Loke Cup är en tävling i sann Ryder Cup-anda.

Södermanland utmanade Östergötland i matchspel 24 september 2016. Södermanland vann i särspel. Vinnare och lagledning från Södermanland ovan.

Tävlingen spelades inte 2017 men återkommer i år 2018 och spelas då i Östergötland.

Tävlingen spelades på Nyköpings GK

Lagen spelade totalt om 24 poäng och första laget till 12,5 poäng vinner Loke Cup.

Resultatet 2016 blev 12 poäng till vardera laget. Omspel skedde med två foursomelag på hål 17, där Södermanland vann.

Livesändningar på klubbens facebook

Press/artiklar

LokeCup

Sogdf ostergotlandsgf-100

Före tävlingen

resultatknapp-200

Tävlingen spelades på Nyköpings GK 24 september.

_c8a8888-loke-till-s-anette-o-goran

Initiativtagarna Anette och Göran Westerlund var lagkapten resp lagledare för Södermanland och de fick därmed ta emot vandringspriset i form av Loke-statyn i och med att Södermanland vann efter särspel.

2016-09-25 – Nyhetsartikel med bildspel och lagbilder

Loke Cup – Bildspel från tävlingen på Nyköpings GK

Bildspelet innehåller ett 80-tal bilder från tävlingen i tidsordning.

actoricon_facebookTävlingsdagen rapporterade vi också direkt på klubbens facebookwww.facebook.com/NykGK

Kaptensmöte på fredagen kvällen före tävlingen

loke-cup-lokeloket-kaptensmote

Fredagens kaptensmöte på Nyköpings GK. Domarna, Lagkapten Södermanland, Tävlingsledare Gary Cosford, Lagledare Södermanland, Lagkapten och lagledare Östergötland.

goran_westerberg_lagledare anette_westerberg_lagkapten lars-nordin-tournament-director
Göran Westerberg*, Lagledare Södermanland Anette Westerberg*, Lagkapten Södermanland Lars Nordin
Tournament Director

Anm *: Initiativtagare till Loke Cup: Anette och Göran Westerberg, Eskilstuna (medlemmar i Torshälla GK).

Gary Cosford

Tävlingsledare

Gary Cosford, klubbchef Nyköpings GK
klubbchef@nykopingsgk.se

Mediarapportering

Gunnel Thunström, webb – 070-743 24 85 – gunnel@thu.se
Tomas Kihlman, fotograf – 070-832 05 46 – fotograf@tomaskihlman.se
Christer Isaksson, GIT-rapportering – 070-244 80 38

Vandringspris och Nyköping GKs deltagare

loke-staty-och-nyk-gks-lagLoke Cups vandringspris är skänkt av Inga-Lill och Boo Nilsson, Nyköpings GK. Laguttagningen vid Nyköpings GK skedde vid vårens funktionärsgolf  – Thomas Andersson, Ann-Christine Samuelsson, Leif Halth och Boo Nilsson (saknas). Fotograf Tomas Kihlman

Södermanland – Deltagande klubbar

Torshälla Åda G&CC Gripsholm Viksberg Nyköping
Strand Sundbyvik Kiladalens Gnesta Eskilstuna
Kallfors Stallarholmen

Östergötland – Deltagande klubbar

Landeryd Norrköping Linköping Vårdsberg Mjölby
Vetlanda VretaKloster
_c8a8482-rapportor-b-lofing-olof-lidstrom

Birgitta Löfving och Olof Lidman rapporterade resultat vid hål 9 och 11 som ligger vid kiosken.

Liverapportering av matcherna från banan skedde från vartannat hål

1. Arne Alexandersson/Anders Lundgren – hål 1
  2. Philip Andersson – hål 3
  3. Dick Bjurhäll/Eje Larsson – hål 5
  4. Nils Duseng – hål 7
  5. Olof Lidström – hål 9
  6. Birgitta Löfving – hål 11
  7. Stig-Arne Löfving – hål 13
  8. Roland Olofsson – hål 15
  9. Johan Olofsson – hål 17

Inledning – Utdrag från tävlingsmanualen

Syftet med Loke Cup är att skapa ett bredare engagemang bland den vanlige golfaren utan elittänk. Därför har initiativet tagits till en cup med matchspel mellan Sörmlands och Östergötlands Golfförbund på i stort sett samma villkor som Ryder Cup. Syftet för deltagarna är att det skall vara en upplevelse och stolthet att bli uttagen, det skall vara en upplevelse att delta som publik och det skall vara en känsla av att vilja vinna igen vid en vinst och vid förlust att få revansch.

Här kommer arrangerande klubbs engagemang in i bilden. Det innebär ett stort ansvar för att lyfta tävlingen till att bli just en sådan upplevelse. Målet är att få representanter från samtliga klubbar i distrikt en att delta. Lagen består av 36 spelare vardera, optimalt 18 damer och 18 herrar i samstämmighet med SGFs 50/50 vision. Tävlingsmanual Loke Cup 2016

Kaptensmöte

Kvällen före speldagen, den 23 september, kallade arrangerande klubb till ett kaptensmöte där bland annat tävlingsbestämmelser och lokala regler gicks genom.
TÄVLINGSBESTÄMMELSER
Matcherna spelas efter lottat spelprogram. I varje boll spelar två representanter för varje distrikt. De fyra spelarna spelar individuell eller i par.
  • 12 spelare spelar Foursome match, 6 matcher
  • 12 spelare spelar Fyrboll match, 6 matcher
  • 12 spelare spelar Singelmatch, 12 matcher
Matcherna spelas med handicap. Varje lag seedas i omvänd handicapordning, dvs spelare med högst exakt handicap i första bollen, spelare med lägst exakt handicap i sista bollen. Vid lika exakt handicap avgör lagledaren spelordningen.

huvudgruppen-200 mf-byggservice-e-tuna-100
preem-nykvarn-100
golfbollen-nu-200 matec
 bestpromotion

Porträttfotona på initiativtagare och TD kommer från Södermanlands Golfförbunds webbsida.

Övriga foton: Fotograf Tomas Kihlman

Tryck på länken till reklamfilmen om Loke Cup

Videon är inspelad av Lokalsporten våren 2016 och informerar om Loke Cup. Martin Brunelius, Lokalsporten, intervjuar. Videolänk.