slag – 5 poäng
  • 1 slag – 6 poäng

Avslutningstävling

Vi har en avslutningstävling när säsongen är slut.

Nybörjarmedlemskap

• Gäller årsvis under utbildningstiden eller tills medlem har erhållig hcp 54.
  • Dock max 2 år eller tills medlem har erhållit hcp 54
  • Därefter måste en uppgradering av medlemskapet ske.
  • Under utbildning kan nybörjarmedlem spela tillsammans med fadder utan avgift.

Läs mer om medlemskap.

Hjärtligt välkommen att delta i Kom-Igång-Golfen!

IMG_1310._kom_igangJPG

2013-05-07 17.50 halsa_bra

IMG_0048_1

Kom-Igång-Golf - silverboll 2012

Nybörjargolf – Historisk återblick

1981 – Kerstin Åkvist var ny ordförande i Damkommittén och hon startade också Nybörjargolfen efter ett tips som hon fick på en konferens för alla damkommittéordföranden i distriktet när Katrineholms GKs DK-ordförande berättade att de hade startat golf för nybörjare. Nybörjargolfen var bara för damer och det tyckte herrarna var orättvist när de inte fick vara med!

Under flera år drev Christel Lennartsson nybörjargolf på måndagar.

2011 startade dåvarande medlemskommittén, Gunnel Thunström och Lars Carlsson, ”Kom-Igång-Golf” som den spelas nu. Gruppen bestod av Karin Andersson, Christina Hörnfeldt och Göte Pudas, som ansvariga.